Tuorein sisältö

Kotimainen kestävän kehityksen pelistudio 4Good Games keräsi satojen tuhansien siemenrahoituksen

11.08.2020 klo 20.00 | Luettu: 551 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenHelsinkiläinen pelistudio 4Good Games on kerännyt 330 000 euroa siemenrahoitusta tehdäkseen YK:n kestävän kehityksen tavoitteita edistäviä mobiilipelejä. Pelialan konkareista koostuvan pelistudion rahoituskierrosta johti vastuullisen rahoitustoiminnan ammattilaisena tunnettu Jukka Pihlman ja niin sanottujen enkelisijoittajien joukkoon kuuluivat muun muassa Supercell-firman entinen johtaja Jouni Utriainen sekä Rovion perustaja Niklas Hed.

Peliyhtiön tavoitteena on perustajien Ilmari Hakkolan ja Markus Eräpolun mukaan innostaa pelaajia hyvän tekemisellä ja konkreettisesti vaikuttaa ohjaamalla puolet voitoistaan hyväntekeväisyysjärjestöille, kansalaisjärjestöille sekä muille organisaatioille, jotka tukevat YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Yrityksen visiona on, että jokainen pelikerta tuntuu merkityksellisemmältä, kun se kytkeytyy konkreettisiin ympäristötekoihin. Aluksi peliyhtiön tavoitteena onkin panostaa etenkin ilmastotoimien ja ympäristösuojelun tukemiseen.

4Good Gamesin perustaja ja toimitusjohtaja Ilmari Hakkola kertoo firman tavoitteista seuraavasti
Tehtävämme on muuttaa maailmaa haluamaamme suuntaan sellaisten pelien kautta, jotka edistävät positiivista yhteiskunnallista muutosta.

Monet yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen tähtäävät pelit ovat suurelle yleisölle vaikeasti lähestyttäviä. Saadaksemme aikaan todellisen muutoksen, meidän on luotava markkinoiden parhaita pelejä. Haluamme tehdä hyvän tekemisestä hauskaa.


Pelistudion idea vaikuttaa yhteiskunnallisesti on rahoituskierroksen perusteella myös vedonnut sijoittajiin ja enkelisijoittajiin kuuluvan Rovion perustaja Niklas Hedin kommentoikin asiaa seuraavasti
4Good Gamesilla on lupaava liiketoimintakonsepti, mutta tärkeämpää on, että heidän toimintansa lisää yhteiskunnallista hyvinvointia.


V2.fi | Mikko Seppänen
< EA:n osakkeenomistaj... Verikekkerit viiväst... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova