Tuorein sisältö

Epic tuomitsi pelinkehittäjien kohtaaman häirinnän

06.08.2019 klo 22.00 | Luettu: 2760 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenJälleen yksi Epic Games Storen hankkima yksinoikeuspeli nostatti pelaajien tunteita ja johti pelinkehittäjien mukaan tuhansiin tai jopa kymmeniin tuhansiin uhkauksiin. Kyseessä oli kahden henkilön kehitystiimin tekemä Ooblets-peli, jonka viime viikolla ilmoitettiin ilmestyvän ajastetulla yksinoikeudella Epic Games Storeen.

Peliä tekemä Glumberland oli sanojensa mukaan varautunut saaman jonkin verran negatiivista palautetta ilmoituksesta ja sen perusteluista, mutta epäasiallisen palautteen määrä järkytti kehittäjiä niin paljon, että Epic itse joutui kommentoimaan asiaa yrityksen blogissa julkaistussa lausunnossa.

Pelinkehittäjistä muun muassa jaettiin eteenpäin tekaistuja sosiaalisen median postauksia, joissa nämä haukkuvat pelaajia sekä muuta hyvin provosoimaa materiaalia. On vaikea uskoa, että pääasiallinen palaute Oobletsin kohdalla enää tuli pelistä kiinnostuneilta tahoilta, sillä Glumberland kertoi pelin laadun parantamisen olleen pääasiallisen syy, miksi he suostuivat yksinoikeussopimukseen. Pelinkehittäjien etukäteen saama palkkio mahdollistaa heidän mukaansa pelin kehittämisen ilman ylimääräistä stressiä aikatauluista tai pelin myynnin epävarmuuksista.Epic omassa lausunnossaan kertoi, että pelinkehittäjien saama palaute oli osa epätervettä yksinoikeuspelien ympärille syntynyttä keskustelukulttuuria, jossa pelinkehittäjiä vastan hyökätään tekaistujen kuvien sekä videoiden välityksellä sekä vastakkaisen mielipiteet hiljennetään aggressiivisella käytöksellä. Epic sanoi tukevansa jatkossakin kehittäjiä ja pyrkivänsä rakentamaan terveen sekä kilpailukykyisen kauppapaikan.

Mielipiteitä vahvastikin jakava Epic Games Store on pyrkinyt viime aikoina aktiivisesti hillitsemään sekä korjaamaan aiheellisestikin annettua palautetta sen yksinoikeuspeleihin liittyen. Epic on esimerkiksi luvannut korvata kaikkien joukkorahoituksella alkujaan syntyneiden yksinoikeuspelien tukijoille näiden alkuperäiset kustannukset, jos nämä eivät ole tyytyväisiä Epic Games Storen -versioon eivätkä halua odottaa yksinoikeuden raukeamista.

Nähtäväksi jää tuleeko tilanne Epic Games Storen hankkimien yksinoikeuspelien kanssa eskaloitumaan vielä entisestään vai rauhoittuuko ajan kanssa, kun Epicin kauppapaikka vakiinnuttaa asemansa.

Lähteet: Eurogamer, Gamesindustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Nyt päivitykset ajan... Borderlands 3:n Amar... >

Keskustelut (1 viestiä)

destev

08.08.2019 klo 19.54 2 tykkää tästä

Epic yksinoikeuksista tulee saamaan aina negatiivista palautetta, sekä asiallista että asiatonta, mutta ainoastaan kehittäjien kusipäinen ja vähättelevä asenne sai sen paisumaan näin suureksi. Ottamatta kantaa rakentavan ja asiattoman palautteen määrällisistä suhteista, kehittäjät vastasivat jokaiseen asialliseenkin palautteeseen ylimielisesti. Itseään saavat syyttää siitä miten suureksi homma paisui.

Ihmisjoukoissa on aina ikäviä yksilöitä, jotka heittävät paskaa toisten päälle jopa syyttä suotta. Mutta jos itse heität paskaa ihmisjoukkoon, sieltä vastaa moni samalla mitalla takaisin, ketkä eivät muuten missään nimessä olisi tehnyt mitään sellaista.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova