Tuorein sisältö

Nintendo otti tiukan linjan Youtube-videoissa käytettyyn pelimusiikkiin

15.08.2019 klo 13.00 | Luettu: 2282 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

VG247 kertoo, että tekijänoikeuksiinsa tarkasti suhtautuva Nintendo oli äskettäin kääntänyt korvansa kohti Youtubesta kuuluvia Nintendo-pelien sulosäveliä.

Kohteiksi ovat joutuneet mm. GilvaSunnerin (342 000 tilaajaa) kanava, jolle Nintendo läväytti satoja tekijänoikeusvaatimuksia käytetyistä musiikeista sekä BrawlBRSTMs3, jonka kanava poistettiin kokonaan.

Nintendolla on toki kaikki oikeus tehdä näin, mutta monet asiaa kommentoineet ovat toivoneet, että iso N itse julkaisisi ääniraidat vaikkapa Spotifyssä, jotta niitä voisi kuunnella laillisesti. Super Mario Odysseyn musiikit sentään löytyvät iTunesista.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Tällainen on DOOM Et... Koneet osasivat puhu... >

Keskustelut (2 viestiä)

repesorsa666

16.08.2019 klo 05.17 1 tykkää tästä

Juuri tällainen internetkulttuuria vastaan tahallisesti tehtävä terrorismi on se syy miksi tekijänoikeuslait nykymuodossa tulee lakkauttaa tai fair use -sääntöä ja vastaavia lakeja tulee laajentaa reilulla kädellä.
lainaa
Tiina

18.08.2019 klo 18.03

Nintendolla on täysin oikeus puolustaa laitonta toimintaa. Kenelläkään ei ole oikeutta käyttää toisen tekemää videota tai musiikkia ilman tekijöiden lupaa. Sitä kutsutaan rikolliseksi toiminnaksi.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova