Tuorein sisältö

Virtuaalilentäjät työstävät Karjalan karttaa IL-2 Sturmovikiin

31.05.2019 klo 19.00 | Luettu: 896 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Virtuaalilentäjät ry:n ahkera työryhmä ahertaa parhaillaan melkoisen projektin kanssa. Harrastajien talkootaitajat näet työstävät IL-2 Sturmovik -lentosimulaattoriin laajaa karttaa Karjalan kannaksesta - ja apuvoimiakin kaivattaisiin.

Aikaisemmin suomalaiset harrastajat työstivät Karjalan Sturmovikin vanhempaan versioon, joka löytyy nykyään kauppapaikoilta IL-2 Sturmovik: 1946 -nimisenä. Sen jälkeen harrastajat rakensivat kartan myös Aces High -verkkosimulaattoriin.

Nyt karttaa tehdään Sturmovikin uusimpaan versioon, jotta sen sinitaivailla päästäisiin ottamaan mittaa klassisella Suomi vs Neuvostoliitto -maaotteluhengellä.

Työryhmän veturi Ismo "Kanttori" Homanen haeskelee apuvoimia näin:

15-henkinen työryhmämme tarvitsee vielä Photoshop-osaajia, joille ohjelman perustoiminnot ja layereitten (tasojen) käyttö on jo tuttua. Tämä on ainutkertainen tilaisuus osallistua Virtuaalilentäjien suurimpaan ja haastavimpaan projektiin kautta aikojen: 300km x 300km Suomen rintaman kartta IL-2 Sturmovik -simuun! Kaikki muut osa-alueet meillä on työryhmässä hyvin hanskassa, mutta maisemoinnin pohjatyöhön tarvitaan vielä tekijöitä, ettei jatkossa tule pullonkauloja sen osalta! :)
Kuvassa on malliksi Immolan lentokentän ympäristön tiedostoa josta näkee millaista tarjolla oleva työ on. Photarilla työskennellään vanhojen pitäjänkarttojen, topografisten karttojen ja ilmakuvakarttojen kanssa. Niiden avulla maisema saadaan 1940-luvun tilanteeseen muokkaamalla ns. maastodataa omissa layereissaan. Ihan kynä- ja kumihommia siis eikä mitään rakettitiedettä! D
Uudet tulokkaat pääsevät helpompiin hommiin nyky-Suomen puolelle jossa käytössä on paljon valmista maastodataa: mm. lähes valmiit suot (kuvassa vihreä) ja vesistöt. Editointia tarvitaan lähinnä peltoalueiden kohdalla (kuvassa oranssi väri). Toimitan jokaiselle noin 50km x 50km karttaruudun tiedoston jossa kaikki vanhat kartat ja ilmakuvat on valmiiksi asemoituna ja skaalattuna.


Lisätietoja aiheesta Kanttorilta ja Virtuaalilentäjien Facebook-ryhmästä:
Karjalan kartta -projekti (Facebook)

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Onko pelaaminen jään... 24 vuotta 3D Realmsi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova