Tuorein sisältö

Nintendo on tienannut mobiilipeleillään jo yli miljardi dollaria, yli puolet tästä on tullut pelkästään Fire Emblem Heroes -pelistä

30.01.2020 klo 22.30 | Luettu: 2055 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMobiilialustojen analyysiin erikoistunut Sensor Tower -sivusto kertoo, että Nintendon kuusi mobiilipeliä ovat tienanneet julkaisunsa jälkeen yhteensä jo yli miljardi dollaria.

Nintendon mobiiliportfolion ehdoton rahasampo on vuonna 2017 julkaistu Fire Emblem Heroes, joka yksinään on tienannut 656 miljoonaa dollaria eli 61 prosenttia Nintendon ansaitsemasta mobiilimyynnistä. Tämä selittynee roolipelistrategian hieman vanhemmalla kohderyhmällä, jolla on enemmän rahaa käytettäväksi kuin Nintendon nuoremmalla yleisölle suunnatuilla muilla peleillä. Tietenkin Fire Emblem -pelisarjalla on myös pitkä historia ja vankka fanikunta, etenkin Japanissa mistä yli puolet firman mobiilituotosta myös tulee.

Firman seuraavaksi tuottavimmat mobiilipelit ovat olleet Animal Crossing: Pocket Camp (131 miljoonaa) ja Dragalia Lost (123 miljoonaa), jotka kuitenkin jäävät merkittävästi jälkeen Fire Emblemin tuotosta. Hieman yllättävästi Mario Kart Tour ja Super Mario Run ovat molemmat jääneet tuotoissa alle sataan miljoonaan dollariin, huolimatta siitä, että Super Mario Run on yhä Nintendon ladatuin mobiilipeli. Peli tosin ei ole aivan niin mikromaksurikas kuin Nintendon uusimmat pelit, joten tämä voi selittänee pelin pienemmän tuoton.Yhteensä Nintendon kuutta peliä on ladattu 452 miljoonaa kertaa ja näistä Super Mario Run kattaa 54 prosenttia eli 244 miljoonaa kappaletta. Fire Emblem Heroes -pelin latauskerrat vastaavat vain 4 prosenttia kaikista mobiililatauksista, jonka vuoksi sen tienaamat rahasummat ovat entistäkin vaikuttavampia. Huomioimisen arvoista on kuitenkin myös se, että Fire Emblem Heroesin mikromaksut pyörivät erityisen paljon nykyään paljon negatiivista huomiota viranomaisilta saaneen gatcha-mekaniikan ympärillä.

Lähde: Gamesindustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Kalevalan mannuilta ... Talviaikaan pääsee v... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova