Tuorein sisältö

Maailman terveysjärjestö WHO päättää tällä viikolla luokitellaanko liiallinen pelaaminen sairaudeksi

20.05.2019 klo 20.00 | Luettu: 919 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMaailman terveysjärjestö WHO:n jäsenet kokoontuvat myöhemmin tällä viikolla päättämään uuden ICD-11-tautiluokituksen hyväksymisestä. Kyseisen tautiluokituksen viime vuonna julkaistu luonnos herätti pelaajissa ja pelialalla närää, sillä se lisäsi pakonomaisen videopelien pelaamisen diagnosoitavaksi sairaudeksi.

Kyseisen pelihäiriön oireita luokituksen mukaan ovat kyvyttömyys hallita pelaamista esimerkiksi sen keston ja lopettamisen suhteen, elämän keskittyminen pelkästään pelaamisen ympärille sekä kyvyttömyys lopettaa pelaaminen negatiivisista vaikutuksista huolimatta. Ohjeistuksen mukaan häiriön oireiden tulee olla, niin vakavia, että ne häiritsevät henkilön sosiaalista-, perhe-, opiskelu- tai työelämää.

Vaikka esimerkiksi raha- ja uhkapelaaminen usein onkin tiedostettu ongelmia aiheuttavaksi, niin tämä olisi ensimmäinen kerta kuin videopelaaminen luokiteltaisiin WHO:n toimesta samaan kategoriaan kuuluvaksi. Peliala onkin luonnollisesti puskenut kyseistä pelihäiriö-luokitusta vastaan, sillä alalla varmastikin pelätään mahdollisen tautiluokituksen aiheuttamia vaikutuksia esimerkiksi lainsäädännön kannalta.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Overwatch täyttää 3 ... Tohtori saapuu syksy... >

Keskustelut (4 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

21.05.2019 klo 09.22

Myös homoseksuaalisuus on ollut listattuna mielenterveyssairautena, miksei siis pelaaminenkin pääsisi sinne.
Steffe

21.05.2019 klo 12.20

Voi nyt herranjumala. Jos joku haluaa istua 24/7 koneella niin antaa istua. Jos nyt tarkoitetaan jotain nuoria joiden vanhempia potuttaa että lapsi vaan hakkaa Dotaa niin se on vanhempien ongelma. Ittepähän ovat antaneet hakata että lapsesta on tullu riippuvainen.
destev

21.05.2019 klo 16.18

Liiallinen pelaaminen on oire, ei todellakaan sairaus. Mut ei se mitään. Työnnetään vain nappia naamaan ja turrutetaan oireet sen sijaan, että edes yritettäisiin hoitaa itse juuriongelmaa. Sama juttu, kuin masennuksessa.
gsdvionlkavdh

21.05.2019 klo 17.50

ei masennuskaan ole mikaan taikapallo joka tyhjasta ilmestyy ja sen hoitamalla kaikki hoituu. syyllinen voi ihan hyvin ol et peleja on alkanut pelaamaan 3 vuotiaana ja innostunut. ei oo urheilut napanneet. ei taide. ei oo pillu napannut. ei oo viina napannut vaan tehdaan samaa kun joka paiva ennenkin lapsena. jollekulle voi ihan riittaa etta pelit otetaan vuodeksi pois ja pakotetaan aktivoitumaan jotenkin muuten tai tekemaan itsari jos sattui olemaan ihan toivoton tapaus. riippuvuus on riippuvuus. mutta tietysti juoppo ensimmaisena on huutamassa etta ei mulla mitaan ongelmaa oo ja viikonloppuna on taas vatsahuuhtelussa ja nukkuu yon kadulla. periaatteessa ryyppaamisen syy voi olla muu mut jos yhtakkia saa duunin muijan yms niin tod nak viina edelleen maistuu niin etta duuni ja muija ei kauaa pysy. toinen kysymys tietty et kuuluisko kenenkaan oikeasti holhota jos viina tai pelit vaan niin perkeleesti maistuu antaa sitten vetaa itsensa 200 kiloseks sankypotilaaks pleikkaohjain kadessa. ei se eroa jostain luostarissa mietiskelysta

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova