Tuorein sisältö

Yli 300 000 euroa maksaneen Nintendo PlayStation -konsolin ostaja on selvinnyt

09.03.2020 klo 11.00 | Luettu: 1959 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Kyseessä on tarina, josta on kirjoitettu kirjojakin (tai ainakin niiden lukuja), mutta lyhyesti: Nintendo ja Sony tekivät 90-luvun alkupuolella yhteistyötä, jotta Sony olisi valmistanut Super Nintendolle CD-aseman - syntyi Nintendon pelejä pelaava "Nintendo Play Station Superdisc". Sitten Nintendo kääntyikin täysin yllättäen kannoillaan ja ryhtyi kimppaan Philipsin kanssa (siinä kävi huonosti) ja Sony päättikin tehdä oman konsolinsa (siinä kävi hyvin).

Viitisen vuotta sitten yksi - ja ainoa tiedossa oleva - näistä prototyypeistä löytyi (uutisoimme siitä näin). Äskettäin se huutokaupattiin ja kauppahinnaksi muodostui hieman yli 300 000 euroa (uutinen aiheesta).

Nyt Forbes kertoo, kuka laitteen osti: Greg McLemore, mies, joka oli mukana yhdessä vuosituhannen alun suurimmassa dot.com-kuplassa (alkuperäinen pets.com), mutta onnistui kuitenkin saamaan rahaa sukanvarteen ja on keskittynyt muun muassa videopelien keräilyyn.

Miehellä on yli 800 arcadepelin kokoelma ja lisäksi lukematon määrä muita laitteita, pelilehtiä ja alkuperäistä pelitaidetta. Tarkoituksena on pystyttää jonkinlainen pysyvä museo, jossa hänen kokoelmansa olisi näytillä, Play Station tietenkin sen suurena vetonaulana. Aluksi hän kuitenkin organisoi pelinäyttelyn Aasian vaikutuksesta pelimarkkinoihin yhdessä Etelä-Kalifornian yliopiston Pacific Asia Museumin kanssa.

"En halunnut, että tämä kone päätyy vain johonkin komeroon".

Arcadepelien harrastajat saattavat tuntea McLemoren myös KLOV-sivuston ylläpitäjänä.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Ruotsalaiset lupaava... CD Projekt Red juhli... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


138


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova