Tuorein sisältö

Siniristiliput heiluvat - Suomi jyrää World of Tanksin panssarisotiin

17.09.2019 klo 13.47 | Luettu: 7358 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


World of Tanks Blitz on julkistanut eurooppalaisen kehityspuun ja ruotsalaisten, puolalaisten sekä italialaisten tankkien sekaan rynnistää myös suomalainen panssarivaunu!

"Olemme todella innoissamme, kun voimme esitellä World of Tanksin ensimmäisen suomalaisen panssarivaunun. Monet kansakunnat ovat kehittäneet tai käyttäneet panssarivaunuja niiden satavuotisen historian mittaan, mutta kaikilla ei ole riittävästi panssarivaunuhistoriaa oman kalustopuun luomiseksi", toteaa World of Tanks Blitzin ohjaaja Andrey Ryabovol.

"Niinpä loimme aivan uuden eurooppalaisen kalustopuun, jotta pelaajat voisivat kokeilla mahdollisimman monia pienempien valtioiden käyttämiä tai kehittämiä panssareita."



Vickers-panssarivaunu oli Suomen ainoa moderni panssarivaunu ennen talvisotaa. Kuvassa suomalaisvaunuja rauhan aikaisissa harjoituksissa ja sota-aikanat. Kuva: SA-kuva via Panssarimuseo.

Peliin saapuva Vickers-panssarivaunu oli yksi maailman yleisimmistä toista maailmansotaa edeltävän aikakauden panssarivaunuista. Ensimmäinen Vickers Mark E / Vickers 6-ton valmistui jo vuonna 1928. Se edusti senastisen panssarikehityksen huippua, sillä vaunussa oli muun muassa pyörivä torni, kohtuullinen panssarointi ja monipuoliset asevaihtoehdot. Vaunu oli myös nopea ja ketterä - ja ennen kaikkea edullinen valmistaa. Vickers-tehdas myikin vaunua muun muassa Puolaan, Kiinaan, Siamiin ja Bulgariaan. Neuvostoliitto osti sen valmistuslisenssin ja kehitti Vickersin pohjalta oman T-26-vaununsa, jota valmistettiin yli 12 000 kappaletta. Vaunut ovat sen verran identtisiä, että satunnaisen ja usein omistautuneemmankaan katsojan on vaikea erottaa kumpi on kampi.

1930-luvun mittaan Vickersiä käytettiin muun muassa Espanjan sisällissodassa sekä Kiinan ja Japanin sodassa.

Suomi osti omat Vickersinsä vuosina 1936-1939. Tähän saakka panssarijoukot olivat joutuneet nitkuttelemaan ensimmäisen maailmansodan ajalta olevilla Renault FT-17 -vaunuilla, jotka olivat 1918 maailman parhaita panssareita. Niiden käyttöarvo oli kuitenkin jo aivan toinen 1930-luvun lopussa. Uudet panssarit tosin ostettiin säästösyistä ilman aseistusta, joten vuoden 1939 mittaan ja talvisodan sytyttyä vaunujen aseistamisessa tuli hienoinen kiire. Talvisodassa vaunuja käytettiin yhdessä ainoassa taistelussa, jolloin suomalaiset menettivät kuudesta panssarivaunusta viisi. Jatkosodan alkaessa Vickersit ja Neuvostoliiton joukoilta vallatut T-26-serkut olivat Suomen panssarijoukkojen tärkein ase ja ne palvelivat ansiokkaasti aina Lapin sodan loppuun saakka. Viimeiset Vickersit ja T-26:t olivat palveluskäytössä aina vuoteen 1959 saakka.

Vickers onkin siten hieno lisä peliin ja tärkeä palanen suomalaisen sodankäynnin historiaa.

Aitoja Vickersejä ja T-26-vaunuja voi ihailla muun maussa Parolan Panssarimuseossa. Oheisten videoiden T-26 on Panssarimuseon sotasaalisvaunu, jota suomalaisjoukot käyttivät jatkosodassa ja Lapin sodassa:





Lisää tankistelua: Tankspotting

World of Tanks Blitzin uusi eurooppalainen kalustopuu sisältää aluksi 10 uutta panssarivaunua, joista osassa käytetään aivan uutta pelimekaniikkaa, tykin latausautomatiikkaa. Latausautomatiikka tarkoittaa sitä, että tykin lataamiseen ei tarvita erillistä miehistön jäsentä vaan lataus tapahtuu koneellisesti.


World of Tanks Blitz on julkaistu PC:lle Steam- ja Windows 10 -kauppapaikoissa sekä Android- ja iOS-mobiililaitteille.

Lisätietoja: https://wotblitz.com/en/




Kuva: SA-kuva via Panssarimuseo

Teksti: Manu Pärssinen, Jukka O. Kauppinen

V2.fi | Manu Pärssinen
< Pitkään työstettyä s... Splatoon 2 Nordics C... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

-W1N-

17.09.2019 klo 17.57 2 tykkää tästä

Btw, pelissä alkaa kohta suurin klaanien vuosittainen turnaus: Twister cup. Mukana myös yksi täysin suomalainen jengi: -W1N- ????????

Ryhmä on pyörinyt EU tasolla top 8 jo useamman vuoden, pari seuraavaa viikkoa näyttää pääsekö suomalaiset Minskiin taistelemaan Cupista ????????
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova