Tuorein sisältö

Kaksi uutta peliä 1939-1940 talvisodasta

23.07.2019 klo 19.00 | Luettu: 11725 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Vuosi 2018 oli sisällissotapelien kulta-aikaa, sillä sadan vuoden takaiset tapahtumat inspiroivat koko joukkoa pelinkehittäjiä. Mutta myös talvisota kiinnostaa aina ja aiheesta on työn alla ainakin kaksi uutta sotastrategiaa.

Jäinen kuolema – Suomen talvisota / Freezing Death - Finnish Winter War on Linden Lake Gamesin käsialaa. Sama firma teki myös ensiluokkaisen 1918 - Veli Veljeä Vastaan -peli sisällissodasta. Varmaankin jossain määrin samaan pelimekaniikkaan pohjautuva sotapeli on korttipelivetoinen strategia, jossa talvisodan tapahtumat koetaan kaiketi tunnin tai parin mittaisessa ottelussa.

"Peli on korttivetoinen ja pelimekaniikan sydämen muodostavat yli 50 toimintakorttia (joista jokaisessa on kuva konfliktin ajalta). Kortteja voi käyttää joko tapahtumina tai toimintapisteinä. Tapahtumiin kuuluvat niin vodka-annoksen rohkaisemat neuvostojoukot, maailman ensimmäisen naisdiplomaatin madame Kollontain diplomaattiset manööverit, kuin Suomen USA:ssa ennen sotaa hankkima sympatia ainoana maana, joka maksoi velkansa."

Peli tullee tässä kesän mittaan Kickstarteriin, jonka kautta sen voi ennakkotilata 49 dollarin hintaan + postikulut.
Päivitys: tuli just: Freezing Death -Kickstarter-ennakkotilaus




Toinen talvisotaan sukeltava sotahistoriointi on The Coldest Winter, tekijänään kuulemma tamperelainen Timo Pohja. Myös se nojaa korttivetoiseen mekaniikkaan, jota höystetään puupalikoilla kuvatuilla joukoilla. Pelissä on myös poliittinen ulottuvuus, minkä lisäksi sekä Suomen että Neuvostoliiton pelaajan on yritettävä pitää huolta myös kansakuntiensa moraalisestä selkärangasta. Ennakkopelaajien mukaan peli kestää kuusi vuoroa, joissa kussakin on kahdeksan kierrosta. Joukkoja komennetaan kolmella eri rintamalohkolla ja yksi sota kestää kaikkineen noin tunnin.

The Coldest Winter on julkaistu ilmaisena Vassal-lautapeliohjelmistossa toimivana modulina kaikkine sääntöineen. Pohja pyrkii julkaisemaan pelinsä myös fyysisenä lautapelinä.

Pelin olemuksesta voi lukea lisää tekijän kehityspäiväkirjasta: https://boardgamegeek.com/thread/2208306/designer-diary-part-1-introduction.

Lisätietoja: http://www.lindenlakegames.com/jainen-kuolema
Lisätietoja: https://boardgamegeek.com/boardgame/280731/coldest-winter - http://pohjat.kapsi.fi/TheColdestWinter/ - http://www.vassalengine.org/


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< EA kutsuu piknikille... Sub-Zero muuntuu DJ:... >

Keskustelut (4 viestiä)

Rokka

23.07.2019 klo 23.34 7 tykkää tästä

Rising Storm 2:n Talvisota modista voisi tehdä juttua kun ilmestyy?
lainaa
Linden_Lake_Games

24.07.2019 klo 10.24

Tiedoksi, Kickstarter kampanja on nyt alkanut ja on melkoisen hyvässä vauhdissa. Lisätietoja löytyy alta.

https://www.kickstarter.com/projects/llg-ludibooster/freez
Muokannut: Grendel 24.07.2019 klo 11.01 lainaa
Grendel

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

24.07.2019 klo 11.03

Rokka kirjoitti:
Rising Storm 2:n Talvisota modista voisi tehdä juttua kun ilmestyy?

Oiva idis. Jos vain osuu silmiin modin julkaisu (ja saa hankituksi RS2:n), niin mielellään voisin kokeilla. Olisi kiva jos joku viitsisi viskata toimitukselle vinkin modin ilmestymisestä, niin ei mene ohi silmien.
tv,
jok
lainaa
hähähää46754788

25.07.2019 klo 15.02

Airfix Battles vääntyy hyvin mihin tahansa joukkue/ komppania tason mittelöön. Pelattiin tiivistetty 1939 Kollaan taistelu ja tällä kertaa se ei kestänyt. Neukut pääsivät lumipyryssä Loimolan suuntaan selustaan ja tarkka-ampujat olivat mennyttä. Tosin tämä desanttipartio tuhottiin.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova