Tuorein sisältö

Ninja Theoryn uusi videosarja lupaa esitellä pelintekemisen arjen mutta myös studion uuden tavan tehdä pelejä

26.01.2020 klo 17.15 | Luettu: 1328 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenHeavenly Sword, Enslaved ja Hellblade: Senua's Sacrifice -peleistä tuttu pelinkehittäjä Ninja Theory on julkaissut ensimmäisen osan uutta videosarjaa nimeltään The Dreadnought Diaries, jossa lupaa esitellä tulevien projektiensa tekoa sekä studion uutta toimintamallia.

Pelinstudio on luonut itselleen uuden pienempiä työryhmiä käyttävän ideologian pelinkehitykseen, jota Ninja Theory kutsuukin nimellä Dreadnought. Studion kehuja kerännyt Hellblade: Senua's Sacrifice tehtiin käyttäen huippupeleille epätyypillisen pientä kehitystiimiä ja studio pyrkii jatkokehittämään tätä samaa mallia. Tämä mahdollistaa sen, että vain noin 120 henkeä työllistävä pelistudiolla on tällä hetkellä kolme erillistä projektia käynnissä, joista Ninja Theoryn luova johtaja Tameem Antoniades kertoo hieman videolla.

Ensimmäinen projekteista on joulukuun The Game Awards -tapahtumassa julkistettu jatko-osa Senua's Saga: Hellblade II, jonka työryhmä on Antoniadeksen mukaan hieman isompi kuin edeltäjässään noin 40 henkeä mutta silti huomattavasti pienempi kuin valtaosassa muita vastaavan koko luokan pelejä. Videolla Antoniades kertoo, että erilaiset proseduraaliset työvälineet ovat tärkeä osa sitä, miten pelistudio pystyy tekemään vaikuttavan oloisia pelejä pienemmillä työryhmillä. Antoniades myös paljastaa, että Hellbladen jatko-osa tulee käsittelemään edeltäjänsä tavoin yhä mielenterveysaspekteja mutta eri näkökulmasta, keskittyen muinaisten myyttien syntyyn.

Seuraavaksi Antoniades esittelee videolla The Insight Projectin. Kyseessä ei ole varsinaisesti mikään yksittäinen peli vaan projekti, jossa pelistudio työskentelee yhdessä mielenterveysammattilaisten kanssa luodakseen uudenlaisia pelillistettyjä työvälineitä mielenterveyshaasteiden päihittämiseen. Luova johtaja kuvaakin projektia studion "moonshotiksi" eli kuulennon tapaiseksi todennäköisyyksiä uhkaavaksi riskiksi, joka onnistuessaan kuitenkin voi oikeasti muuttaa maailmaa.

Viimeisenä video esittelee aiemmin julkistamattoman uuden pelin nimeltään Project: Mara. Kyseessä on realistinen kuvaus psyykkisestä kauhusta, se tulee käyttämään avukseen aitoa tutkimusta ja haastatteluja voidakseen kuvata mielen järkkymistä mahdollisimman aidosti. Pelissä tulee olemaan ainoastaan yksi henkilö ja yksi tapahtumapaikka, joten se on hyvin kokeellinen projekti mutta Antoniades toivoo sen olevan malli siitä, millaista uusi interaktiivinen tarinankerronta voisi olla.

Videosarja kokonaisuudessaan vaikuttaa mielenkiintoiselta ja pelistudio oli tehnyt aiemmin jotain hieman vastaavanlaista Hellblade-pelin kohdalla, joten jos pelinkehitys tai Ninja Theoryn pelit kiinnostavat niin kannattaa pitää studion YouTube-kanavaa silmällä. Ensimmäinen osa The Dreadnought Diaries -sarjaa löytyy tietenkin artikkelin alta.


V2.fi | Mikko Seppänen
< Oikeus joutui kertom... Suomalainen JerAx, y... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova