Tuorein sisältö

Facebook vetää toistaiseksi Oculus VR-lasit myynnistä Saksassa - syynä mahdollisesti tuleva vaatimus Facebook-tilin käytöstä

02.09.2020 klo 23.00 | Luettu: 1736 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenFacebook on vahvistanut lopettaneensa toistaiseksi kaikkien Oculus-tuoteperheeseen kuuluvien VR-lasien myymisen kuluttajille Saksassa. Syynä laitteiden poistumiselle myynnistä on keskeneräiset neuvottelut saksalaisten viranomaisten kanssa.

Facebook ei ole kuitenkaan vahvistanut mitä viranomaisten kanssa käydyt keskustelut koskevat mutta saksalaisen Heise Online -sivuston mukaan päätös kytkeytyy mahdollisesti saksalaisten viranomaisten alustavaan päätökseen, jonka mukaan Facebook ei voi yhdistää eri lähteistä saatavaa informaatiota ilman käyttäjän yksiselitteistä lupaa.

Verkkosivustolle kilpailuviranomaisten antaman lausunnon mukaan, nämä eivät vielä ole vaatineet laitteiden pois vetämistä tai myynnin rajoittamista, joten Facebookin toimet voivat olla ennakoiva ratkaisu tai mahdollisesti jonkinlainen protesti viranomaisia vastaan. Kuitenkin päätöksen perusteella myyjä ei myöskään voi velvoittaa toisen tuotteen ostajaa (Oculus VR-lasit) käyttämää toista tuotetta (Facebook).

Facebookin päätös vaatia Facebook-tilin käyttöä jatkossa on saanut lähes yksinomaan tyrmäävän vastaanoton jo olemassa olevilta käyttäjiltä, eikä somejätin vaatimus ole välttämättä ainakaan houkutellut tietoturvasta ja käyttäjädatastaan huolestuneita mahdollisia ostajia Oculus-tuoteperheen pariin.

Joka tapauksessa GamesIndustry.biz-sivustolle antamassaan lausunnossa somejätti kuitenkin lupaa tukea jo olemassa olevia VR-laitteiden omistajia ja odottaa pääsevänsä jatkamaan myyntiä. Nähtäväksi kuitenkin jää millaiset vaatimuksen Saksan kilpailu- ja valvontaviranomaisilla on, ennen kuin näin pääsee tapahtumaan.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Fortnite saa RTX-tue... JOKin pelivatkain 28... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova