Tuorein sisältö

Noituri-aiheinen korttilätkintä loppuu konsoleilla - CD Projekt ilmoitti yllättäen lopettavansa Gwent-pelin konsoliversioiden tukemisen

06.12.2019 klo 20.00 | Luettu: 2415 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenGwent-korttipelin konsoliversioiden pelaajat saivat CD Projektilta aikaisena joululahjana risuja kun
pelinkehittäjä ilmoitti lopettavansa joulukuun 9. päivä pelin Xbox One- ja Playstation 4 -versioiden tukemisen.

Syyksi CD Projekt ilmoittaa pelin äskettäin ilmestyneet iOS-version ja tulossa olevan Android-version kasvattavan pelin versioiden määrän niin suureksi, ettei pelinkehittäjä usko pystyvänsä tukemaan kaikkia versioita ja pitämään kaikkien alustojen versiot ominaisuuksiltaan tasavertaisia.

Koska PC- ja mobiilialustat ovat CD Projektin mukaan pelaajien keskuudessa suosituimmat alustat, on pelinkehittäjä päättänyt yksinkertaisesti lopettaa päivittämässä pelin konsoliversioita joulukuun 9. päivästä alkaen.

Konsoliversioiden omistajat voivat kyllä siirtää korttikokoelmansa PC- ja mobiilialustojen puolelle jos näin haluavat, mutta sitä varten pelaajilla tulee olla GOG-tili jolla ei ole entuudestaan pelattu Gwentin PC-versiota. Lisäksi Xbox One -pelaajat voivat siirtää GOG-tilille myös konsoliversionsa korttien luomiseen käytettävän Meteorite Powder -valuutan mutta Playstation 4 -version pelaajilla Meteorite Powder ei tule siirtymään GOG-tilille, joten se on käytettävä pois ennen siirtoa.

Muuten molempien konsoliversioiden pelaajat säilyttävät kokonaisuudessaan korttikokoelmansa, ansaitut tasot ja arvonimet. Siirto mahdollisuus tarkoittaa sitä, että pelaajien konsoliversioihin upottama aika ja raha ei välttämättä mene hukkaan mutta tästä huolimatta pelinkehittäjän virallinen tiedote muutoksesta ei ole saanut kommenttien perusteella erityisen ymmärtävää vastaanottoa pelaajilta.

Erillisen Gwent-pelin kehitystyö ei ole ollut täysin ongelmatonta CD Projektille, pelin alun perin ilmaiseksi tarkoitettu yksinpeli-tila muuttui vuosien varrella täysin erilliseksi maksulliseksi Thronebreaker-nimiseksi peliksi ja ennen kaikkea pelimekaniikkaan tehdyt muutokset ovat jakaneet vahvasti pelaajakunnon mielipiteet, osan pelaajista lopetettua pelin pelaamisen kokonaan.

Nähtäväksi jää onnistuuko Gwent löytämään uutta yleisöä ja elinvoimaa mobiilialustoilla mutta ainakin CD Projekt voi olla tyytyväinen siitä, että peli pysyi hengissä huomattavasti pidempään kuin Valven epäonninen korttipeli Artifact.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Erikoista: Uusi Dark... Epic Games Store ant... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova