Tuorein sisältö

Sony poisti fanien tekemän suositun Super Mario -hahmomallin Dreams-pelistä Nintendon hermostuttua asiasta

22.03.2020 klo 14.00 | Luettu: 2129 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSony murskasi itse tehdystä Super Mario -pelistä Playstation 4 -konsolille haaveilleiden unelmat, kun firma poisti pelintekemisen mahdollistavasta Dreams-pelistä fanien tekemän suositun Mario-hahmomallin. Syynä tähän on tietenkin se, että Nintendo oli hermostunut oman pelihahmoaan koskevan immateriaalioikeuden loukkauksesta ja pyytänyt Sonya poistamaan hahmon.

Vaikka kyseessä oli fanien tekemä tuotos, niin ymmärrettävästi Nintendo ei halunnut nähdä oman maskottinsa esiintyvän edes fanituotoksissa kilpailevan konsolivalmistajan alustalla. Hahmomallista vastuussa ollut Dreams-sisällön luoja Piece Of Craft kertoi asiasta omalla Twitter-tilillään ja ilmoitti tiedon poistosta tulleen Sonyn oikeus- ja yritysosastolta eikä pelinkehittäjä Media Moleculelta. Samalla Piece of Craft osasi myös kertoa Sonyn lähettäneen viestin sisältäneen vahvistuksen siitä, että poisto tapahtui Nintendon pyynnöstä.

Toistaiseksi useat pelihahmoa käyttäneet Dreams-tuotokset, jotka selvästikin myös rikkovat Nintendon oikeuksia ovat vielä pelattavissa Dreams-pelissä. Näihin kuuluvat esimerkiksi Super Mario 64 HD sekä Super Mario Infinity [Demo]. Oletettavaa on, että ennen pitkään kaikki Nintendon omistavia hahmoja käyttävät Dreams-tuotokset joutuvat kuitenkin poistouhan alle, joten jos niitä haluaa pelata niin kannattaa ehdottomasti tehdä se mahdollisimman pian.

Playstation 4 -konsolille saatavilla oleva Dreams-peli julkaistiin 14. päivä helmikuuta 2020 ja se sai V2.fi:n Miikan arvostelussa täydet viisi tähteä eli on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.


V2.fi | Mikko Seppänen
< Call of Duty: Warzon... Valve suunnittelee f... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova