Tuorein sisältö

Blizzardin Hong Kong -pelaajabannaus herätti palautemyrskyn

09.10.2019 klo 14.00 | Luettu: 1175 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Muutama päivä sitten hongkongilainen Hearthstone-pelaaja julisti peliturnauksen jälkilähetyksessä tukeaan Hong Kongin protesteille. Blizzard väitti miehen rikkoneen kilpailusääntöjä, joissa kerrotaan, etteivät pelaajat "saa osallistua mihinkään toimintaan, joka loukkaa jotain kansanosaa ja vahingoittaa Blizzardin mainetta. Blitzchung-niminen pelaaja poistettiin turnauksesta, bannattiin osallistumisesta vuodeksi ja menetti kauden aikana ansaitsemansa palkintorahat. Myös lähetyksen juontaneet striimaajat saivat potkut.

Soppa sai alkunsa. Peliyhtiötä on syytetty politikoinnista, pelaamisen laittamisesta ihmisoikeuksien edelle, kiinalaisen osaomistaja Tencentin mielistelystä ja ties vaikka mistä muusta. Eurogamer kertoo, että Redditin Blizzard-alireddit jouduttiin sulkemaan ja useat pelaajat ovat ilmoittaneet alkavansa boikotoida Blizzardin pelejä. #BoycottBlizzard trendaa Twitterissä.

Isompaa keittoa sekoittaa se, että samaan aikaan muun muassa NBA ja South Park -animaatiosarja kahnaavat Kiinan kanssa.Blitzchung kertoo, että teki tekonsa, jotta protesteille saataisiin lisää julkisuutta, vaikka se asettaa sekä hänen peliuransa että jopa henkilökohtaisen turvallisuutena vaaraan.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Valve joutui oikeide... Mortal Kombat 11:n t... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova