Tuorein sisältö

Roblox jatkaa kasvamista - ilmaisen MMO-pelin mobiiliversio on tienannut jo yli miljardi dollaria

28.11.2019 klo 23.00 | Luettu: 2116 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenElokuussa 100 miljoonan kuukausittaisen pelaajan rajan ylittänyt ilmainen MMO-peli Roblox jatkaa voittokulkuaan. Mobiilialustojen analyysiin erikoistuneen Sensor Tower -sivuston mukaan Robloxin-pelin mobiiliversio on nyt rikkonut miljardin dollarin liikevaihdon rajan.

Erityisen merkittävää tästä tekee se, että vaikka peli on ollut saatavilla sekä Android- että iOS-alustoilla useamman vuoden, niin pelin liikevaihto on vasta viime vuosina kasvanut massiivisesti. Esimerkiksi pelkästään jo tänä vuonna Robloxin on mobiiliversioillaan tienannut 435 miljoonaa dollaria, joka on yli 30% enemmän kuin koko viime vuoden tuotto ja lähes 10 kertaa enemmän kuin vuoden 2016 tuotto.

Mobiili-Robloxia on ladattu yhteensä yli 290 miljoonaa kertaa, joista 75% on Android-alustalle ja loput Applen iOS-laitteille. Pelin tuotosta 67% tulee Yhdysvalloista ja sen tuotosta valtaosa eli 76% tulee iOS-käyttäjiltä. Robloxilla on siis havaittavissa sama ilmiö kuin monilla muillakin mobiilipeleillä, eli vaikka valtaosa käyttäjistä on Android-käyttäjiä, niin silti pelissä tehdyistä hankinnoista enemmistö tulee iOS-alustalta.

Roblox on Android- ja iOS-alustojen lisäksi saatavilla myös PC- ja Xbox One -laitteille.


Lähde: Gamesindustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Autopelifirmojen kru... Venäjällä lehmille l... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova