Tuorein sisältö

Jotain mätää Vironmaalla? Sonyn State of Play -tilaisuudessa paljastetun pelin entiset kehittäjät syyttävät pelistudiota työnsä varastamisesta

09.08.2020 klo 11.00 | Luettu: 1767 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenTämän viikon torstaina Sonyn State of Play-tilaisuudessa paljastettiin uusi tyylikkäältä näyttävä scifistinen beat'em up -peli Aeon Must Die, jonka olisi tarkoitus olla virolaisen pelinkehittäjän Limestone Gamesin debyyttipeli.

Kuitenkin lähes välittömästi pelin julkistuksen jälkeen julkisuuteen levisi useita vakavia syytöksiä pelin parissa työskennelleiltä pelinkehittäjiltä, jotka käytännössä syyttävät pelinkehittäjän johtajaa työnsä varastamisesta ja maksamattomista palkoista. Entisten pelinkehittäjien joukossa on myös Limestone Games -firman perustajajäseniin kuulunut ja studion luovana johtajana toiminut Aleksei Nehoroshkin.

Nehoroshkin ja useat pelin parissa työskennelleet pelinkehittäjät erosivat studiolta heinäkuun puolella yleisesti huonojen työolojen sekä maksamattomien palkkojen vuoksi. Erityisesti työntekijät syyttävät firman nykyistä johtajaa Yaroslav Lyssenkoa pitkästä crunch-työn teettämisestä ja lisäksi Nehoroshkinin mukaan nykyinen johtaja juonitteli itselleen firman pelien immateriaalioikeudet sillä välin, kun Nehoroshkin itse keskittyi pelin tuotantoon.

Pelistudion nykyinen johto ei ole kommentoinut väitöksiä mitenkään mutta pelin julkaisijana toimiva Focus Home Interactive on julkaissut lausunnon, jonka mukaan se lupaa selvittää asiaa. Lausunnossa Focus Home Interactive haluaa myös tehdä hyvin selväksi, että syytökset kohdistuvat suoraan pelinkehittäjään suoraan eivätkä kosketa julkaisijafirmaa.Entisten pelinkehittäjien Dropboxissa julkaisemissa dokumenteissa nämä kuitenkin sanovat yrittäneensä tuloksetta ottaa yhteyttä aiemmin pelijulkaisijaan saadakseen apua työpaikkansa ongelmiin sen johtoa koskien.

Tällä hetkellä Aeon Must Die on ilmoitettu ilmestyvän ensi vuonna PlayStation 4-, Xbox One-, Nintendo Switch- ja PC-alustoille mutta jää nähtäväksi miten asian kanssa käy, sillä entiset työntekijät ovat ilmoittaneet myös koittavansa ratkoa asiaa oikeusteitse.

Lähteet: Eurogamer, Kotaku

V2.fi | Mikko Seppänen
< V2.fi Viikon laiteuu... Assassin's Creed Val... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova