Tuorein sisältö

Suomen pelialalla ei tehdä liikaa ylitöitä - ja se on hyvä se

10.07.2019 klo 15.06 | Luettu: 2172 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Tänä vuonna pelialan työolosuhteet, varsinkin pelin valmistusta edeltävä "crunch", jolloin tehdään pitkiä päiviä pienellä palkalla, on noussut entistä useammin otsikoihin. Game Makers of Finland tutki toimialan ensimmäisen palkkakyselyn yhteydessä myös ylitöiden tekemistä pelialalla Suomessa.

Kyselyssä 53 prosenttia vastaajista kertoi, etteivät he ole tehneet niin sanottuja epäterveitä ylitöitä lainkaan. Vastaajista 30 prosenttia koki joskus tehneensä epäterveitä ylitöitä ja 12 prosenttia ilmoitti tehneensä niitä kerran. Vain puoli prosenttia kertoi tekevänsä usein epäterveitä ylitöitä. Peräti 63 prosenttia vastaajista ilmoitti työmääränsä olevan mielestään juuri sopiva ja vain seitsemän prosenttia koki työmääränsä olevan jatkuvasti liian suuri.

“Noudatamme Suomen työaikalakia ja siksi meillä on työajanseuranta, joustava työaika lain rajoissa ja 37,5 tunnin työviikko”, kommentoi Colossal Orderin toimitusjohtaja Mariina Hallikainen. “Jos ylitöitä tarvitaan, niistä sovitaan etukäteen ja ne korvataan 1,5-kertaisella palkalla. Näin olemme joutuneet toimimaan viimeksi muutama vuosi sitten.”

V2.fi | Manu Pärssinen
< Liikkuvaa pelikuvaa ... Nyt se vahvistettiin... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova