Tuorein sisältö

Assassin's Creed Valhallan kirjoittaja kiistää väitteet, joiden mukaan peli olisi alkujaan suunniteltu ainoastaan naispuoliselle päähahmolle

09.08.2020 klo 14.00 | Luettu: 2045 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenUbisoft on viime aikoina ollut kovan kritiikin kohteena johtuen vakavista syytöksistä, joiden mukaan jättijulkaisijan yrityskulttuuri on ollut täynnä seksismiä ja häirintää. Huonon ilmapiirin vaikutus on väitösten mukaan myös vaikuttanut konkreettisesti pelinkehitykseen ja esimerkiksi Assassin's Creed Odyssey -peli alun perin suunniteltiin vain pelin huomattavasti mielenkiintoisemman hahmon Kassandran ympärille, kunnes johdon vaatimuksesta peliin lisättiin vaihtoehdoksi myös hahmon veli Alexios.

Muutoksen tuulet ovat kuitenkin nyt puhaltaneet Ubisoftin läpi ja useat firman yritysjohtoon kuuluvat henkilöt ovat saaneet lähtöpassit firmasta syytösten seurauksena. Kuitenkin myös Ubisoftin seuraava viikinkiaiheinen salamurhaajapeli Assassin's Creed Valhalla on vielä joutunut Odyssey-pelin kaltaisten syytösten kohteeksi.

Väitösten mukaan pelin päähenkilö piti siis alkujaan olla vain naispuolinen Eivor, sillä nimi ilmeisesti on pelkästään alkujaan Norjassa puhtaasti feminiininen. Väitteiden taustalla on henkilö, jonka kanssa pelin entisellä luovalla johtajalla Ashraf Ismaililla oli avioliiton ulkopuolinen suhde ja jolle Ismail valehteli siviilisäädystään.Tulevan Assassin's Creed Valhalla -pelin kirjoittaja Derby McDevitt on kuitenkin vastannut väitteeseen pelisarjan Reddit-foorumeilla ja kiistää sen. McDeVitt sanoo, että pelin tarina oli aina suunniteltu mies- ja naispuoliset päähenkilöitä ajatellen mutta kirjoittaja ei halua mennä pelin tarinan yksityiskohtiin ja spoilata sitä. Kirjoittajan mukaan pelatessa peliä pelaajat tulevat huomaamaan miksi viime hetkellä miespuolisen Eivorin lisääminen ei mitenkään olisi ollut mahdollista ja, että Ubisoft oli alusta alkaen halunnut tarjota pelaajille valita Eivorin sukupuolen.

Pelissä pelaajilla tulee olemaan mahdollisuus vaihtaa Eivorin sukupuolta koska tahansa kesken peliä valikon välityksellä, joten on hyvinkin mahdollista, että hahmon sukupuolella ja tällä ominaisuudella tulee olemaan pelissä joku narratiivinen perustelu jota emme vielä yksinkertaisesti tiedä.

Muuten lupaavalta näyttävä Assassin's Creed Valhalla julkaistaan marraskuun 17. päivä ja se tullaan julkaisemaan PC-, Stadia-, Xbox One-, Xbox Series X-, PlayStation 4- ja PlayStation 5 -alustoille.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Jotain mätää Vironma... Järisyttävää! Kolme ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova