Tuorein sisältö

Pelaajat kritisoivat kovasanaisesti Google Stadian kuvanlaatua - näin Google vastasi rajuihin syytöksiin

25.11.2019 klo 22.00 | Luettu: 2346 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


19. marraskuuta avatun Google Stadian tie on ollut hieman takkuinen kritiikistä ja ongelmista johtuen. Yksi viime aikaisista ongelmista on ollut muun muassa Google Stadian ennakkoon tilanneiden pakettien mukana toimitettujen Chromecast Ultra -laitteiden ylikuumeneminen. Vaikka striimauslaitteen ylikuumenemisesta kirjoitettiin useasti, Googlen edustajat kielsivät ongelman ja kertoivat, ettei laitteissa ole mitään vikaa.

Viime päivien aikana on herännyt myös toinen kritisoinnin kohde, nimittäin pelien kuvanlaatu. Google lupasi, että striimauspalvelu Stadia pyörittää pelejä ensiluokkaisella laadulla. Kuvanopeuden luvattiin olevan 60 FPS ja resoluution huimat 4K. Se on jäänyt vain lupaukseksi, ainakin jos joiltakin Google Stadian omistajilta kysytään. Aiemmin Googlen Phil Harrison kertoi, että kaikki pelit tukevat 60 FPS:n nopeutta ja 4K-tarkkuutta, mutta testien mukaan esimerkiksi Destiny 2:n kohdalla kuvaa skaalataan Full HD:sta 4K-tarkkuuteen. Edes Red Dead Redemption 2:n natiivitarkkuus ei ole 4K, vaan jää 1440p:n tietämille. Eikä siinä vielä kaikki: peleissä ei välttämättä edes päästä 60 FPS:n nopeuteen asti, vaan se saattaa jäädä puolta pienemmäksi.

Uutinen jatkuu twiitin jälkeenGoogle vastasi kritiikkiin kertomalla, että Google Stadia suoratoistaa kaikkia pelejä 4K-tarkkuudella ja nopeuttakin löytyy 60 FPS, mikäli esimerkiksi yhteydet ovat asianmukaiset. Yhtiö myös kertoo, että se antanut kaiken vapauden pelinkehittäjille, jotta kuvanlaatu ja ruudunpäivitys olisi paras mahdollinen. Google kertoo myös, että se on erittäin vakuuttunut siitä, mitä kehittäjät ovat tähän mennessä saaneet aikaiseksi. Samalla he vakuuttavat, että kehitystyö jatkuu, jotta Google Stadia tarjoaisi parastaan pelaajilleen ilman latauksia ja päivityksiä.

Google Stadian kuvanlaatu on kuitenkin herättänyt kiivaasti keskustelua, sillä Stadia Pro maksaa käyttäjälleen 9,99 euroa kuussa. Maksamalla kuukausijäsenyyden, pääsee pelaamaan 4K-resoluutiolla ja 60 FPS:n kuvannopeudella. Osa käyttäjistä kertookin pettyneensä, ettei palvelu vastaa odotuksia, kun todelliset nopeudet ja kuvanlaatu saattavat jäädä ilmaisen Stadia Base -palvelun tasolle. Ilmainen Stadia Base aukeaa ensi vuoden aikana.

Lisää aiheesta voit lukea esimerkiksi Redditistä. Myös Eurogamerista löytyy yksi syvällisempi analyysi aiheesta.

Lähde: EurogamerV2.fi | Miia Lyyra
< PUBGin maailmanmesta... Lähes 1,3 miljoonan ... >

Keskustelut (2 viestiä)

hfsowif

25.11.2019 klo 22.10 1 tykkää tästä

kylhan sen tietaa. youtubekin tarjoaa isoja tarkkuuksia mut jos ei o priimayhteys niin pitaa ihan suosiolla laskea ettei mene pelkaks bufferoinniksi. hyvin saa google tassakin pestya katensa et on se 4k jos sun yhteys on viiskertanen valokuitu mut kuin ei oo niin haha
lainaa
Huutaja

Rekisteröitynyt 16.06.2014

26.11.2019 klo 05.27

Kirj0itusvirhe: "Yhtiö myös kertoo, että se antanut kaiken vapauden..."
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova