Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Huawei Honor 10

Manu Pärssinen

18.08.2018 klo 18.08 | Luettu: 7771 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pätevä puhelin pelailuunkin
Vuosi sitten testasin (artikkeli) Huawein Honor 9 -kännykän verraten todellisuutta mainospuheiden korulauseisiin. Nyt saman kohtalon kokee numeroa isompi luuri Honor 10, mutta lisäksi sukelletaan myös tuoreeseen GPU Turbo -päivitykseen, joka lupaa suurempaa suorituskykyä kännykkäpelaamiseen. Aloitetaan ulkonäöstä.

Kaunopuheet kriittisyyden kohteena


“Lasiseen takaosaan on haettu aavistus pohjolan tuntua
revontulimaisilla heijastuksilla, mikä tekee puhelimen
designistä ainutlaatuisen.”


Kyllä, pitää paikkansa. Näytettyäni takapuolta lähisukulaisille (siis puhelimen takapuolta), reaktiot olivat ihastuneita ja itsekin pidän laitteen ulkonäöstä kokonaisuutena. Ainutlaatuisuuteen pyöreäkulmaisen lasipulikoiden nykymarkkinoilla ei ehkä ole mahdollista päästä, mutta jossain määrin scifimäinen öljyläikkäpinta sinisessä taustassa on oikein kivan näköinen lisä, oli siinä Pohjolan tuntua tai ei.

“24 ja 16 megapikselin takakameroilla ja peräti 24 megapikselin etukameralla
voit huoletta nauttia kuvaushetkistäsi. Taustalla toimiva tekoäly
tunnistaa kuvauskohteen ja mukauttaa asetukset juuri siihen sopiviksi,
tehden esimerkiksi hämärässä kuvaamisesta entistä helpompaa.
Videot onnistuvat myös kristallinkirkkaalla laadulla
4K-resoluution ansiosta.”



Tästäkään en isommin voi valittaa. Omistin aikoinaan Nokian “superkamerapuhelimen” ja sen jälkeen useimpien luurien kamerat ovat olleet pettymyksiä. Kokeilemistani Honorit ovat päässeet lähimmäksi ja 10 parantaa vielä ysistä, vaikka pyrkii miellyttämään peruskäyttäjää vakioasetuksilla hieman liian räikeällä värikylläisyydellä. Useimmiten olin kuitenkin tyytyväinen siihen, mitä puhelimesta koneelle siirtyi ja koinpa hämmästyksen hetkiäkin, kun nostaessani heinäkuun illassa Honorin kohti taivasta se ilmoitti “auringonlasku, haluatko käyttää näitä asetuksia?”. Ja minähän halusin. Etukamera tunnisti myös karvanaamani useimmiten ongelmitta kirjautuessa, jopa hämärässä.

“Vahvan suorituskyvyn takaa järeä, entistä tehokkaampi 8-ytiminen
Kirin 970 tekoälyprosessori 4 Gt RAM muistilla, joka selviää
vaativimmistakin tehtävistä leikiten. Tekoälyprosessori antaa
valokuvauksen lisäksi ekstrapotkua myös koko käyttökokemukselle,
optimoiden akunkestoa ja halliten puhelun taustamelua
vahvistaen puheen ääntä.”


‘Tekoälyprosessori’ on ehkä vähän outo termi - mutta varmasti ihan pelkästään silläkin muutama puhelin on mennyt teknoaallon harjalla ratsastaville kaupaksi. Uskon kyllä, että monenmoista prosessien optimointia Honorin sisuksissa tapahtuu, eikä se peruskäytössä alkanut tökkiä kertaakaan. Taustamelun hallintaa tai puheen äänen vahvistusta en omilla korvilla rekisteröinyt, mutta ei puheluäänissä vikaakaan ollut. Annetaan näille lauseille hyväksyntä.

“Suuren 3400 mAh akun ja älykkään virransäästöohjelmiston
ansiosta Honor 10 pysyy mukana menossa pitkään sekä huippunopea
ja turvallinen SuperCharge-lataus takaa sinulle
lisävirtaa loppupäiväksi vain parinkymmenen minuutin latauksella.”


Itselläni on ollut jo pidempään päivittäisenä puhelimena sopivasti taskuun solahtava Apple iPhone SE ja ylläolevat lauseet ovat olleet ne, jotka Honor-testailun aikana ovat saaneet minut kateelliseksi, yhdistäessäni jälleen kerran omenaluuria laturiin. Honor 10 pysyi käyttövalmiudessa todella pitkään ja latautui pikavauhtia (tyylikkään animaation saattelemana). Kaksi peukkua pystyssä.

“Äänentoiston osalta Honor 10 ei jätä ketään kylmäksi,
sillä biletilan ansiosta usempi puhelin voidaan yhdistää
toistamaan suosikkikappaleitasi samaan aikaan, taaten sen
että yhteisistä illanvietoista ei vauhtia puutu.”


Jahas. Että bileissä sama biisi soisi useammasta kännykästä samaan aikaan ja menestys on taattu? Enpä tiedä kuka tällaista ominaisuutta on toivonut ja äänipuolella Huaweilla on ehkä vähän samanlainen ongelma kuin ysimallissakin - jotain on haluttu silläkin puolella korostaa, mutta ominaisuuden hyöty jää rajatuksi.

Turbopelausta!


Yksi Honorin tämän syksyn uutuuksista on GPU Turbo -päivitys, jonka luvataan parantavan puhelimen suorituskykyä vaativissa tehtävissä - erityisesti siis peleissä. Paraneminen ei koske vain sitä, kuinka hyvin peli pyörii, vaan vaikuttaa myös siihen, kuinka akku luurille pelatessa maistuu.

GPU Turbon betatestaajille lähetetyssä ohjeistuksessa suositeltiin lataamaan Gamebench-ohjelmisto ja testaamaan pelien ruudunpäivityksen nopeutta ja tasaisuutta. Kun en puolentoista tunnin tappelun, asentelun, asennusten poiston, uuden asentelun, säädön, reboottailun, testailun ja kiroilun jälkeen saanut sitä näyttämään hölkäsen pöläystä, luovuin ideasta.

Heinä-elokuun vaihteen odottelin kärsivällisesti, että luvattu päivitys testipuhelimeeni saapuisi. Lopulta yhteistyössä Honorin PR-toimiston kanssa tajusimme, että uutta päivitystä ei puhelimeen tule, ellei SIM-kortti ole paikoillaan, d’oh - käytin sitä Honorissa vain pikaisesti puhelutestissä ja palautin sen sitten käyttöluuriini. R-kioskin halvimman Prepaid-liittymän hankinnan jälkeen GPU Turbo laitteen sisuksiin solahti.

Seuraava ajatukseni oli testata suorituskyvyn nousua kotimaisella testiohjelmisto 3Dmarkilla, mutta saamani testitulokset viittasivat vahvasti siihen, ettei kyseinen ohjelmisto osaa GPU Turboa hyödyntää - ne muuttuivat paremmiksi vain muutamia prosentteja, jos ollenkaan. Huawei kuitenkin lupasi, että paranemista tapahtuisi jopa 60%.


Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi asian testaaminen käytännössä PUBG Mobilea pelaamalla, vaikka toki ei ole lainkaan yhtä tieteellistä uskoa vain omiin muistikuviinsa ja silmiinsä numeroiden sijaan. Niiden perusteella suorituskyky parani. Siitä en osaa sanoa paljonko, mutta jonkinmoinen, selvästi havaittava loikka tapahtui ja varsinkin se tuntui vaikuttavan maisemien sulavampaan ilmestymiseen. Ennen päivitystä puolen tunnin PUBGaaminen vei akkua 9%, päivityksen jälkeen 8%.

Koska lukemia en saanut itse ruudulle, turvauduin muiden testituloksiin. PUBG-testiä FPS-lukemien kera löytyy mm. tästä xdaddevelopersin Youtube-videosta. Sen perusteella FPS-lukemat nousevat hieman, mutta erityisesti ne pysyvät tasaisempina.

Honor 10 vakuutti allekirjoittaneen ja vakavasti harkitsen katsomista sen suuntaan, kun seuraavan työpuhelimen hankinta on ajankohtainen. Hinta/laatu-suhteeltaankin se on oikein pätevällä tasolla. Seuraavaksi V2.fi:n testiin saapuu kympin pikkuveli, huokeana pelipuhelimena markkinoitava Honor Play.



Huawei Honor 10

Lisätietoa: HiHonor
Hintaluokka: 450-500 euroa

V2.fi | Manu Pärssinen
< Peltonen: Ikean vaat... Hämeenlinnan keskiai... >

Keskustelut (1 viestiä)

iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

20.08.2018 klo 11.22

Hyiyök, notch.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova