Tuorein sisältö

JOKin pelivatkain 015 - Dictator eli kuinka kansan rahat jemmataan omaan taskuun

25.05.2019 klo 09.59 | Luettu: 735 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Olisinpa banaanitasavallan diktaattori. Eikun minähän olen jo! Dictator-peli asettuu tietyssä mielessä samankaltaiseen ympäristöön kuin Tintti-albumi Tintti ja Picarot, jossa sankarit päätyvät itsevaltiaan johtamaan pieneen keski-Amerikan valtioon. Siellä ollaan nytkin, tosin sen diktaattorin roolissa.

Peli itsessään on yksinkertainen strategiapeli, jossa tasapainotellaan päätöksi tehden eri puolueiden, militanttien, kapinallisten ja ulkovaltojen välillä. Miten pitkään pelaaja yrittää pitää kiinni asemastaan ja hoivata kansakuntaansa? Yritätkö jossain kohtaa panostaa omaan luksukseen tai kenties siirtää valtion (valtio olen minä!) varoja sveitsiläiselle pankkitilille? Jossain vaiheessa keikahdus tulee jäämäämättä, joten kysymys onkin: milloin se tapahtuu ja putoaako pää?

Simppeli strategia viihdyttää edelleen, joten kannattaa kokeilla.


Suora linkki: https://youtu.be/KUM9XzYtHdQ

Pelivatkain-videosarjassa sukelletaan hissukseen ja hyvin satunnaiseen tahtiin JOKin pelihistorian varrelta löytyviin peleihin, jotka lienevät valtaosin 8- ja 16-bittistä strategiaa, seikkailua ja simulaatiota. Toki retropelimatkan varrelle osua myös tunnetumpia yleisönsuosikkeja.
Pelivatkaimet pelataan ja tallennetaan livenä ilman sen kummempia leikkailuja, ellei jokin mene ihan katastrofaalisesti pieleen.

Lisää pelivatkausta

Onhan Retro Rewind jo tilattu?
https://retrorewind.fi/tilaa

Checkpoint TV esittää: JOKin Pelivatkain
(C) 2019 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku
http://www.checkpoint-tv.fi/

Dictator

Dk'Tronics (1983)
Alustat: Commodore 64, BBC, ZX81, ZX Spectrum

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Harrasta autoilua it... Yksi tulevista Star ... >

Keskustelut (1 viestiä)

giovndsefn

25.05.2019 klo 11.15

pitas nama rasistipelit bannata ja esitys kieltaa ja jokanen kopio polttaa maan tasalle. aina keskiamerikan banaanivaltiodiktaattorit vauhdissa. jos apu nahasapasamasalon on bannin arvonen niin sitten on namakin
lainaa

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova