Tuorein sisältö

Hakkeri onnistui kaappaamaan AMD:lta huonosti salattuja tiedostoja - hakkerin mukaan joukossa on muun muassa Xbox Series X:ssä olevan näytönohjaimen lähdekoodia

28.03.2020 klo 17.00 | Luettu: 1365 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Puolijohdevalmistaja AMD tiedotti 25. maaliskuuta, että joulukuussa 2019 yhtiötä on lähestynyt tuntematon henkilö. Henkilö väittää, että hänellä on hallussaan AMD:n heikon suojauksen alle joutunutta materiaalia.

Gamespotin mukaan kyseessä on hakkeri, joka onnistui kaivamaan AMD:lle kuuluvia tietoja, joihin hakkerin mukaan kuuluu muun muassa tulevassa Xbox Series X -konsolissa käytettävän näytönohjaimen lähdekoodia. Kyberterroristi latasi ensimmäisenä tietonsa GitHub-palveluun, josta ne myöhemmin poistettiin AMD:n niin pyydettyä. Hakkeri kuitenkin kertoo, että hänen mielestään saatu informaatio on 100 miljoonan dollarin arvoista, ja mikäli lunnaita ei makseta, hän vuotaa kaikki tiedot uudelleen.

AMD kuitenkin kertoo tiedotteessa, että hakkerin omistamat tiedot eivät olisi kovinkaan kriittisiä. Yhtiö ei pelkää, että tuntemattoman henkilön käsissä olevat tiedot olisivat riski esimerkiksi turvallisuudelle. AMD myös kertoo tekevänsä tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa, sillä asiasta on meneillään rikostutkinta.


V2.fi | Miia Lyyra
< Pikapelaustapahtuma ... Predator: Hunting Gr... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova