Tuorein sisältö

Video Game Hall of Fameen nostettiin klassikoita ja yksi yllärikin

03.05.2019 klo 16.00 | Luettu: 2919 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


New Yorkin Rochesterissa USA:ssa sijaitseva Strong National Museum of Play on yksi maailman isoimmista ja arvostetuimmista videopelejä käsittelevistä museoista. Strongissa ylläpidetään myös videopelien "Hall of Famea", johon yleisö saa äänestää asetetuista ehdokkaista vuosittain uusia kunnianosoituksen saajia.

Tämänvuotiset Hall of Fame -pelit, jotka ovat siis joko uraa uurtavia tai muuten vaikuttaneet videopelien maailmaan suuresti, ovat seuraavat:

Windows Solitaire (pasianssi)
Super Mario Kart
Mortal Kombat
Colossal Cave Adventure


Et ole kuullut tästä neljännestä? Tekstiseikkailu CCA julkaistiin vuonna 1976 ja se on esi-isä fantasiaroolipeleille. Windows-pasianssi on edelleen yksi maailman pelatuimmista peleistä.

PS. Strong Museum of Playsta voi lukea lisää tämän vuoden ensimmäisestä Retro Rewind -lehdestä, joka ilmestyy lähiviikkoina.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Final Fantasy XIV:n ... Lautapelikierrätystä... >

Keskustelut (2 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

04.05.2019 klo 06.57

Saisiko Retro Rewind -lehdestä ASMR-version?
lainaa
fjoejfjesnfjej

04.05.2019 klo 09.26

eiks ne o joka vuosi nostaneet jollain ihme kriteerilla antiikkisen pelin. oregon trail oli ainakin. huvittavaa etta half lifen ovat saaneet sivuutettua joka vuosi. vaistamatta tulee paiva jolloin se on lisattava. joten onko tan listan idea et ne ekat 10tms ovat ne kaikkein merkittavimmat pelit ja joka vuosi lisataan muutama seuraavaksi merkittavin. sillonhan tan pitas ol numeroitu lista. edes niin et 10 ekaa ovat kaikki 1 ja seuraavat nelja 2 ym
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova