Tuorein sisältö

Ensin haastettiin Fortnite-vuotaja, nyt lähdetään Pokemonin spoilaajien perään

26.11.2019 klo 20.00 | Luettu: 3334 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenUusien Pokémon Sword ja Shield -pelien julkaisua edelsi iso määrä tietovuotoja pelin sisältöön ja muutoksiin liittyen. Uusien salaisuuksien spoilaamisen lisäksi osa vanhoista pelisarjan faneista suhtautui pelin muutoksiin varsin negatiivisesti ja äänekkäästi ympäri nettiä.

The Pokémon Company ei tätä erityisesti arvostanut ja on päättänyt pistää omat Pikachu-etsivänsä asialle selvittääkseen tietovuotajien henkilöllisyydet sekä haastaakseen nämä oikeuteen. Tietovuotojen lähteenä toimi pelin virallinen strategiaopas nimeltään Pokémon Sword and Shield: The Official Galar Region Strategy Guide, jonka saatavuus oli hyvin säännösteltyä ennen pelin julkaisua.

Forbesin käsiin saamien haastepapereiden mukaan Pokémon Company oli selvittänyt kaikkien strategiaopasta käsittelevien työntekijöiden taustat sekä vaatinut näitä allekirjoittamaan salassapitosopimukset. Lisäksi varastoissa missä opasta säilytettiin, oli kielletty kaikki kamerat sekä kirjat olivat erikseen piilossa suojapeitteiden alla.

Pokémon Companylle työskentelevät etsivät ovat kyllä saaneet rajattua ajankohdan, jolloin strategiaoppaat kuvattiin 15-tunnin ajanjaksolle marraskuun 1. ja 2. päivän välille mutta ongelmaksi on osoittanut kuvien ottajien henkilöllisyys. Strategiaoppaista otetut kuvat nimittäin levisivät netissä Discord-palvelun ja 4chan-nettisivun välityksellä, eivätkä asiaa selvittävät tahot ole vielä saaneet kummastakaan lähteestä selville alkuperäisten vuotajien identiteettiä.

Pokémon Companyn uusimman haasteen tarkoituksena onkin saada sekä Discord että 4chan luovuttamaan yritykselle kaikki tieto mitä tietovuotajiin liittyy ja tätä kautta yritys toivoo saavansa kiinni salassapitosopimuksen rikkoneet tahot, joita yrityksen oikeusjutun mukaan on 1-3 henkeä.

Lähteet: Forbes, Gamesindustry.biz, Eurogamer


V2.fi | Mikko Seppänen
< Rebellion osti oikeu... Disco Elysium sai uu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova