Tuorein sisältö

Iron Maiden vie Ion Maiden -pelin lakitupaan, haluaa 2 miljoonaa dollaria

30.05.2019 klo 10.05 | Luettu: 2815 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Osittain suomalaisvoiminkin valmistuva 3D Realmsin Duke Nukem -henkinen Ion Maiden on mahdollisesti joutumassa vaikeuksiin sinänsä nerokkaan nimensä vuoksi.

Kotaku kertoo, että legendaarinen metalliyhtye, tai ehkä heidän emoyhtiönsä innokas lakiosasto on haastamassa 3D Realmsin oikeuteen kuluttajien harhaanjohtamisesta ja hämmentämisestä: "...kuluttajat uskovat, että vastaajan tuotteet ja palvelut ovat jollain tavalla yhteydessä Iron Maideniin tai sen hyväksymiä".

Myös logon väitetään olevan samankaltainen (yllä vertailu). Kotaku listaa myös syytteessä olleita esimerkkejä, joissa ilmeisesti bändin fanit kertovat klikanneensa netissä vääriä linkkejä halutessaan lukea Iron Maidenista, eikä Ion Maidenista. Jotkut olivat jopa innoissaan, että saavat Iron Maiden -pelin.

Iron Maiden Holdings hakee korvauksina kahta miljoonaa dollaria sekä ionmaiden.com -sivuston sulkemista tai luovuttamista heidän käyttöönsä. Aiemmin vastaavassa tapauksessa Iron Maiden onnistui taivuttamaan Iron and the Maiden -sarjakuvan tekijän vaihtamaan lehtensä nimeksi The Iron Saint.

3D Realms on vastannut syytöksiin Facebookissa:

"Syyte ilmeisesti väittää, että pelimme päähahmo Shelly Harrison (joka esiintyi alunperin vuoden 2016 Bombshell-pelissä), perustuisi yhtyeen jäseneen Steve Harrisiin, että meidän kallopommi-ikonimme perustuisi heidän luurankomaskotti Eddieensä ja muita naurettavia väitteitä, jotka jokainen Ion Maidenia pelannut tajuaa täysin ylilyödyiksi". "Kunhan saamme virallisen ilmoituksen syytöksistä, mietimme vaihtoehtojamme ja teemme tarvittavat päätökset." Pelin kehitys jatkuu.V2.fi | Manu Pärssinen
< Death Stranding sai ... PlayStation tarjoaa ... >

Keskustelut (4 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

30.05.2019 klo 11.30 18 tykkää tästä

Mun mielestä V2:n logo näyttää VR:ltä ja jatkuvasti tulen tänne kun pitäisi ostaa junalippuja.
lainaa
vnodifhoanfsob

30.05.2019 klo 12.36

joku sanois et on hienoa toimia inspiraationa. joku toinen sanoo et haluun kaks miljoonaa. ihan selva et nimipalaverissa keskusteltiin siita et ion maidenissa on mielleyhtymaa siihen rockhenkeen jota tavotellaan. toisaalta pelin ja firman kannalta saali koska paalimmainen fiilis on sama kuin jossain sharewareviritelmassa jossa melkein predator lahtaa melkein alieneita aarimmaisen surkeassa rapellyksessa nimelta alien hunter. foreverin ja bombshellin jalkeen ei voi edes muuta odottaa
lainaa
Sakari83

30.05.2019 klo 15.21

Niin toi on joku lakipulju, mikä suojelee noiden oikeuksia. Ei itse bändi ole haastanut oikeuteen. Ei siis hai.
lainaa
fnsksfodroefbms

30.05.2019 klo 16.00 1 tykkää tästä

siksihan ne on lakipuljun hommanneet. vaan idiootit tai koyhat haastaa ite oikeuteen
lainaa

Kirjoita kommentti


134


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova