Tuorein sisältö

Haastattelussa todellinen pelilegenda: Jeff Minter teki ensimmäisen pelinsä jo vuonna 1979

31.10.2019 klo 09.00 | Luettu: 2845 kertaa | Teksti: Jukka O. KauppinenJeff Minter on äärimmäisen pitkän linjan pelikehittäjä, joka ohjelmoi ensimmäisen pelinsä jo vuonna 1979. Hän on tehnyt pelejä kaupallisesti vuodesta 1981 saakka ja perusti edelleen toimivan Llamasoft-pelitalon vuonna 1982. Minter on kehittänyt pelejä useammalle tietokoneelle ja konsolille kuin mitä useimmat ovat koskaan kuulleetkaan olevan olemassa. Minter ja hänen kollegansa Ivan "Giles" Zorzin työskentelevät Walesin maaseudulta käsin.

Tällä videolla keskustelemme Jeff Minterin kanssa herrasta ja hänen peleistään. Miten peliteollisuus syntyi 1980-luvun alussa Iso-Britanniassa ja kuinka se kasvoi? Miten syvällä Walesin ytimessä on voitu tehdä pelejä vuosikymmenestä toiseen ja mistä Minter onkaan saanut ideansa ja vaikutteensa? Yleisö on tervetullut osallistumaan vapaamuotoiseen haastatteluun ja esittämään omia kommenttejaan ja kysymyksiään, kenties sellaisistakin aiheista joista tavanomaisimmissa haastatteluissa ei kysytä. Herroja haastatteli pelitoimittaja Jukka O. Kauppinen.

Kaksikko osallistui Assemblyssä kahteen Skrolli-lavan ohjelmanumeroon ja seikkailivat viikonlopun mittaan sekä Assemblyssä että Helsingissä.


Suora linkki: https://youtu.be/83aUuCx7XwA

Jeff Minter Wikipediassa:
Jeff "Yak" Minter (s. 22. huhtikuuta 1962 Reading, Englanti) on brittiläinen videopelien suunnittelija ja ohjelmoija. Hän on Llamasoft-nimisen pelintekijäporukan perustaja.
Jeff Minterin tavaramerkkinä on laittaa peleihinsä laamoja, kameleita ja lampaita, koska hän pitää näistä eläimistä. Myös pelien nimet liittyvät usein samoihin eläimiin. Minterin pelit ovat yksinkertaisia, tyyliltään varhaisten aikojen kolikkopelejä muistuttavia tai usein suoria klooneja näistä peleistä. Minterin kolmas tavaramerkki ovat psykedeeliset efektit kuten värien sekamelska ja värikkäät räjähdykset. Myös huumori on yleensä Minterin tuotoksissa vahvasti läsnä.
Internet-foorumeilla ja joissain muissa yhteyksissä Minter käyttää usein nimimerkkiä "Yak". Nimimerkki on peräisin ajoilta, jolloin pelien ennätyslistoissa käytettiin kolmen kirjaimen lyhenteitä. Jakkia tarkoittavan sanan Minter omien sanojensa mukaan valitsi, koska hän itsekin on samanlainen karvainen eläin.
Minter innostui tietokoneista jo kouluaikoinaan, jolloin hän rupesi luokkakaverinsa kanssa tekemään pelejä ensimmäisiin kotitietokoneisiin kuuluvalle Commodore PET -laitteelle.
Vuonna 1981 Minter alkoi laatia ja myydä pelejä Sinclair ZX80 -koneelle. Vuonna 1982 hän perusti Llamasoftin. Ensimmäinen Llamasoftin peli, Andes Attack, oli Commodore VIC-20:lle tehty Defender-klooni, jossa laamat korvasivat avaruusalukset. Llamasoftin toinen peli Gridrunner oli kaupallinen menestys sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa.
Minter kehittää ja julkaisee edelleen aktiivisesti videopelejä.

Checkpoint TV: Jeff Minter @ Assembly 2019

(C) 2019 Mediapalvelut
Yhteistyössä V2.fi
http://www.checkpoint-tv.fi/

Editor: Jukka O. Kauppinen
Graphics: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Fapahtaja

Jeff Minter & LLamasoft
http://www.minotaurproject.co.uk


Polybius, Llamasoftin PS4:lle, PS VR:lle ja PC:lle julkaisema räiskintäpeli.

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< EA tiedottaa, ettei ... Kauhistuttava hallow... >

Keskustelut (1 viestiä)

stalinger

31.10.2019 klo 11.39

Mahtavaa! Minter vanha happopää jonka peleistä pitää vaikkei pitäisikään :)
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova