Tuorein sisältö

Minecraft Festival siirtyy ensi vuoteen ja useita esports-tapahtumia peruttu jälleen koronaviruksen vuoksi

07.03.2020 klo 14.00 | Luettu: 1738 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMojang ehti vasta viime viikolla ilmoittaa herättävänsä henkiin aiemmin järjestetyn Minecraft-tapahtuma Mineconin uudella Minecraft Festival nimellä. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää tämän vuoden syyskuussa Orlandossa ja lippujen piti alkuperäisen suunnitelman mukaan tulla myyntiin perjantain aikana.

Nyt kuitenkin Mojang on ilmoittanut siirtävänsä tapahtuman ensi vuodelle huolimatta siitä, että sen varsinainen päivämäärä on vasta yli puolen vuoden päässä. Syynä tähän pelinkehittäjä kertoo, sen että tapahtuman yhteistyökumppanit tulevat ympäri maailmaa ja tällä hetkellä koronavirusepidemian vuoksi järjestäjät eivät voi tavata ja suunnitella tapahtumaa tarvittavalla tasolla.

Aivan täysin ilman Minecraft-aiheista sisältöä ei pelin fanit joudu olemaan, sillä Mojang on ilmoittanut yhä järjestävänsä alun perin Minecraft Festival -tapahtuman yhteyteen suunnitellun Minecraft Live -striimaustapahtuman. Tähän pelkästään verkossa järjestettävään striimaustapahtumaan Mojang lupaa kuitenkin eeppisiä julkistuksia ja syväluotaavia katsauksia pelin menneisyyteen sekä tulevaisuuteen. Minecraft Live -tapahtuman tarkka päivämäärä ja aika julkistetaan myöhemmin.

Minecraft Festival ei suinkaan ollut ainoa perjantaina peruttu tapahtuma. NetherRealm Studios ilmoitti peruvansa Mortal Kombat 11 -pelin Last Chance Qualifier -tapahtuman ja kieltävän yleisön pääsyn sunnuntaina järjestettävään Final Kombat 2020 -turnaukseen. Turnaus itsessään kuitenkin yhä pelataan 16 osallistujan kesken ja sitä voi seurata myös netissä. Tapahtuman järjestelyistä vastuussa oleva yritys lupaa myös pyrkiä normaalien osallistumislippujen lisäksi korvaamaan peruutuksesta aiheutuvia matka- ja majoituskustannuksia.

Tämän lisäksi myös EA on ilmoittanut peruvansa tai siirtävänsä useita suunniteltuja Apex Legends ja FIFA 20 esports-tapahtumia. Siirrettyihin tapahtumiin kuuluu täksi viikonlopuksi alun perin sijoitettu FIFA 20 -tapahtuma FCONMEBOL eLibertadores Online & Live Event ja ensi viikonlopuksi suunniteltu Apex Legendsin Major-tapahtuma. Kokonaan peruttuja tapahtumia ovat toistaiseksi ainakin FIFA 20 -tapahtumat FUT Champions Cup Stage V huhtikuussa ja PlayStation Licensed Qualifying Event toukokuussa.

E-urheilukentän kansainvälisestä luonteen takia on ymmärrettävää miksi isoimmat julkaisijat haluavat välttää sekä pelaajille, yleisölle että omille työntekijöilleen aiheutuvia mahdollisia riskejä. Nähtäväksi jää kuinka pitkään vastaava tapahtumien peruuntuminen jatkuu ja pyrkivätkö julkaisijat kompensoimaan isojen massatapahtumien peruuntumisia esimerkiksi netin välityksellä järjestettävillä turnauksilla.

Lähteet: Eurogamer, Polygon

V2.fi | Mikko Seppänen
< Nvidian GeForce Now ... Erittäin harvinainen... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova