Tuorein sisältö

CD Projekt Red ilmoitti tehneensä uuden lisenssisopimuksen Noituri-kirjailijan kanssa

21.12.2019 klo 11.00 | Luettu: 5266 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelinkehittäjä CD Projekt Red on ilmoittanut onnistuneensa sopimaan uuden lisenssisopimuksen Noituri-kirjailija Andrzej Sapkowskin kanssa. Tarkempia yksityiskohtia yhtiö ei sopimuksesta paljasta vedoten vaitiolosopimuksiin ja yrityssalaisuuksiin, mutta kertoo uuden sopimuksen vahvistavan yhtiön suhdetta Sapkowskin kanssa.

Uusi sopimus on hyvä uutinen kaikille The Witcher -pelisarjan faneille sillä, viime vuoden helmikuussa Sapkowski oli ilmoittanut haastavansa pelinkehittäjän oikeuteen vaatiakseen lisää rojalteja pelisarjan menestyksestä.

Noituri-kirjailija oli alun perin lisensoinut pelit kertasummasta koska ei ollut uskonut pelisarjan menestykseen, mutta The Witcher -pelisarjan osoittautuessa valtavaksi menestykseksi hän ilmoitti tyytymättömyytensä alkuperäiseen korvaukseen.

Perusteena oikeusjutulle Sapkowski asianajajineen käytti Puolan tekijänoikeuslakia, jonka mukaan tekijällä on vaatia oikeutta korottamaan korvauksiaan jos alkuperäinen maksu on liian alhainen niistä saatuun hyötyyn nähden. Lisäksi oikeusjutussa kirjailija väitti, että alkuperäinen sopimus olisi koskenut vain ensimmäistä peliä eikä lainkaan jatko-osia. Tietenkin pelinkehittäjä CD Projekt Red kiisti kaikki Sapkowskin vaatimukset.

Ottaen huomioon, että Sapkowski vaati oikeusjutussaan yli 16 miljoonaa dollaria, voidaan kuitenkin varmasti olettaa uuden lisenssisopimuksen olevan arvoltaan vähintäänkin kohtuullinen aikaisempaan nähden. Tietoa siitä koska uusi osa pelisarjaan nähdään ei vielä ole, sillä CD Projekt Red on varmaankin yhä kiireinen ensi vuoden alkupuolella ilmestyvän Cyberpunk 2077 -pelin kanssa mutta uuden sopimuksen myötä pelisarjan jatko on aika lailla varmistettu.

Lähde: IGN

V2.fi | Mikko Seppänen
< Tencent on julkaissu... Uusi video esittelee... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

21.12.2019 klo 11.29 1 tykkää tästä

Toivottavasti noita tulee käymään cyberpunkissa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova