Tuorein sisältö

24 vuotta 3D Realmsin ensimmäisestä pelistä

01.06.2019 klo 13.00 | Luettu: 1397 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Jenkkiläinen 3D Realms julkaisi ensimmäisen pelinsä 24 vuotta (+ 1 kuukausi) sitten. Ja siitähän tuli niin hyvä klassikko, että peliä myydään edelleen!

Terminal Velocity oli Dallasissa toimineen Terminal Reality -studion käsialaa. Firman perustajat olivat aiemmin työskennelleet Microsoft Flight Simulator -simujen parissa, joten ei ihme että esikoispelissäkin lennettiin. Tosin vain paljon vauhdikkaammin ja räiskyvämmin. Sittemmin terminaalit tekivät myös pelit Hellbender, Monster Truck Madness, Fly!, Fly! II, BloodRayne, CART Precision Racing ja kaiken ylittämättömänä huipentumana Kinect Star Wars.

3D Realmsille Terminal Velocity oli tärkeä virstanpylväs, joka paukautti firman hyvään vauhtiin. Nykyisellään peli on saatavilla sekä nykyisille Windows/Maceille DosBox-wrapattuna retrona että myös iOS:lle, Androidille ja Fire TV:lle.
Ja kyllä, 3D Realmsin tyypit olivat julkaisseet aikaisemmin pelejä Apogee Softwaren nimellä 1987-1996 välisenä aikana. Terminal Velocity oli ensimmäinen nimenomaan 1996 perustetun 3D Realmsin julkaistu.

Lisätietoja:
https://3drealms.com/
http://www.terminalvelocitygame.com

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Virtuaalilentäjät ty... Uusi Call of Duty on... >

Keskustelut (1 viestiä)

Anon

02.06.2019 klo 02.49

Häh? Nyt Jukka skarppaas vähän.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova