Tuorein sisältö

V2.fi:n laiteuutiset (36/19): IFA-messuilta vyöryy jättimäärä julkistuksia

07.09.2019 klo 20.00 | Luettu: 2064 kertaa | Teksti: Toimitus


IFA-teknologiatapahtuma Berliinissä on käynnistynyt ja V2.fi:n postilaatikko tulvii laitejulkistuksia. Tässä joitakin.

Pelipiireille etenkin sopuhintaisista mikrofoneistaan tunnettu Blue esitteli Yeti X –mikrofonin, joka on tarkoitettu etenkin peli-, striimaus-, ja podcast-käyttöön. Yeti X käyttää Blue VO!CE ?tekniikka, joka mahdollistaa ammattimaisten äänitehosteiden ja valmiiden esiasetusten käytön yhdellä napin painalluksella. Mikrofonissa on neljä kondensaattorikapselia ja siinä on LED-mittari, josta puhuja näkee suoraan äänenvoimakkuuden tasot. Älysäädin mahdollistaa mikrofonin keskeisten toimintojen hallinnan. Mikrofoni liitetään tietokoneeseen USB-liitännällä ja se saapuu kauppoihin 2019 lokakuussa 199 euron hintaan. Lisätietoja: BlueDesigns.com

Adata tekee ulkoisista SSD-asemista taas vähän nopeampia ja modernimpia. Adata SE800 –malliston SSD-asemat ovat pieniä ja kevyitä, joten ne kulkevat kätevästi mukana minne vain, missä nyt vain tarvitaankaan vähän mobiilimpaa SSD-tilaa. Ehkä luvassa on videoeditointia reissussa tai kiireistä isojen tiedostojen siirtämistä paikasta toiseen, tällähän se hoituu. SE800-mallin asemat kestävät myös reissukäsittelyä, eli iskuja, kosteutta ja pölyä - jopa vettä 1,5 metriin saakka. USB 3.2 Gen 2 -väylään liitettynä jopa 1000 Mt/sekunnissa luku/kirjoitusnopeus. Adata ei vielä täsmentänyt minkä kokoisina, hintaisina tai milloin SE800-asemat saapuvat Suomeen. Lisätietoja: Adata

Netgear esittelee kaksikin uutta tuotetta. Nighthawk AX8 8-Stream WiFi 6 Mesh Extender -kantamanlaajentimella on mahdollista laajentaa WiFi-verkkojen kantamaa ja nopeutta. WiFi 6 on nykyisiä langattomia verkkoja nopeampi, yltää kauemmas ja ahmii vähemmän virtaa mobiililaitteista. Siinä on myös kahdeksankanavainen WiFi, eli samaan verkkoon mahtuu aiempaa enemmän langattomia laitteita. AX8 toimii sekä Netgearin omien että muiden laitevalmistajien reitittimien ja modeemien kanssa. Sillä laajennettu verkko käyttää emoverkon tunnuksia, joten laitteet siirtyvät sulavasti tukiasemalta toiselle signaalien vahvuuden mukaan. AX8 saapuu kauppoihin lokakuun puolessavälissä 319 euron hintaan.

Orbi WiFi 6 Mesh puolestaan laajentaa kodin langattomia mesh-verkkoja. Sen etätukiasemat käyttävät kolmitaajuuksista mesh-tekniikkaa ja backhaul-paluukanavaa, joiden myötä se lupaa kasvattaa kodin langattoman verkon nopeutta, kattavuutta ja kapasiteettia merkittävästi. Se mesh-pohjainen verkko on Netgearin mukaan suunniteltu helpottamaa erityisesti kotien älylaitteista ja esineverkon vimpaimista ruuhkautuvaa langatonta verkkoa. WiFi 6 Mesh -paketti tulee myyntiin joulukuussa 849 euron suositushintaan. Lisätietoja: NetGear.

Meural Canvas II on puolestaan hieman erilainen viihdelaite. Se on näet älytaulu, jolla voidaan näyttää taidetta ja valokuvia, joko Meural-palvelun omasta taidegalleriasta verkon kautta tai käyttäjän itse valikoimia kuvia USB- tai muistitikulta. Äänikomennoilla, eleillä, mobiilisovelluksella tai tietokoneella hallittavat älytaulut ovat saatavilla kahdessa koossa 21,5- ja 27-tuumaisilla näytöillä ja ne voidaan asentaa sekä pystyyn että vaakaan. Digitaaliset valokuvakehykset eivät ole sinänsä mikään uusia asia, mutta vuosimaksullinen Meuralin taidekirjasto sisältää päälle 30 000 taideteosta maailman gallerioista, museoista ja keräilijöiltä. Käyttäjä voi luoda niistä omia taululla näytettäviä kokoelmiaan ja nauttia näin jatkuvasti päivittyvästä ja muuttuvasta taideelämyksestä. Meuralit maksvat 699-899 euroa, minkä lisäksi taidekirjaston vuosimaksu on noin 70 euroa. Lisätietoja: NetGear.

Motorola taasen puffaa uutta motorola one zoom -älypuhelintaan, jossa on tavallista enemmän kameratekniikkaa. Laitteessa on näet neljä eri kameraa, 48 megapikselin sensori, Quad Pixel -tekniikka, optinen Dual OIS -kuvanvakautus, 8 megapikselin telezoomi, 16 megapikselin ultralaajakulmalinssi ja tekoälytoimintoja. Valoherkkyttäkin kehutaan tavanomaiseen nähden nelinkertaiseksi, joten takakannen kameroilla ja kuvanvakauttimella luvataan saavan ensiluokkaisia kuvia tilanteessa kuin tilanteessa. Optinen zoomi taasen jeesaa ihmeesti vähän kauempaa otetuissa kuvissa. Selfieitäkin varten on 25 megapikselin etukamera. Muista ominaisuuksista Motorola ei sitten kerrotaan, mutta akussa on 4000 mAh:n kapasiteetti, laajakuvanäytössä 1080p-tarkkuus ja käyttöjärjestelmänä Android. Laite on myynnissä 13.9. alkaen 429 euron hintaan. Lisätietoja: Motorola. Lisäksi Motorola julkisti moto e6 plus -puhelimen, jossa on 6,1 -tuumainen näyttö, 13 megapikselin pääkamera f2.0-aukolla ja neljä eri väripinnoitevaihtoehtoa. E6 plussan hinta on 139/159 euroa riippuen käyttömuistin ja tallennustilan määrästä.

SkullCandy julkisti uudet langattomat nappikuulokkeet. Sesh-kuulokkeille luvataan 10-tunnin käyttöaikaa ja IPS5-luokitusta. Hintaa napeilla on noin 50 puntaa.

Razer julkisti viikon mittaan myös monenlaista. Razer.comin kautta voi nyt tilata monenmoisilla pelikuvilla- ja logoilla varustettuja Razer Customs -kännykkäkuoria yleisimpiin kännykkämalleihin. Lisäksi kuoret voi personoida omalla pelaajnimellä. Razer julkisti myös maailman ensimmäisen peli-ultrabookin, eli Razer Blade Stealth 13:n. Siinä on Geforce GTX 1650 ja Intelin uusi prosessori (10th Gen Core i7-1065G7), mutta se on vain 15 mm paksu ja painaa 1,3 kiloa. Näytön voi valita Full-HD ja 4K-mallien väliltä. Hinnat alkaen 1680 euroa. Razer julkisti lisäksi uusitun Razer Blade 15:n sekä siitä mediatyöskentelyyn tarkoitetun Studio Editionin (NVIDIA® Quadro RTX™ GPU, 4K, 32GB RAM ja 1TB NVMe), jonka hinta on kevyet 4400 euroa. Lisäksi Razer muistuttaa, että se on julkaissut kasan lisälaitteita (hiiri, näppäimistöjä, hiirimattoja, kuulokkeet) Gears 5:n julkaisun kunniaksi pelin jäisellä värimaailmalla.

SteelSeries julkisti ensimmäiset langattomat kuulokkeensa, jotka sopivat neljälle pelialustalle (Switch, PC, PS4, mobiili). Kyseessä ovat Arctis 1 Wirelessit, jotka kytketään USB-C-liitännällä. Hintaa niillä on 120 euroa. "Pienen USB-C-palikan avulla se tarjoaa SteelSeriesin häviöttömän 2,4 GHz:n langattoman teknologian todella alhaista latenssia varten Nintendo Switch-, PC-, PS4- ja Android-laitteille", kertoo lehdistötiedote.

Philips julkaisee uudet langattomat vastamelukuulokkeet: Uusissa Philips PH805 -kuulokkeissa luvataan olevan erityisen edistynyt digitaalinen vastamelunsuodatus (neljällä ECM-mikrofonilla) ja ne painavat vain 235 grammaa. Akkukestoksi luvataan jopa 30 tuntia ja hinnaksi parisataa euroa.

Sony tuo markkinoille lippulaivamallikseen uuden Xperia 5 -puhelimen. "Pienikokoiseen Xperia 5:een on tuotu kaikki käyttäjien rakastamat ominaisuudet Xperia 1:stä sekä myös uusia Sonyn palkittuja teknologiainnovaatioita", kerrotaan lehdistötiedotteessa. Cinemawide-näytöllä (21:9) varustetu luuri sisältää kolmen linssin kameran (16mm, 26mm, 52mm) ja mukana on myös Sony Alpha -kameroista tuttuja ominaisuuksia. Xperia 5:ssa on uusin Qualcomm® Snapdragon ™ 855 -käyttöympäristö integroidulla X24 LTE -modeemilla. Hintaa puhelimella on 799 euroa.

Lenovo julkisti läppäreitä: 14- ja 15-tuumaiset Lenovo Yoga C940:t, 14- ja 15-tuumaiset Lenovo Yoga S740:t,
sekä 13-tuumaisen Lenovo Yoga C640:n. Erityisesti mainostetaan uutuuksien älykkäitä Super Resolution -, Q-Contro- ja Modern Standby -ominaisuuksia, joilla parannetaan kuvanlaatua ja akkukestoa. Lenovon kaksi uutta Android-tablettia, Lenovo Yoga Smart Tab ja Lenovo Smart Tab M8, hyödyntävät Google Assistantia. Lisäksi julkistettiin Marvel-peli Lenovo Mirage AR-alustalle, kaksi uutta ThinkBook-mallia pienyrityksille ja muutama uusi näyttö.

Lopuksi kerrottakoon, että Turtle Beach on ryhtynyt brändiyhteistyöhön belgialaisen jalkapalloilija Romelu Lukakun kanssa.

Tekstit: Jukka O. Kauppinen, Manu Pärssinen

V2.fi | Toimitus
< Kumpparit jalkaan, h... Death Strandingin he... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova