Tuorein sisältö

Ion Furyn kehittäjät pyytävät anteeksi seksistisiä ja transfobisia kommentteja sekä lupaavat paikata mauttomat vitsit pois pelistä

20.08.2019 klo 23.00 | Luettu: 3755 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMyös täällä V2.fi:ssä kehuja keränneen Ion Fury -räiskinnän kehittäjät ovat joutuneet pyytämään anteeksi julkisuuteen vuotaneita Discord-kommentteja sekä pelistä löytyneitä "vitsejä".

Viikonlopun aikana ResetEra-sivun käyttäjät vuosivat julkisuuteen pelinkehittäjien seksistisiä ja transfobisia kommentteja, joita nämä olivat esittäneet Discord-keskustelukanavallaan.

Pelin kehittäjä Voidpoint puolusteli alkuun esitettyjä kommentteja, mutta myöhemmin, toisen ResetEran käyttäjän löydettyä itse pelistä piilotetun fagbag-nimisen huoneen, joutui pelin julkaissut 3D Realms puuttumaan keskusteluun ja antamaan lausunnon. Lausunnossa 3D Realms lupaa, että pelistä poistetaan kaikki loukkaavat ja ala-arvoiset viittaukset, ja että pelin kehittäjät ohjataan koulutukseen asenteiden parantamiseksi.

Päivitys: Voidpoint on täsmentänyt, että pelin siivoamispäivitys on hyvin, hyvin pikkuruinen. Yksi harvemmin huomattu mutta silti ikävämmänpuoleinen sprite muunnetaan kivemmaksi, minkä lisäksi pelissä näkymättömästä karttadatasta löytyneet törkeydet poistetaan. Ei sen kummempaa.

Lähde: Kotaku

V2.fi | Mikko Seppänen
< Kulttiräiskinnän keh... Vietä päivä Shenmues... >

Keskustelut (13 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

21.08.2019 klo 07.48

Ostan pelin kun saa alle vitosella (ehkä).
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.08.2019 klo 19.32 7 tykkää tästä

Jos tekee mieli tulla tähän kommenttiketjuun käyttämään ei-ironisesti esim. termejä "SJW:t" ja "sensuuri", tai ehdottamaan pelille ostoboikottia, koska siitä poistettiin yläastetasoista koulukiusaajahuumoria ja joku paljasti yhden kehittäjän asenneongelman, voin suositella sen sijaan, että menet vaikka auttamaan naapurin tätiä ostosten kanssa tai ajat nurmikon. Viesti nimittäin näkyy tasan siihen asti kun se tulee kantafeediin näkyviin, jonka jälkeen se poistetaan. Kuten olen jo tehnyt suurelle määrälle viestejä.

Ylläpito valitsee nyt ja jatkossa kommenttien keskustelunaiheet, ja niihin ei nyt eikä jatkossa lukeudu tämä länkytys. En tue sivuston ylläpitoa joka kuukausi omasta lompakostani siksi, että täällä temmeltävät kaikenmaailman näppäimistösoturit.
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

22.08.2019 klo 07.57 5 tykkää tästä

Mikko kirjoitti:

Ylläpito valitsee nyt ja jatkossa kommenttien keskustelunaiheet, ja niihin ei nyt eikä jatkossa lukeudu tämä länkytys. En tue sivuston ylläpitoa joka kuukausi omasta lompakostani siksi, että täällä temmeltävät kaikenmaailman näppäimistösoturit.

On ilmeisesti kannattanut tämä valehtelu, sensuuri ja poliittinen pakottaminen.
V2 on kuihtunut Suomen suosituimmasta pelisivusta ja keskustelupaikasta käytännössä ylläpidon omaksi echochamberiksi jossa kukaan ei vieraile enää tai kommentoi mitään.

Mutta totta, ei kannata omasta lompakosta tukea sananvapautta vaan mielummin pitää pystyssä uutissivua jota kukaan ei omien journalistien lisäksi lue.

Tiedän että tulet tämän viestin hävittämään koska se ei tue narsismiasi ja se on ihan ok. Tärkeintä että itse tiedät kuinka tuhosit V2:n ja miksi. :D
Ehkä joku päivä heräät, mutta käyttäjät eivät palaa. Voisit sillä välin nimetä V2:n vaikka 0-kommenttia.fi:ksi.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.08.2019 klo 08.51 5 tykkää tästä

Bladekill kirjoitti:

On ilmeisesti kannattanut tämä valehtelu, sensuuri ja poliittinen pakottaminen.


Huomenta.

Ei ole mitään syytä poistaa tällaista viestiä, vähän odottelinkin että kommentoiko joku tähän mitään vastaamisen arvoista.

Lyhyt vastaus on, että johtopäätöksesi ovat vääriä. V2.fi:ssä kävi viime viikolla n. 50 000 ihmistä (Clicky Analytics, vertailukelpoisia lukuja vaikea saada mutta vaikkapa Snoobi antaisi 45 k tienoilla). Heinäkuu oli paras kuukausi puoleentoista vuoteen, kävijöitä oli noin 200 000. Eli itse asiassa suosio näyttää kasvavan, eikä kuukausikävijöissä ole käyty alle 150 000:n missään vaiheessa.

Toisin kuin monet muut, olemme aika avoimia juttujen lukijamäärien suhteen. Jokainen voi (desktop-selaimella) katsoa etusivulta viikon suosituimmat artikkelit ja niiden lukijamäärät (tosin laskuri laskee vain latauskertoja, joten sitä voisi manipuloida, mutta kokemuksen mukaan harva jaksaa ja senkin torjuntaan on työkalut).

Saitin kävijärakenne on pullahtanut päälaelleen. Siinä missä vielä 3-4 vuotta sitten deskariselaimet edustivat 80-90 prosenttia kävijöistä, nyt viisi suosituinta selainta on erilaisia Google Chromen mobiiliversioita. Samaa on tapahtunut liikennelähteissä: Ampparit on edelleen iso, mutta sen rinnalle on noussut mobiili-Chromen aloitussivu.

Eli sen sijaan että tapoin/tapoimme V2.fi:n politiikkapakotuksella ja sensuurilla, vaikuttaa siltä, että olemme onnistuneet uudistamaan sitä päivittämällä sen mobiiliaikaan. Moni saitti on ihan oikeasti kuihtunut: Elisa sulki Peliplaneetan jokunen vuosi sitten, koska ei halunnut enää ylläpitää vanhaa reikäistä softaa ja käyttäjät kaikkosivat saitin kankeuden vuoksi. Siellä oli iso foorumi, jossa siivoilin tätä vihaa ja pilkkaa jo 2000-luvun alkupuolella, niitä aikoja ei ole ikävä.

Siinä olet oikeassa, että kommentit ovat vähentyneet ja harvaan juttuun niitä tulee lainkaan. Pystyn melkein jo ennustamaan, mitä ne ovat ja kuka kommentoi, eikä mennyt muuten pieleen tälläkään kertaa. Kun katsoo mitä on tapahtunut kävijäprofiilille, tämä ei ole ihme: mobiililaitteella kommentointi on työlästä (tosin kirjoitan tätä avautumista nyt kännykällä) ja ihmiset käyvät saitilla pikaisesti jonkin linkin kautta, joten harva jaksaa kirjoittaa mitään. Pari viikkoa sitten oli Fortnite-uutinen, jossa kävi paljon "tuntemattomia" ja heistä muutama sentään kävi kommenteissa keskustelua aiheesta. Teimme kesän aikana myös vähän muutoksia anonyymiin kommentointiin, se on nyt helpompaa jos et ajatellut postata jotain satunnaista roskaa. Saatat myös huomata, että jokunen "vakiokommentaattori" hiljeni tässä kohtaa, eikä se ollut sattumaa.

Mutta sitten tämä asian pihvi. Internetin keskustelu on muuttunut vuosi vuodelta yhä toksisemmaksi, mikä tietysti heijastelee koko maailman tilannetta. Kun tämä uutinen tuli ulos, sanoin välittömästi toimituksen kanavalla, että tuolla on kohta kommenteissa roskistulipalo, näin amerikkalaista ilmaisua lainatakseni. Ja voi kyllä, täsmälleen samat argumentit oli jo yön aikana käyty latomassa tänne kuin löytyi tuolta lähdelinkin takaa, vaikka uutinen ei ollut edes erityisen suosittu (700 lukua tuossa kohtaa vs. PS5-uutisen 5000+). Eli tietty porukka päivystää näitä uutisia päästäkseen kommentoimaan niihin aina samat asiat. Poistelin kasan informaatioarvoltaan vähäisiä viestejä, niitä tuli lisää, joten laitoin oheisen tiedonannon - hyvin tietoisena siitä, että se ärsyttää jotakuta.

Minua ei itse asiassa alunperin kiinnostanut tämä "SJW-keskustelu" laisinkaan ja olin vähän sitä mieltä, että tässä todellakin ääripäät huutavat toisilleen. Olen yli nelikymppinen heteroperheenisä, joten sen puolesta tämä taistelu ei edes liippaa kovin läheltä. Mutta valitettavasti alkoi olla enenevässä määrin vaikea sivuuttaa sitä, että osa porukasta tuntuu olevan valumassa käsittämättömän syvälle johonkin sellaiseen, mitä he eivät oikeasti ymmärrä. Terve järki ja ihmisarvon kunnioittaminen eivät paina mitään, kun tämä papukaijakuoro toistaa internetistä lukemiaan argumentteja. Ja tätä alkoi näkyä V2.fi:ssä yhä enemmän ja enemmän. Joskus minä tai joku muu alkoi väitellä tämän väen kanssa, mutta ei se johda mihinkään, koska lähestytään jo uskonnollista fundamentalismia.

Olimme toimituksessa aivan varmoja siitä, että emme halua V2.fi:stä tällaisen "gamer-kulttuurin" tyyssijaa. Joten vaihtoehtoina oli lopettaa uutisointi näistä aiheista tai siivota kommentteja. Päädyimme jälkimmäiseen, koska ensimmäinen olisi ollut ennakkosensuuria ja tämä mölinäkuoro olisi päättänyt, mistä me voimme kirjoittaa.

Sanoin sinulle henkilökohtaisesti taannoin, että näen minne olet vaarassa joutua enkä aio seurata sinua sinne. Toistan varoituksen tässä kohtaa.

lainaa
ulimaster9001

22.08.2019 klo 10.43 1 tykkää tästä

Huutista Bladekillille. "uutissivua jota kukaan ei omien journalistien lisäksi lue." En tiennytkään, että Suomessa on noin tuhat pelijournoa. Kantsisko jo herätä sieltä vuoden 2014 GamerGate-hybriksestä todellisuuteen?

Mobiiliin painottumisen lisäksi kyse on myös siitä, että porukkaa ei yksinkertaisesti jaksa kiinnostaa uutisten kommentointi entiseen malliin. Kyllä nuoret tietää, että ei uutisten kommenttipalstoilla ole mitään varsinaista keskustelua, vaan vanhoja pieruja ulisemassa. Ne toiset vanhat pierut taas ovat siirtyneet oravanpyörään ja priorisoineet elämässään muita asioita.
lainaa
SupDanger

22.08.2019 klo 11.19

ulimaster9001 kirjoitti:

Mobiiliin painottumisen lisäksi kyse on myös siitä, että porukkaa ei yksinkertaisesti jaksa kiinnostaa uutisten kommentointi entiseen malliin. Kyllä nuoret tietää, että ei uutisten kommenttipalstoilla ole mitään varsinaista keskustelua, vaan vanhoja pieruja ulisemassa. Ne toiset vanhat pierut taas ovat siirtyneet oravanpyörään ja priorisoineet elämässään muita asioita.


Miksi kommentien antamiseen on sitten annettu mahdollisuus? Jos se ei ole tärkeää ja kukaan ei niitä lue, puhumattakaan niiden poistamisesta kun moderaattoria surettaa ihmisten keskustelu, mikä pointti kommenteissa on jos vain yksi mielipide on sallittu esittää.
Jos olette päättäneet "totuuden" ennestään ja uskotte siihen noin syvällisesti, parempi vain poistaa koko osuus sivustosta, sitten ei tarvitsisi edes huolehtia moderaattorien hommaamista.

Vai veisikö se jonkun elämän tehtävän kokonaan?
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.08.2019 klo 12.04 3 tykkää tästä

SupDanger kirjoitti:
Miksi kommentien antamiseen on sitten annettu mahdollisuus? Jos se ei ole tärkeää ja kukaan ei niitä lue, puhumattakaan niiden poistamisesta kun moderaattoria surettaa ihmisten keskustelu, mikä pointti kommenteissa on jos vain yksi mielipide on sallittu esittää.


Koska joskus joku saattaa yhä sanoa jotain hauskaa ja/tai aiheellista. Joku voi edelleen esim. oikaista uutisessa olevia vääriä tietoja tai linkata johonkin päivitykseen, tällä on meille suuri arvo, eikä monikaan jaksa palautelomakkeelle asti mennä tällaista tekemään. Myös peli- ja leffa-arvosteluissa on usein kipakkaakin kommenttia, jotka kuitenkin liittyvät aiheeseen.

Olet oikeassa, että kommentit voisi sikäli poistaa tai laittaa ennakkomoderointiin, eikä sillä olisi hirveän isoa merkitystä. Ehkä näin vielä tehdäänkin - ja monessa paikkaa on jo tehty, tai sitten kommentointi on auki vain tietyn ajan. Nykyistä kommenttimäärää (muutama kymmenen päivässä) on kuitenkin aika helppo hallinnoida, kun meillä on siihen Systeemi(tm), joten varsinaisia erillisiä moderaattoreita ei sinällään tarvita kovinkaan usein, vaikka niitä muutama täällä toki on. Viestit tipahtavat näkyviin kanaviin, joita seuraamme ihan ansiotyön merkeissä muutenkin, ja linkistä pääsee suoraan moderoimaan.

Ja onhan tässä periaatekin mukana tietysti: en halua sulkea toimituksen ja yleisön välistä keskustelukanavaa tai käyttää hirveästi rahaa systeemin rewriteen vain tämän tietyn pienen ja äänekkään porukan takia. Jos olet eri mieltä vaikka peliarvostelun tai leffa-arvostelun tähdistä, saat olla, kunhan perustelet näkemyksesi. "Arvostelija on SJW" ei ole perustelu. Jos uutisessa on selvä virhe tai sinulla on asiasta lisätietoa, kiitämme siitä. Mutta tämä media vain ei ole kanava esim. yleisen pahan olon purkamiselle tiettyjen väestöryhmien tai kenenkään muunkaan suuntaan. Tämä on yleisin syy sille, että viestejä poistetaan.

Se, että poistan esim. toimittajien ulkonäköön liittyviä kommentteja tai milloin kenenkin seksuaalisuuteen liittyviä vihjauksia, ei liity mitenkään siihen etteikö minulla tai jollain muulla olisi "tarpeeksi paksu nahka". Olen koko ikäni taistellut ylipainon kanssa ja toiminut mm. yläasteen opettajana, joten olen kuullut kaikenlaista ihan päin naamaa. Nettiin taas olen kirjoittanut pianaikaan 20 vuotta ja saanut yhtä kauan erittäin suoraa palautetta, josta osa on ollut hyvinkin aiheellista ja osa aiheetonta. En vain näe, miksi ylläpitämäni palvelun olisi tarpeen toimia julkaisualustana nimimerkin takaa tehtävälle kiusaamiselle. On foorumeita, joissa tällaista sisältöä saa julkaista, jos siihen kokee tarvetta. V2.fi ei ole yksi niistä. Ja tämä ei ole muuten sensuuria: sensuuri tarkoittaa sitä, että valtion johto määrää, että tietyistä aiheista ei saa keskustella vapauden menettämisen uhalla. Kaupallinen palvelu voi valita, mitä se julkaisee tai ei, ja nykylainsäädännön nojalla se on suorastaan vastuussa siitä, ettei esim. vihapuhetta julkaista tai että se moderoidaan pois. Samoin sananvapaus ei tarkoita oikeutta huudella ilkeyksiä puskista.

Olisi varmasti ollut hieno narratiivi, että käyttäjät kaikkoavat sitä mukaa kun kommentteja siivotaan. Mutta niin ei vain vaikuta käyneen. Päinvastoin orgaaninen liikenne näyttää lisääntyvän ja muutenkin koko kehitys on ihan irrallaan siitä, kommentoidaanko artikkeleita. Jätimme viime sivustouudistuksessa tarkoituksella pois "kommentoiduimmat artikkelit", koska se vain ruokki näitä tekstiseiniä muutaman käyttäjän välillä. Eli itse asiassa se sakki, joka julistautuu enemmistöksi näissä raivokommenteissaan, ei taida ollakaan enemmistö kävijöistä.

Mutta jotenkin sisimmässäni mieluummin luen ja poistan ne kommentit kuin olen lukematta, että tiedän millainen ilmapiiri internetissä milloinkin on ja miten ihmiset voivat. Tämän suhteen näen myös valoa tunnelin päässä, koska juurikin se nuorempi porukka ei enää jaksa näitä päättymättömiä foorumivääntöjä. Sanoi hän ja käytti 30 minuuttia työaikaa tähän vastaukseen.
lainaa
SupDanger

22.08.2019 klo 12.34

Mikko kirjoitti:
Myös peli- ja leffa-arvosteluissa on usein kipakkaakin kommenttia, jotka kuitenkin liittyvät aiheeseen... (jatkuu)


Okei eli vielä pari.
1. Ihmisten ja "pelaajien" reaktio on osa tarinaa ja ihmisten reaktio antaa näkemystä mitä kuluttaja on mieltä. Se että joku menee osto lakkoon tai vaatii rahat takaisin on jonkun ajatus mihin kenenkään ei tarvitse osallistua ja jos joku haluaa, heidän asiansa. Ihmettelen miksi tuohon pitää puuttua kun se liittyy aiheeseen.
2. Se että joku on "Kristitty" on perustelu siihen että uskoo Jumalaan. SJW on samassa asemassa, uskot "SJW" aatteisiin ja se tod.näk heijastuu ajattelussa ja arvostelussasi.
3.Sensuurin määritelmä on "sellaisten kirjojen, elokuvien, uutisten jne. osien tukahduttaminen tai kieltäminen, joita pidetään säädytöntä, poliittisesti hyväksymättöminä tai turvallisuusuhkiin johtavina". Tekstiesi perusteella teet juuri tätä.

Mutta hei, teidän sivu, tehkää mitä lystäätte.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.08.2019 klo 12.57 2 tykkää tästä

SupDanger kirjoitti:

1. Ihmisten ja "pelaajien" reaktio on osa tarinaa ja ihmisten reaktio antaa näkemystä mitä kuluttaja on mieltä. Se että joku menee osto lakkoon tai vaatii rahat takaisin on jonkun ajatus mihin kenenkään ei tarvitse osallistua ja jos joku haluaa, heidän asiansa. Ihmettelen miksi tuohon pitää puuttua kun se liittyy aiheeseen.
2. Se että joku on "Kristitty" on perustelu siihen että uskoo Jumalaan. SJW on samassa asemassa, uskot "SJW" aatteisiin ja se tod.näk heijastuu ajattelussa ja arvostelussasi.
3.Sensuurin määritelmä on "sellaisten kirjojen, elokuvien, uutisten jne. osien tukahduttaminen tai kieltäminen, joita pidetään säädytöntä, poliittisesti hyväksymättöminä tai turvallisuusuhkiin johtavina". Tekstiesi perusteella teet juuri tätä.

Mutta hei, teidän sivu, tehkää mitä lystäätte.


1. Voin vakuuttaa, että poistamani kommentit eivät sisältäneet tämänkään tasoista argumentaatiota. Vain paljon huutomerkkejä ja pilkkaa. Lisäksi vaikuttaa siltä, että eri suuntaiset reaktiot ovat pitkälti kumonneet toisensa, joten ei tässä ole oikein uutisarvoa enää. Osa porukkaa meinasi jättää ostamatta kun tämä tuli ilmi ja ilmoitti sitten ostavansa, kun 3DR teki korjausliikkeen. Se sitten taas suututti toisen osan porukkaa. Steamissa ja Metacriticissä alkoi review bombing, joka lienee jo laantunut. Ainoa mistä voidaan olla varmoja on, että näin lopulta tehtiin, koska joku päätti että on isompi riski olla toimimatta kuin toimia.

2. Ihmisarvon jakamattomuus ei ole mielipide tai uskon asia vaan fakta. Toisekseen useat tänne kirjoittavat ovat myös kristittyjä, eikä se vaikuta arvosteluihin tuon taivaallista (pun intended). Meillä ei ole muuta ehdotonta kriteeriä kuin että osaa kirjoittaa ja olla ihmisiksi, tosin jälkimmäinen ei aina koske JTP:tä. Poistaisin myös kommentit, joissa viitataan yksinomaisesti siihen, ettei kristitty (tai muslimi, tai pastafari tai mikä vaan) voi oletusarvoisesti arvostella jotain peliä/leffaa/whatever.

3. Sensuurin alkuperäinen merkitys on Wikipedian lainaaman WSOY:n sanakirjan mukaan "valtion viranomaisten suorittama suullisten, kirjallisten tai kuvallisten esitysten tarkastus, jonka läpäisy on edellytys julkaisun levitykselle tai julkiselle esittämiselle". Yleiskielessä sillä voidaan toki viitata mihin halutaan. En ole valtion viranomainen. Sen sijaan olen ollut internetissä jo niin kauan, että en suosittele haastamaan pätemiskilpailuun.

Minä "tukahdutan" asiatonta länkytystä kommenteissa. Olen tehnyt sitä sen 20 vuotta, ja sen 20 vuotta minulle on heitetty vuoronperään sananvapaus- ja sensuurikortteja. Tässä kohtaa valuvat jo kuin sen kuuluisan hanhen selästä. Ja joo, teemme "mitä lystäämme" asioissa, jotka koemme olennaisiksi. Minulle ja monelle muulle on oleellista, että kommenteissa pysyy joku roti.
lainaa
SupDanger

22.08.2019 klo 14.00

Mikko kirjoitti:
1. Voin vakuuttaa, että poistamani kommentit eivät sisältäneet tämänkään tasoista arg... (Jatkuu)


Väärin, sen näkeminen on uskomista, en ota mitään kommenttia 100% tosissani mutta se että poistat ne ja sen jälkeen vakuuttelet minulle että näin se oli, ei todista mitään. Sinun on todella helppo valehdella ihmisistä asemassa jossa olet ja poistat minun mahdollisuuteni todeta kuka hullu on. Isä tai et, minä en yhtä tarvitse kertomaan kenen kommentti on validi.
En puhunut "Ihmisarvojen jakamattomuudesta", taisit missata mitä tarkoitin.
Tuo määritelmä sensuurille on huono, se että et ole valtiomies ei tarkoita ettetkö pysty sensuroimaan (tai "hijentämään" eri termi sama lopputulos) ihmisiä etenkin asemassa missä olet. Kuten yksi joka teki vitsin "menetettyjen myyntien tuplauksesta" missä ei ollut mitään pahaa.

Jos haluat viimeisen sanan, anna mennä, minulla on parempaakin tekemistä.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.08.2019 klo 14.19 3 tykkää tästä

Tätä viimeistä vastaustasi oli nyt paikoitellen aika vaikea seurata, mutta voidaan varmaan tiivistää asia siihen, että joo, me emme tee tätä palvelua nimenomaisesti sinun toiveidesi mukaisesti, vaan sen perusteella, minkä kuvan haluamme palvelusta antaa. Eikä meidän tarvitse todistaa erityisesti sinulle tässä mitään, voit uskoa tai olla uskomatta. Osaat kuitenkin selvästi keskustella myös koherentisti halutessasi, mistä kiitos.

Hyvä, jos sinullakin on parempaa tekemistä kuin inttää tästä. Toiseksi viimeisen kappaleen kommentti viittaa siihen, että olit kuitenkin täällä jo yöllä lukemassa osaa niistä viesteistä. Ainakin yhden muuten "asiallisen" poistin linkitetyn YouTube-videon vuoksi.
lainaa
HereWeGo

27.08.2019 klo 05.56

Update: Eivät sensuroi peliä, ottivat kuluttajien puolen Reeeeeseteran sijaan ja totesivat ettei taidetta sensuroida.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.08.2019 klo 09.46

HereWeGo kirjoitti:
Update: Eivät sensuroi peliä, ottivat kuluttajien puolen Reeeeeseteran sijaan ja totesivat ettei taidetta sensuroida.


Tai no täsmennyksenä, se saippuapullo siis jätetään, mutta muuten kuten aiemmin:

"We at 3D Realms spoke with Voidpoint today and they reaffirmed their commitment to honoring their original statement, including the donation to The Trevor Project and sensitivity training. However, the soap bottle will not be removed," it said. "The use of the word “f*gbag” in an area that was inaccessible without hacking the game, and was added by one developer without approval from anyone else, was removed a few days ago. We once again apologize for this text as it does not reflect the values of 3D Realms or Voidpoint."

"Jokes at the expense of marginalized communities will not be present in future games published by 3D Realms. However, a portion of our community made it loud and clear they felt removing 'Ogay' was censorship and should be protected by free speech. Voidpoint wanted to listen and we respected this decision."
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova