Tuorein sisältö

Oikeus joutui kertomaan Runescape-pelaajalle, että tämän mykistäminen pelissä ei ollut syrjintää

26.01.2020 klo 14.15 | Luettu: 11845 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenJoillain ihmisillä on liikaa aikaa ja rahaa, eräs heistä mahtaa olla yhdysvaltalainen Runescape-pelaaja Amro Elansari. Pennsylvanialainen mies nimittäin haastoi pelinkehittäjä Jagexin oikeuteen Yhdysvalloissa siitä, että hänet oli mykistetty Runescape-pelissä ja että tämä mykistys rikkoi hänen ihmisoikeuksiaan koskien sananvapautta.

Vähemmän yllättäen piirioikeuden tuomari heitti oikeusjutun välittömästi pois, koska "asianomainen ei kyennyt osoittamaan uskottavia väitteitä". Yllättävästi kuitenkin Elansari onnistui valittamaan päätöksestä osavaltiotason vetoomustuomioistuimeen, mutta tuomioistuimen päätöksen mukaan Jagexin toiminta ei millään tavoin rikkonut Yhdysvaltain syrjinnän kieltävää lainsäädäntöä.

Ottaen huomioon, että Elansarin alkuperäinen haastehakemus oli kirjoitettu mustalla tussilla käsin paperille ja hän vaati korvauksina "mitä valamiehistö kokee kohtuullisena sekä asianomistajan tilin mykistyksen poistoa" on ihme, että oikeusjuttu eteni jopa vetoomustuomioistuimeen saakka.Ilmeisesti Elansari on tehtaillut vastaavan tasoisia oikeusjuttuja aiemminkin, sillä mies on viimeisen 18 kuukauden aikana nostanut yli 10 kannetta eri tahoja vastaan. Elansarin edellinen epäonnistuminen oli miehen oikeusjuttu Tinderiä vastaan syrjinnästä, joka tietenkin oli myös heitetty ulos tuomioistuimesta.

Lähteet: Eurogamer, Polygon
Kuvalähde: District Court for the Eastern District of Pennysylvania.

V2.fi | Mikko Seppänen
< Duelyst-keräilykortt... Ninja Theoryn uusi v... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova