Tuorein sisältö

V2.fi laiteuutiset (21/2019): Vierailimme Honor 20 -julkistuksessa

25.05.2019 klo 20.00 | Luettu: 1198 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Monikaan ei ole tällä viikolla varmasti välttynyt kuulemasta niistä vastoinkäymisistä, jotka Huaweita ovat kohdanneet. Lyhyesti: Trumpin hallinto pisti rajoituksia Kiinan kaupalle, mistä johtuen Google pisti poikki tukensa Huawein ja Honorin puhelimille, joten Android-päivitykset, Googlen appit ja Google Play -kauppa vaarantuvat ainakin tulevissa puhelinmalleissa - ehkä jo nykyisissä. Sitten perässä seurasivat Intel, ARM ja mm. Panasonic, joten Huaweilla alkaa olla pula piireistä. Virallinen lausunto sieltä suunnalta kuitenkin tyynnyttelee: tähän on kuulemma valmistauduttu ja tilanteet saattavat vielä muuttua. Viimeisimmän myönsi myös Trump, joka kertoi että kauppasopimusneuvottelut Kiinan kanssa saattavat perua koko tilanteen - vaikka herra Yhdysvaltain presidentti perusteli Huawei-rajoituksia alunperin väitteillä vakoilusta.

Minä olin pakannut jo laukkuni ja olin hyvää vauhtia matkalla kohti lentokenttää, kun uutisia kauppakiellosta alkoi tulla. Sitten PR-toimistolta tuli viestiä ja vähän aloin jo epäillä, järjestetäänkö Honor 20:n julkistustilaisuutta Lontoossa lainkaan. Epäilen myös, että koko touhun perumista on ajateltu myös Honorilla, mutta arviolta toistatuhatta toimittajaa, vaikuttajaa ja yhteistyökumppania oli jo matkalla kohti Lontoota, joten tunnelma oli varovaisen odottavan jännittynyt - annetaanko asiasta lausuntoja?

Journalistijoukon päästyä hotellille meille ilmoitettiinkin, ettei Honorin pääjohtajan haastatteluita järjestetä. Tässä tilanteessa se on ymmärrettävää - Honor ei varmasti voinut sanoa asiasta paljon ilman emoyhtiö Huawein siunausta ja aihe olisi varmasti tullut jokaisessa haastattelussa esiin. Hankalassa välikädessä oli myös eri maiden PR-väki, jotka eivät tienneet asiasta muita enempää. Joku iltapäivälehti Suomessa kuvaili tunnelmaa ennen tilaisuutta “kaaokseksi”, mutta varsin rauhallista Battersean messuhallissa oli - itse kuvailisin vellovaa tunnelmaa sellaiseksi, että kaikilla on mielessä pieni nolo salaisuus, mutta kukaan ei sanonut siitä sanaakaan.
Eikä sanonut Honorin pääjohtaja George Zhaokaan - totesi vaan sivulauseessa, että tulevaisuuteen katsotaan ja Honor-käyttäjiä tuetaan. Esityksen painotus oli 100% uudessa puhelimessa. Suomalaisten kannalta pieni kohokohta oli, kun laulaja Robin Packalen mainittiin yhtenä neljästä nuoresta Honorin brandilahettiläästä.
Kaikki tämä on tavallaan harmillista, sillä kaikesta päätellen Honor 20 (ja Lite ja Pro) on varsin pätevä puhelin. Pidin kovasti jo Honor 10:stä (4,5/5) ja 20 on sille tavallaan jatko-osa, joka on panostanut entistäkin enemmän laitteen ulkoasuun, kameraan ja tehoon suhteessa hintaan. Ilmoitetut hinnat puhelimille olivat 299, 499 ja 599 euroa, mutta Suomen lopullisia hintoja ei vielä osattu sanoa - ne voivat olla enemmän, tai jopa vähemmän, koska Huaweilla tykätään Suomesta. Julkaisupäivä jäi myös ilmaan, joten arvioonkaan laitetta emme ainakaan vielä saaneet.Honor 20 Pro -version Sony IMX586 48MP -pääkamerassa on AI Ultra Clarity -tila ja AIS Super Night -tila. Neloiskamerassa on myös 16 megapikselin superlaajakulmakamera (117 asteen kuva-ala), 8MP:n telekamera ja 2MP:n makrokamera (kuvaus 4 cm etäisyydeltä). 48MP:n pääkamera ja 8MP:n telekamera yhdistettynä OIS-kuvanvakaimeen lupailevat parempia kuvia monissa tilanteissa ja erityisen vakuuttava oli linssin f1.4-valovoima. Tätä demonstroitiin vertaamalla kameraa livedemoissa kahteen isoimpaan kilpailijaan (Apple ja Samsung) ja varsinkin hämäräkuvauksessa ero oli selvä.

Myös takakansi-design on jälleen uusittu ja siinä on syvyysefektinen holografinen kuviointi. Honor 20 Prota saa joko Phantom Black - tai Phantom Blue -väreissä ja Honor 20:a Icelandic White-, Midnight Black- tai Sapphire Blue -väreissä. Mobiilipelien pyörittämiseen laitteet tukevat GPU Turbo 3.0:llaa, jonka tuki on noussut "25:een suosituimpaan mobiilipeliin". Laitteen jäähdytyspuolelle luvattiin myös edistysaskelia.
Lisätietoa:
Honor 20 Pro
Honor 20
Honor 20 Lite


V2.fi | Manu Pärssinen
< Haikea ja kaunis Rim... Final Fantasy XIV On... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

26.05.2019 klo 09.52

Yritin katsoa esitystä, mutta George Zhaon hassuenglanti ei sovi lainkaan tällaiseen. Luulisi että itsensä melko vakavasti ottava yritys panostaisi esiintyjään, ei kaikki ole steve jobseja, joka kyllä osasi esiintyä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova