Tuorein sisältö

Valve suunnittelee flopanneen Artifact -korttipelinsä uudistamista

22.03.2020 klo 17.00 | Luettu: 419 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenValven surullisenkuuluisa Artifact-korttipeli teki sen mitä harva uskoi mahdolliseksi ja floppasi pelinkehittäjälle ennennäkemättömällä tavalla. Vuoden 2018 marraskuussa julkaistun pelin pelaajamäärät olivat kutistuneet vuoden 2019 kesään mennessä lähes olemattomiin, ollen hädin tuskin yli 100 pelaajaa.

Artifact-pelin olisi voinut kuvitella olevan menestys, teoriassa sillä oli siihen kaikki mahdollisuudet. Peli sijoittui samaan maailmaan huippusuositun Dota-moba-pelin kanssa ja sen suunnittelusta vastasi legendaarisen Magic the Gathering -korttipelin luonut Richard Garfield.

Oli kuitenkin muutama selkeä syy miksi pelaajat eivät kiinnostuneet pelistä tai lopulta hylkäsivät sen. Yksi on se, että peli oli monimutkaisempi kuin vastaavat digitaaliset korttipelit kuten Hearthstone tai Gwent. Toinen painavampi syy oli pelin maksullisuus, peli itsessään maksoi noin 18 euroa, toisin kuin kilpailijansa, jotka olivat ilmaisia. Tätäkin kriittisempää oli kuitenkin se, että pelissä ei ollut mahdollista saada ilmaiseksi lisää kortteja vaan pelaajan tuli ostaa joko digitaalisia korttipakkauksia tai maksullisia lipukkeita pelitiloihin, joista kortteja voi saada pelaamalla lisää.

Uusien korttien maksullisuus sai pelaajakunnalta hyvin nihkeän vastaanoton ja heti pelin julkaisun jälkeen sen syytettiinkin pohjautuvan vain pay-to-win -mekaniikkaan, kun pelin hyödyllisimpien korttien Steam-kauppapaikan hinnat nousivat pilviin. Ironisesti pelaajakunnan vähennettyä olemattomiin, pelin täydellisen korttikokoelman pystyi ostamaan pilkkahintaan.

Artifact-korttipelin tarina ei kuitenkaan ole tässä vaan Valve oli kaikessa hiljaisuudessaan päivittänyt pelin Steam-sivua ja lisännyt sinne tiedotteen, jonka mukaan pelaajat voivat odottaa isoja uutisia peliä koskien Half-Life: Alyxin julkaisun jälkeen.

Syy Valven tiedotteeseen lienee Gabe Newellin Edge-pelilehdelle antama haastattelu, jossa Valven pomo myöntää pelin olleen "mielenkiintoinen epäonnistuminen" ja yrityksen olleen yllättynyt tästä koska pitivät peliä vahvana tuotteena.

Samassa haastattelussa Newell paljastaa Valven työstävän Artifact-pelin laajaan uudistamista, jota sisäisesti pelistudio kutsuu nimellä Artifact 2. Onko kyseessä kokonaan uusi peli vai vain pelin täydellinen uudistus ja uudelleenjulkaisu kuten esimerkiksi CD Project Red teki oman Gwent-korttipelinsä kanssa. Kovin kauaa lisätietoa ei pitäisi joutua odottamaan, sillä Half-Life: Alyx julkaistaan maanantaina 23. päivä maaliskuuta.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Sony poisti fanien t... Sony tarkensi PS5:n ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


107


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova