Tuorein sisältö

Suurennuslasin alla Wiin uskomattomat myyntiluvut

27.04.2008 klo 12.00 | Luettu: 17866 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Next-Gen.biz on koonnut analyysin Nintendo Wiin menestystarinasta, joka heidän artikkelinsa mukaan kolkuttelee jo NESin ja SNESin jättimenestysten tasolla. Maailmanlaajuisesti konsolia on myyty jo lähes 25 miljoonaa kappaletta, joista suurin osa USA:ssa. Next-Genin kaaviokuvan mukaan toisena tulee Japani, 5.6 miljoonalla myydyllä konsolilla ja kolmantena Iso-Britannia, jossa Wii on lähtenyt kaupoista kaksi ja puoli miljoonaa kertaa. Suurin pomppaus myyntikäyriin tuli viime joulun aikaan.

Japanissa Nintendon omat pelit hallitsevat noin 80% myynnistä, mutta Euroopassa ja Amerikassa myös muiden pelifirmojen tuotokset ovat kohtuullisen suosittuja - täällä suhde on fifty-fifty.

Viimeinen analyysin kohta käsittelee sitä, kuinka paljon rahaa Nintendon ympärillä on liikkunut eri aikakausina. Vaikka 8-bittinen NES ja sen seuraaja Super-Nintendo olivat erittäin suosittuja, kertoo alla oleva käyrä omaa tarinaansa:


V2.fi | Manu Pärssinen
< Kuka on GTA:n kaunei... Pelikaraoke kelpaa e... >

Keskustelut (36 viestiä)

Daedalus

Rekisteröitynyt 08.04.2007

27.04.2008 klo 12.24

Inflaatiokorjaus tekisi hyvää tolle viimeiselle kuvalla. Tasottaisi varmaan hieman wiin voittokulkua (joka on tietenkin todellinen) ja korostaisi NES:n menestystä verrattuna GC:n aikoihin.
lainaa
Neoncat

Rekisteröitynyt 10.04.2007

27.04.2008 klo 12.29

Se on oikeastaan lelu, joten sitä ostetaan kuin lelua. Sen halpuus tekee myös sen että se on helppo ostaa lahjaksi jne. Toista se on suolaisemmilla hinnoilla varustetuissa konsoleissa.
lainaa
Tingle

Rekisteröitynyt 19.04.2007

27.04.2008 klo 12.34

Boksi on nykyään se halvin.
lainaa
Frequency

27.04.2008 klo 12.40

Lelu ja lelu, itse kuvailisin lähinnä sanalla erilainen. Toki voidaan lähteä siihen juupas eipäs kisaan että wii on nykyisen sukupolven "heikoin" tehoiltaan, mutta kuitenkin tehokkaampi kuin ps2 tai xbox(1), joten voisin kysyä että onko kaikki aiemmat konsolit olleet sitten leluja? Eikö ps2:lle tai xboxille ole tullut koskaan muita kuin lelupelejä?

Ei konsolin tehokkuus suoraan korreloi sille tehtyjen pelien paremmuutta tai hyvyyttä. Varsinkin ps2:lle on tehty niin paljon huippupelejä konsolin tehoista huolimatta, että täysin on pelistudioiden omaa huonoutta jos eivät viitsi tehdä kunnon pelejä konsolille jonka markkinat ovat suuremmat kuin tehokkaammilla konsoleilla. :) Mutta en myöskään sano etteikö nyt gta4:n ilmestyttyä hieman alkaisi houkuttelemaan ostaa jompi kumpi tehokkaammista konsoleista wiin seuraksi 8)
lainaa
Suppo

27.04.2008 klo 12.46

No wiihän on leikkikalu. Ei sitä oikeana pelikonsolina voi pitää (joo joo "mikä on oikea?"). Xboxia ja pleikkaria ei pitäisi edes verrata wiihin koska kyse on ihan erilaisista vekottimista. Toiset on oikeille peleille ja wii taas kaikenlaisille mitä omituisimmille vinosilmien innovaatioille.
lainaa
ellobo

27.04.2008 klo 12.52


Vinosilmien innovaatioitahan kaikki nuo ovat, paitsi ehkä X360. :) Ja vielä kun X360:llekin ovat ajatelleet tehdä lähes samanlaisen lisäohjaimen kuin wiimote, niin sekin sitten muuttunee puolileluksi.
Lelujahan kaikki konsolit ovat, ei siitä mihinkään päästä. Pelaaminenhan on ikään kuin leikkimistä. Joten pc:tkin ovat käytännössä sekä leluja että työkaluja.
lainaa
henkka

27.04.2008 klo 12.53

Wiin myyntiä pitäisi verrata vaikka barbien tai hyppynarujen myyntiin. Leikkipelejä sillä hetki pelataan ja se on siinä.
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

27.04.2008 klo 13.07

Yllättävänkin kärkkäitä kommentteja saa lukea. Ihme etteivät Wii-fanit ole vielä moiseen provosointiin tarttuneet.

Kyllä näistä rekisteröitymättömien kavereiden viesteistä kuitenkin totuuden murunen löytyy minunkin mielestäni. Uskon, että myydyistä Wii-konsoleista suurin osa menee juuri "leikkimäiseen" casual-pelaamiseen. Esimerkiksi perhe/ystäväpiiri viettää aikaa pelaten Wii Sportsia jne. Tämä on siinä mielessä negatiivinen asia, että kone saattaa jäädä helposti pölyttymään, kun Sportsia on tarpeeksi hakattu. Uusia pelejä ei helposti osteta, tai ei ainakaan yhtä paljon kuin muilla konsoleilla.

Toki Wiitä ostavat myös tosipelaajat, mutta uskon heidän olevan selvässä vähemmistössä. Wiitä ostavat tosipelaajat ovat myös usein jo vanhoja Mario/Nintendo-faneja. Uusia tosipelaajia Microsoftin tai Sonyn leiristä en usko Wiin tavoittavan.

Ylläoleva on siis täysin omaa mielipidettäni ja puhdasta mutua, pohjaten kuitenkin esimerkiksi tiettyjen Wii-pelien myyntilukuihin. Eriäviä mielipiteitä on lupa esittää ja niitä olisi oikein mukava lukea.

Tässä http://tinyurl.com/3g575c on lista myydyimmistä Wii-peleistä ja niiden myyntiluvuista, joiden pohjalle oikeastaan viestini perustan. Jokainen voi noita itse tutkailla ja tehdä omat johtopäätöksensä. Tulkintavaraa toki on.
lainaa
Frequency

27.04.2008 klo 13.15

Hah, nyt se vääntö sitten alkoi. Esimerkkinä: Onko Resident Evil 4 vinosilmien innovaatio / lelupeli vai oliko kyseessä mestariteos gamecubelle? Ainiin, gamecube oli edellisen sukupolven "heikoin" konsoli.

Se, että wiissä on liikkeentunnistavat ohjaimet ja heikompi teho kuin muissa (vrt x360/ps3), ei todellakaan tarkoita että koko konsoli olisi lelu, kyllä tuolle voidaan tehdä vaikka kuinka hyviä pelejä jos pelitalot vain viitsivät. Uusin Zelda oli aivan loistava seikkailupeli ja pitkä kuin mikä, sisältöä riitti noin 2-3x pidemmäksi aikaa kuin perus x360 tai ps3 seikkailupelissä on.

En itse vaan tajua mikä x360/ps3 fanboyissä pistää näkemään punaista kun puhutaan wiistä, sekö että wii kerää täysin uusia pelaajaryhmiä konsolin ääreen pitämään hauskaa vai se että wiitä myydään huomattavasti nopeampaan tahtiin kuin kilpailevia hardcorekonsoleita? Kyseessähän on täysin makuasia millaisia pelejä haluaa pelata, eikä leikkimieliset, kaveriporukkahubailut jne pelit tee konsolista yhtään huonompaa.

Edelleen sanon että pelitalojen vikaa se on jos wiille ei tehdä "hyviä pelejä", onneksi ps2:lta tulee joitain loistavien pelien porttauksia ainakin näin alkuun joista okami on yksi hyvä esimerkki. Itse en näkisi mitään ongelmaa miksi esim Shadow of Colossus voisi tulla myös wiille jne.

Jos tehoista puhutaan niin truehardcorepelaajat käyttävät PC:itä pelaamiseen, konsolien graafinen ylivertaisuus ei kuitenkaan ole kuin hetken huumaa jonka jälkeen pc:t menevät hujauksessa ohi. Monilla lienee onkin Wii olohuoneessa yleiseen hauskanpitoon ja kunnon PC joka pieksee konsolien loistokkuuden 10-0. Ainoa harmi tosin vain on että piratismin kukoistaessa pc-pelaajat joutuvat joskus odottelemaan pidempään omia peliversioitaan, mutta kunhan pelit saapuvat niin useimmiten graafinen taso on konsoleita parempaa ja liennytyksenä viivästyksestä pelit pursuavat extroja konsoliversioihin nähden :)
lainaa
Neoncat

Rekisteröitynyt 10.04.2007

27.04.2008 klo 13.18

stammy kirjoitti:

Kyllä näistä rekisteröitymättömien kavereiden viesteistä kuitenkin totuuden murunen löytyy minunkin mielestäni. Uskon, että myydyistä Wii-konsoleista suurin osa menee juuri "leikkimäiseen" casual-pelaamiseen. Esimerkiksi perhe/ystäväpiiri viettää aikaa pelaten Wii Sportsia jne. Tämä on siinä mielessä negatiivinen asia, että kone saattaa jäädä helposti pölyttymään, kun Sportsia on tarpeeksi hakattu. Uusia pelejä ei helposti osteta, tai ei ainakaan yhtä paljon kuin muilla konsoleilla.

No joo, tarkoitan juuri tuota että wii:tä voi ostaa kuten jotain pientä robottikoiraa tai muuta vastaavaa ihan vain pelkästään leluksi, jota käytetään sen vähän aikaa ja sitten tosiaankin jätetään nurkkaan pölyttymään. WII:llä pelit eivät todellakaan myy kunnolla ja third party ei ole kovin innoissansa tästä. Nintendolla itselläänhän ei ole pahemmin hätää, koska ne ovat saaneet tuottoa alusta asti jokaisesta myydystä konsolista.

http://kotaku.com/382123/wii-owners-dont-buy-games
lainaa
Viuhahahtaja

27.04.2008 klo 13.20

Enpä ole lasten käsissä montaakaan wiitä nähnyt. Masiina vaan sopii mielettömän hyvin bilepelailuun. Ei se keilapallon viskominen mitään mullistavaa ole teknisesti tai edes idealtaan, mutta pirun helppoa ja hauskaa kostean illanvieton ohessa isommallakin porukalla.
lainaa
Cyborg

27.04.2008 klo 13.20

Menkää nörtit töihin!
KAIKKI NUO ON LELUJA!!! Vaikka niillä "aikuiset" leikkiikin!
lainaa
Frequency

Rekisteröitynyt 27.04.2008

27.04.2008 klo 13.22

Jees, pitipäs tänne sitten rekisteröidäkkin kun useasti tulee anonyyminä kirjoiteltua :)

Niin, kyllä wiillä pelit myyvät mutta lähinnä Nintendon omat pelit. Syy on ihan selkeä, Nintendo tekee järjestelmällisesti hyviä pelejä ja harva 3rd party osaa tehdä vastaavia mestariteoksia. Sinänsä odotan hartaasti että juuri uutisoitu Biowaren pohdinta wiin mahdollisuuksista kääntyisi voitoksi, sieltä tulisi luultavasti jotain todella hienoa jos tekisivät wiille pelin.

Osittain 3rd partyt saavat syyttää itseään kun pukkaavat multiplatformshittiä pihalle, onko se wiin vika että alunperin x360:lle tehty peli portataan hutaisten wiille ja sitten voivotellaan kun peli ei myy. Itse odottelen RE4:n jne kaltaisia mestariteoksia jotka on tehty alusta asti only-for-wii taktiikalla.
lainaa
Fatcoyote

Rekisteröitynyt 25.03.2008

27.04.2008 klo 13.25

"The reason why Wii sells like a crack is because it's cheap PS2 dressed like a MAC!" -Wii rap
lainaa
Vieras

27.04.2008 klo 13.31

Nyt kävi vähän ihmetyttämään tämä, että hc pelaaminen liittyisi jotenkin pelin grafiikkaan. Entäs ne jotka mättää vieläkin nessin järjettömän vaikeita pelejä, tai ne jotka pelaa falloutteja tai muita legendaarisia peljä läpi monta kertaa vuodessa? Eikös esimerkiksi starcraftia pelata vieläkin jopa kilpatasolla.

Toki wiillä on paljon party pelejä, mutta tunnen kuitenkin ihmisiä jotka pelailevat zeldaa ja kumppaneita vaikka kuinka monetta kertaa. Niin ja eikös wiiwaren kautta saa kaikkia vanhoja pelejä, jotka ainakin vaikeutensa kautta ovat hc tasoa.
lainaa
Ezdaroth

27.04.2008 klo 13.31

Vaikka Wiille tuntuu turhan vähän oikeasti hyviä pelejä tulevan, niin näen sen silti parhaaksi konsoliksi juuri itselleni. PC on alustana kuitenkin tehokkain ja ainakin teknisesti korkeatasoisimmat pelit ovat PC-pelejä (Jos ne eivät ole surullisia porttauksia konsoleilta).

Wii taas on sitä mikä konsoleita myy, helppokäyttöisyys. PC:llä saatat joutua tappelemaan pitkään että saat pelin pyörimään sulavasti ja joudut päivittelemään rautaa koneeseen. Konsolilla ostat konsolin, lyöt pelin sisään ja alat pelaamaan.

Konsoleilla myös muiden vieressä istuvien ihmisten kanssa pelaaminen on huomattavasti helpompaa ja etenkin Wiillä tähän on painotettu paljon. Paras peli tähän on mielestäni Super Smash Bros Brawl, se on mukava välillä heittää konsoliin ja ottaa pari nopeaa erää vaikka tyttöystävän tai kaverin kanssa.

Mielestäni xbox360 ja ps3 kuitenkin ovat heikompia, ne yrittävät olla hyviä verkkopeli-ominaisuuksiltaan sekä tehoiltaan, kuitenkaan näissä konsoli ei pääse ikinä PC:n tasolle. Nämä konsolit myös yrittävät olla helppokäyttöisiä ja hauskoja porukassa, siinä ne eivät ainakaan usein yllä Wiin tasolle.

Wii yksinkertaisesti on sitä mitä konsolilta odotetaan ja onnistuu siinä, koska ei yritä olla muuta.
lainaa
Oktoras

27.04.2008 klo 13.32

Minä olen kyllä osittan eri mieltä edelläolevan kanssa. Nimittäin, yksi Wiin kohderyhmä ei ole mainittuna. Mielestäni, Wii on ehdoton konsoli casual-pelaajien lisäksi myös niille tosipelaajille, jotka ovat kyllästyneet vanhaan pädikontrolliin ja haluavat parempaa kontrollia peleihinsä. Ei mitään huitomista, vaan esim. Zeldamaista jouskaritähtäilyä tai Metroid Prime tyyppistä ensimmäisen persoonan seikkailua - tuo kontrollijuttu pani minutkin Wiin hankkimaan. Muita konsoleita en edes harkinnut.

Kaikkihan nuo konsolit leluja ovat, ja kaikki pelit (ehkä jotain WiiFit & Brain Trainingia lukuunottamatta) ovat leikkipelejä. Xbox ja PS3 ihan siinä missä Wiikin. Wiillä sentään voi kohottaa kuntoa :-)

lainaa
sadds

27.04.2008 klo 13.33

En usko että Wiin myynti on paljon pois xbox360selta tai ps3selta. Kenelle siitä on haittaa että Wii myy hyvin? vastaus: ei kenellekään
lainaa
Koni

27.04.2008 klo 13.57

Boxi ja pleikka luottaa pelkkään grafiikkaan ja vuoden päästä jäävät unholaan kun pc:llä nähdään jo selvästi parempaa grafiikkaa.

Wii ei kilpaile grafiikalla, vaan pelattavuudella ja ohjaussysteemi on täydellinen esim. räiskint/seikkailupeleihn, kuten resident evil 4 todisti. Uskon myös että wiin ansiosta pelaamisesta tulee myös enemmän sosiaalinen tapahtuma erilaisten partypelien ansiosta.

Itse hankin wiin lähinnä kavereiden kanssa hauskanpitoa ja erilaisia seikkailupelejä varten. PC:llä tulee sitten pelattua FPS ja strategiapelejä, koska pc on paras alusta kyseisille peleille jo ihan näppäimistö + hiiri yhdistelmän takia.
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

27.04.2008 klo 14.08

Nyt, kun keskustelu alkaa kääntymään liiaksi "boksilla ja plegellä ei tee mitään, koska on pc"-akselille, niin muistutan että kunnon peli-pc maksaa sen 1500 euroa vähintään. HD-konsoli maksaa abauttiarallaa 200 euroa ja kovalevyllisen saa 300 eurolla.

Jatkakaa.

Allaolevalle: Ei minulla tosiaankaan ole mitään tarkempaa tietoa nyky-pc:den hinnasta. Ylläoleva on arvio siitä, että kavereilla on juuri 1500-2000 euron pc:t. Ironista on, että näillä sitten pelataan jotain ikivanhaa IL Sturmovikia.
lainaa
Neoncat

Rekisteröitynyt 10.04.2007

27.04.2008 klo 14.16

stammy kirjoitti:
Nyt, kun keskustelu alkaa kääntymään liiaksi "boksilla ja plegellä ei tee mitään, koska on pc"-akselille, niin muistutan että kunnon peli-pc maksaa sen 1500 euroa vähintään. HD-konsoli maksaa abauttiarallaa 200 euroa ja kovalevyllisen saa 300 eurolla.

Jatkakaa.

Sori, mutta nykyisin 600-700e riittää, jos kunnollista peli-pc:tä haluaa(ilman näyttöä tottakai). Eihän konsoleillakaan tule telkkaria mukana ja HD-telkut ne vasta maksavatkin. Sinänsä jos lähdetään katsomaan samantasoista konetta mitä nämä nykyiset konsolit ovat niin joku 400-500e riittänee myös. Jo noin 100e näytönohjain pärjää nykyisin PS3:n tehoille.
lainaa
Arttu

Rekisteröitynyt 23.03.2008

27.04.2008 klo 14.29

Ezdaroth kirjoitti:
Vaikka Wiille tuntuu turhan vähän oikeasti hyviä pelejä tulevan, niin näen sen silti parhaaksi konsoliksi juuri itselleni. PC on alustana kuitenkin tehokkain ja ainakin teknisesti korkeatasoisimmat pelit ovat PC-pelejä (Jos ne eivät ole surullisia porttauksia konsoleilta).

Wii taas on sitä mikä konsoleita myy, helppokäyttöisyys. PC:llä saatat joutua tappelemaan pitkään että saat pelin pyörimään sulavasti ja joudut päivittelemään rautaa koneeseen. Konsolilla ostat konsolin, lyöt pelin sisään ja alat pelaamaan.

Konsoleilla myös muiden vieressä istuvien ihmisten kanssa pelaaminen on huomattavasti helpompaa ja etenkin Wiillä tähän on painotettu paljon. Paras peli tähän on mielestäni Super Smash Bros Brawl, se on mukava välillä heittää konsoliin ja ottaa pari nopeaa erää vaikka tyttöystävän tai kaverin kanssa.

Mielestäni xbox360 ja ps3 kuitenkin ovat heikompia, ne yrittävät olla hyviä verkkopeli-ominaisuuksiltaan sekä tehoiltaan, kuitenkaan näissä konsoli ei pääse ikinä PC:n tasolle. Nämä konsolit myös yrittävät olla helppokäyttöisiä ja hauskoja porukassa, siinä ne eivät ainakaan usein yllä Wiin tasolle.

Wii yksinkertaisesti on sitä mitä konsolilta odotetaan ja onnistuu siinä, koska ei yritä olla muuta.


Amen.
lainaa
pohynnin

Rekisteröitynyt 12.06.2007

27.04.2008 klo 14.35

Taitaa olla ne lapsellisimmat fanboyt muualla, kuin nintendon leirissä, josta tämä "keskustelu" aika hyvänä esiimerkkinä
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

27.04.2008 klo 17.14

Wii on ollut bisnes kantilta erittäin kova menestys. Ikävä kyllä tosipelaajalle kuten itselle konsoli on pettymys. Pelirintama tarjoaa säälittävän vähän mitään kunnon pelattavaa tosipelaajalle ja laite on teknisesti niin jäljessä PS3:sta ja XO:ta, että miellumin hankkii keskiverto pelitkin näille kuin Wiille.
lainaa
Meuow

Rekisteröitynyt 15.01.2008

27.04.2008 klo 17.29

Ihmetyttää, miksi kaikkien PS ja X0-fanboyiden täytyy tulla aina pilkkaamaan Nintendoa koskevia hyviä (ja huonoja) uutisia. Itse kannatan Nintendoa, mutten ikinä mene sanomaan täysin asiattomia ja perättömiä "minun mielestäni"-juttuja muiden konsolien uutisiin. Ei minulla ole mitään muita konsoleita vastaan, myyköön muut vaikka kuinka hyvin tai huonosti. Peliplaneetassa tällaisen uutisen kommenteista suurin osa olisi "nintento on huon"-tyylisiä.
Tulee kyllä Wiillekin paljon tosipelaajille tarkoitettua kamaa; SMG, SSBB, Zeldat, jne..
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

27.04.2008 klo 17.55

Kyllä kai niitä mielipiteitä saa esittää suuntaan tai toiseen, jos ne vain ovat asiallisesti esitettyjä ja ainakin jotenkin perusteltuja.

Mielestäni tämäkin uutisketju on ihan tarpeeksi asiallinen. Pari viestiä on hieman provosoivia, mutta ei mitään maailmaa kaatavaa.

Keskustelun herättämiseksi heittäisin ilmaan, että Wiin lopullinen menestys mitataan vasta seuraavan vuoden-kahden aikana. Ilman uusia huippupelejä myynnit eivät voi mitenkään jatkua korkeina, paitsi korkeintaan mainoksiin hurahtaneiden casuaalien kautta, jotka eivät ole se kaikista suurin tulonlähde (vrt. pelimyynti).

Ihan näin tietämättömänä kysyn, mitä pelejä Wiille tällä hetkellä odotetaan? Boksi- ja plegepelaajathan odottavat tällä hetkellä kieli pitkänä GeOW2:sta ja MGS4:sta kukin omilla tahoillaan.
lainaa
Meuow

Rekisteröitynyt 15.01.2008

27.04.2008 klo 18.00

Brawlia tässä odotellaan. Pitää heti julkaisupäivänä mennä ennen kauppojen aukeamista jonottamaan.
lainaa
Tillu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.04.2008 klo 18.21

stammy kirjoitti:


Ihan näin tietämättömänä kysyn, mitä pelejä Wiille tällä hetkellä odotetaan?
Okamia.. Sekin on vain lämmittelylä PS2-versiosta.

Meiltä löytyy Wii ja ei oo aavistustakaan mitä järisyttäviä pelejä tuolle nyt olisikaan tulossa.
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

27.04.2008 klo 18.28

Ezdaroth kirjoitti:
PC on alustana kuitenkin tehokkain ja ainakin teknisesti korkeatasoisimmat pelit ovat PC-pelejä (Jos ne eivät ole surullisia porttauksia konsoleilta).

Mielestäni xbox360 ja ps3 kuitenkin ovat heikompia, ne yrittävät olla hyviä verkkopeli-ominaisuuksiltaan sekä tehoiltaan, kuitenkaan näissä konsoli ei pääse ikinä PC:n tasolle. Nämä konsolit myös yrittävät olla helppokäyttöisiä ja hauskoja porukassa, siinä ne eivät ainakaan usein yllä Wiin tasolle.


PC-pelien "tekninen ylivertaisuus" kompastuu vain siihen, että koska erilaisia komponentteja ja niiden yhdistelmiä on piljoona, joten täysin kaikilla toimivaa peliä on melkein mahdotonta tehdä. Aina törmää säätöön, ongelmallisiin ajureihin ynnä muihin pään räjäyttäviin ärsyttävyyksiin.

Lisäksi haluaisin kuulla, missä mielessä PS3 ja X0 epäonnistuvat verkkopeliominaisuuksissaan verrattuna esimerkiksi PC:n säätöön? Siihen verrattuna erinomaisen helppokäyttöisiä nuo konsolit kuitenkin mielestäni ovat.

Harmi että Wiin verkkopelaamiseen ei ole keskitytty yhtä lailla kuin kilpailevilla konsoleilla, sillä moninpelaaminen myös verkossa on kuitenkin tätä päivää. Itselleni ei vielä riitä, että koneella on kiva pelata kavereiden kanssa illanvietossa, kun ei noita vieraita kuitenkaan aina silloin käy kun pelata tekisi mieli. Onneksi verkkopelejäkin alkaa pikkuhiljaa vihdoin virrata. Kunnollinen kaverisysteemi olisi kuitenkin poikaa. Mystiset kaverikoodit ovat jotenkin ontuva ratkaisu.

lainaa
Meuow

Rekisteröitynyt 15.01.2008

27.04.2008 klo 19.32

Jarkko kirjoitti:
Kunnollinen kaverisysteemi olisi kuitenkin poikaa.

MKWiissä tässä on harpattu aika mukavasti eteenpäin; kaverikoodin voi lähettää MK-channelin kautta helposti kaverille, joka on luettelossa, peliin jossa kaveri on voi joinata.
lainaa
Oktoras

27.04.2008 klo 19.53

stammy kirjoitti:
Ihan näin tietämättömänä kysyn, mitä pelejä Wiille tällä hetkellä odotetaan? Boksi- ja plegepelaajathan odottavat tällä hetkellä kieli pitkänä GeOW2:sta ja MGS4:sta kukin omilla tahoillaan.


Minä odottelen ainakin näitä Wii-pelejä, Okamin lisäksi:
Animal Crossing, Disaster: Day of Crisis, Fragile, Harvest Moon, King Story, Monster Hunter 3, Sadness, Samba De Amigo, Spore

Lisäksi tulee varmasti hankittua point-and-click seikkailuja, Zack & Wiki oli aivan loistava
lainaa
Tingle

Rekisteröitynyt 19.04.2007

27.04.2008 klo 19.54

Brawl tosiaan on semmoinen messias, että helposti unohtuu laitteen heikko tämän vuoden tarjonta, ellei sitten joku Disaster tai Sadness hyppää yhtäkkiä puskasta. Ja lupailivathan nipalaiset jotain uutta herkkua tosipelaajille jouluksi.

Ja sitten ovat nämä Telltalen seikkailut tekemässä tuloaan.
lainaa
Sparrow

Rekisteröitynyt 10.04.2007

27.04.2008 klo 21.12

Wii ei ole lelu, Wii on pelikonsoli.
lainaa
Sheikki

27.04.2008 klo 21.42

Miksi aina kostea illanvietto ja pelikonsoli? Meneekö Wii kaupaksi Saudi-Arabiassa??
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

27.04.2008 klo 22.08

Meuow kirjoitti:
Ihmetyttää, miksi kaikkien PS ja X0-fanboyiden täytyy tulla aina pilkkaamaan Nintendoa koskevia hyviä (ja huonoja) uutisia. Itse kannatan Nintendoa, mutten ikinä mene sanomaan täysin asiattomia ja perättömiä "minun mielestäni"-juttuja muiden konsolien uutisiin. Ei minulla ole mitään muita konsoleita vastaan, myyköön muut vaikka kuinka hyvin tai huonosti. Peliplaneetassa tällaisen uutisen kommenteista suurin osa olisi "nintento on huon"-tyylisiä.
Tulee kyllä Wiillekin paljon tosipelaajille tarkoitettua kamaa; SMG, SSBB, Zeldat, jne..

Kyllä noista kommenteista suuri osa ihan asiallisia on. Jotkut tosipelaajat vain ovat pettyneitä Wiihin. Oma viestikään ei ollut mitään Wii dissausta, vaan kerroin mielipiteeni. Wii on loisto konsoli satunnaispelaajille ja onhan se hienoa, että Wii on houkutellut sellaisia ihmisiä pelaamaan, joita ei videopelit ole ennen kiinnostanut.
lainaa
Spammy

28.04.2008 klo 08.02

Wiin kovista myyntiluvuista on pelkästään hyötyä pelaamiselle. Uudet ihmiset saadaan testaamaan pelaamista ja voi olla, että täten he alkavat pelaamaan myös muilla konsoleilla. Ja Nintendon leikkimielisempi ja nuoremmille tarkoitettu linja tasapainottaa juuri hyvin nykypäivän väkivaltapelejä.

Se kyllä ärsyttää, että pelintekijät eivät hyödynnä (vielä) tarpeeks Wiin kovaa menekkiä ja tue Nintendon yritystä viedä konsolipelaamista vähän uusille vesille. Siinä missä Sony ja Microsoft tyytyvät vain lätkäisemään uusimmat prossut, näyttikset ja liitännät konsoleihinsa, niin Nintendo yrittää viedä konsolipelaamista juuri enemmän siihen konsolipelaamisen suuntaan. Tuntuu, että Sony ja Microsoft yrittävät tehdä PC:lle kilpailijaa.

Toisaalta myös se harmittaa, että miksei Nintendo myös pistänyt uusimpia komponentteja koneeseensa ja nostanut sitä hintaa sillä jollain satasella, jotta pelien tekijät olisivat saaneet tehtyä ne vähän laitteistoa vaativammatkin pelinsä myös Wiille.

Wiin tulevaisuus kyllä vähän pelottaa, että riittääkö tuon tehoinen laite pitämään tekijöiden mielenkiinnon yllä vielä parinkin vuoden päästä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova