Tuorein sisältö

Näin huijataan Mario Kart Wiissä

14.04.2008 klo 14.00 | Luettu: 11840 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Mario Kart Wiihin on mitä ilmeisimmin jäänyt 'dokumentoimaton ominaisuus', eli toisin sanoen moka, joka mahdollistaa yliluonnollisen nopeiden kisa-aikojen tekemisen. Ns. 'Ghost Glitch Cheat'ia käyttävät ajelijat tyytyvät yhden kierroksen ajamiseen ja sen jälkeen kääntävät ajoneuvonsa ympäri. Nintendo on työn touhussa poistamassa tällä tekniikalla tehtyjä aikoja top-listoilta ja luultavasti päivitys on tulossa.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Nintendo tyrmää huhu... Ei aivan F-Zero Wiil... >

Keskustelut (10 viestiä)

tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

14.04.2008 klo 14.13

Melkoisen paha moka ajopelissä. Taitaa noiden huijari aikojen poisto olla loputon urakka, koska pelaajia ei voi pakottaa lataamaan päivitystä ja nuo ajathan pystyy helposti naamioimaan realistisiksi venaamalla ennenkuin maaliviivan ylittää.
lainaa
size

Rekisteröitynyt 27.11.2007

14.04.2008 klo 14.14

Paha moka!
Kivan näköinen peli muuten :D!
lainaa
Pupu

14.04.2008 klo 14.17

( Ihmettelen vähän aina tuota 'glitch' sanan käyttöä. Vaikka glitch tarkottaakin synonyyminä bugia, niin pilkunviilaajana luulisi glitchin tarkottavan enemmän graafista bugia, kuten "uppoamiset seinään", "avaruuteen katoavat esineet", "sekoavat textuurit" jne. Ghost Bug Cheat toi enemmän on. )

Onkohan vastaavaa "ominaisuutta" muissa 'kaahaus' peleissä...
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

14.04.2008 klo 14.37

Pupu, viilaat pilkkua väärin.

Glitch ja software bugi ovat käytännössä sama asia, se ei riipu siitä näkyykö se pelin graafisessa puolessa vai toiminnassa. Kyseisellä sanalla/sanoilla vaan tarkoitetaan ohjelmointivirhettä, jolloin jokin asia toimii eri tavalla kuin sen on tarkoitettu toimivan.

Kannattaa lukea esimerkiksi wikipedian artikkeleita ennen, kuin alkaa viilaamaan pilkkua omalla sanaerottelullaan. Itse esimerkiksi kutsun bugiksi minua haittaavia virheitä, mutta glitcheiksi sellaisia, joilla pelaaja voi hyödyttää itseään tai huijata, mutta tällähän ei ole mitään tekemistä virallisen linjauksen kanssa.
lainaa
wildlord

Rekisteröitynyt 25.07.2007

14.04.2008 klo 15.17

Siis todella rasittava taustamusa. Samanlaista renkutusta koko ajan ja muutenki jotenki vaan niin rasittavan kuuloinen.
lainaa
Pupu

14.04.2008 klo 16.13

(Arcane, kiitos asiallisesta korjauksesta. Olisi pitänyt googlettaa, mut juuri kahvitauolla piti netti olla niin jumissa, että hyvä kun v2:seen pääsi. Lupaan sivistyä tästä :) )
lainaa
Dustin

14.04.2008 klo 16.32

wildlord kirjoitti:
Siis todella rasittava taustamusa. Samanlaista renkutusta koko ajan ja muutenki jotenki vaan niin rasittavan kuuloinen.


Musiikkiin tuskin kiinnittää kukaan huomiota sen enempää pelatessa kun yrittää pärjätä kisassa tai ajaa kovaa aikaa. Joka radassa on sitäpaitsi eri musiikki niin ei siihen ihan heti kyllästy.

Mitä tulee tuohon Glitchiin niin perjantaina listoilta löytyi identtisillä ajoilla olevia pelaajia uskomattomilla ajoilla mutta enää lauantaina aamulla ei löytynyt kuin Japanilaisia jotka olivat oikoneet mutkia suoriksi mitä uskomattomimmista paikoista (kaikki muut voivat tehdä kylläkin saman) ja siten ajaneet kovat ajat ainakin osaan mapeista. Sanoisin että tulee olemaan vaikeaa löydä niitä. Tosin Euroopan sisällä ajat eivät ihan yhtä kovia vielä ole kuin World-rankingissa.

Tuon bugin tekemiä aikoja ei ainakaan tänään näkynyt listoilla. Liekö Nintendo keksinyt jonkun keinon blokata nuo serveripuolelta ettei tarvitse edes mitään pätsejä peliin ajatellakaan. Esimerkiksi jos kokonaisaika X ei ylitä yli minuuttia, ei tuloksia kelpuuteta viralliselle listalle ja lähetetty tulos menee roskikseen. Missään mapissahan ei voi tietääkseni ajaa kolmea kierrosta alta minuutin mutta tuo oli vain esimerkki.

Pari ikävää ongelmaa on nettipelissä tullut. Battlea pelatessa alussa oli 11 pelaajaa ja jossain vaiheessa huomasin että vastassa oli vain yksi paikallaan seisova näkymätön vihollinen ja yksi oma joka aluksi ajeli eteenpäin mutta sitten seisoi paikallaan sekin. Tämän jälkeen tuli yksin päristeltyä hetki kunnes teloin itseäni vastustajan kuutioon. Ei damagea mutta peli jatkui ja poishan et pääse kun ei kesken pelin voi quitata (joka on tavallaan hyvä asia mutta tässä tapauksessa ei). Oma yhteys ei katkennut ja vasta kun irroitin verkkopiuhan fyysisesti, yhteys katkesi ja Wii valitti yhteysvikaa. Toinen minkä huomasin on se että jos sattuu pelaamaan maailmanlaajuisesti eli mukana on pelaajia Brasiliasta, Japanista yms kaukaisista maista niin voi käydä niin että voitat kisan ja scoreboardilla oletkin vasta sijalla 2 vaikka edelliseen tyyppiin oli ruudulla selvä ero. Tämä tosin selittyy latensseilla ja vastaavilla mutta täytyy kuitenkin kehua sitä miten Nintendo on lagin kompensoinnin hoitanut. Vastustajat ottavat osumaa mutta vain pienellä viiveellä jos niitä ampuu punaisella kuorella tai vihreällä. Tosin pieni viive haittaa toisinaan mutta voihan aina pelata euroopan sisälläkin jos se muodostuu ongelmaksi. Joskus myös näyttää että vastustaja ajaa radalta ulos (esim rainbow road) mutta seuraavan mutkan jälkeen onkin taas radalla ilman hidastelua. Tämänkin olen huomannut vain pari kertaa. Kaikenkaikkiaan hyvä peli.
lainaa
pumm1

Rekisteröitynyt 22.01.2008

14.04.2008 klo 16.35

Minä en nyt tajua tuota.. ^.- Miten tuossa muka oikein huijataan?
lainaa
Typo

Rekisteröitynyt 17.09.2007

14.04.2008 klo 19.59

Vaikuttaa todella kuralta verrattuna Mario Kart 64:n
lainaa
raportoija

15.04.2008 klo 13.14

Kyllähän tuo huijaus mahdollistaa huijaamisen eikä Nintendo taitavia huijareita saa kiinni.. Sinänsä harmi että ovat tuollaisen bugin jättäneet peliin, vielä kun kyseessä on Nintendo jonka tuotteet yleensä ovat loppuun asti hiottuja.
lainaa

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova