Tuorein sisältö

Käyttäjät närkästyivät kun Oculus ilmoitti VR-laitteiden vaativan jatkossa Facebook-tunnukset

19.08.2020 klo 20.20 | Luettu: 1752 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenViime vuosina uutta VR-aaltoa käynnistämässä ollut Oculus ilmoitti eilen muuttavansa Oculus VR-laitteiden sisäänkirjautumista merkittävällä tavalla. Jatkossa uudet Oculus-laitteiden omistajat joutuvat kirjautumaan VR-laitteita käyttöönottaessa Facebook-tilille ja vanhatkin käyttäjät joutuvat vuoteen 2023 mennessä yhdistämään olemassa olevat Oculus-tilinsä Facebook-tiliin tai menettävät mahdollisesti pääsyn osaan peleistä ja VR-laitteen ominaisuuksista.Somejätti Facebookin vuodesta 2014 saakka omistama VR-yritys kertoo julkaisemassaan blogipostauksessa syyksi halun tarjota VR-laitteiden käyttäjille helpompi tapa löytää ja pelata kaverien kanssa mutta ilmoituksen saama vastaanotto käyttäjiltä on ollut lähes yksinomaan negatiivinen.

Syynä tähän tietenkin on Facebookin vähemmän mairitteleva historia käyttäjiensä tietoturvallisuuden kanssa sekä firman tapa yksinkertaisesti kerätä valtavat määrät tietoa käyttäjistään ja myydä ne eteenpäin mainostajille. Oculus myös kertoo siirtyvänsä käyttämään omien käytössääntöjen sijaan Facebookin yhteisönormeja, joiden hyvin epätasaisesta valvonnasta Facebookia on myös usein syytetty.

Uusi käytäntö astuu voimaan tämän vuoden lokakuussa ja vanhat käyttäjät voivat siis käyttää pelkkää Oculus-tiliään vielä vuoden 2023 tammikuuhun saakka. Tämän jälkeen Oculus-laitteiden käyttäminen tulee olemaan myös mahdollista ilman Facebook-tiliä mutta Oculuksen mukaan pelaajat voivat menettää pääsyt joihinkin vielä määrittelemättömiin ominaisuuksiin sekä mahdollisesti joihinkin peleihin, jos nämä käyttävät esimerkiksi Facebookin kaverilistoja tai muita sosiaalisia ominaisuuksia.

Käyttäjät voivat yhä vuoden 2023 jälkeenkin käyttää laitteitaan esimerkiksi Steam VR:n kanssa mutta Facebook tai Oculus eivät ole vielä tarkalleen kertoneet mitkä ominaisuudet laitteesta mahdollisesti poistuvat jos tilin jättää yhdistämättä.

Oculuksen uudistuksesta julkaisema FAQ-sivusto ei ole tietoturvastaan huolestuneille täysin rauhoittavaa luettavaa sillä vaikka Oculus toistaiseksi kertoo, että "Emme tällä hetkellä esitä mainoksia Oculus-laitteissa." niin käyttäjät eivät myöskään voi päättää olla jakamatta mitään tietoa VR-toiminnastaan muille Facebookin sovelluksille ja teknologioille, vaikka käyttäjä päättäisikin olla yhdistämättä Oculus- ja Facebook-tilejään.

Käytännössä Oculuksen uusin ilmoitus on se mitä tietyt tahot pelkäsivät vuonna 2014 kun Facebook ilmoitti hankkineensa nousussa olleen VR-yrityksen. Vaikka Oculuksen viimeaikaiset VR-laitteet kuten Oculus Quest ja Oculus Rift S ovat saaneet pääasiassa käyttäjiltä positiivisen vastaanoton, niin firman uusi ilmoitus saa varmasti useat käyttäjät tai potentiaaliset asiakkaat harkitsemaan kilpailevien VR-laitteiden hankintaa Oculuksen sijaan.

V2.fi | Mikko Seppänen
< Honk ja toinenkin ho... EA joutui joukkokant... >

Keskustelut (3 viestiä)

Haluan_pelata_VR

19.08.2020 klo 23.59 4 tykkää tästä

Rehellisesti, olen tyytyväinen etten tilannut Oculus Rift S toissapäivänä. Tämän tiedon johdosta tulen tutkimaan tarkemmin kilpailevia VR laitteita.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

20.08.2020 klo 06.03 1 tykkää tästä

Jos itselläni olisi oculus, niin varmaan pitäisi tehdä uusi fb-tunnus sitä varten.
Tuo tilien yhdistäminen tuntuu hullulta, etenkin jos oculus-tiliin on saanut lisättyä (peli)kavereita, kuka nyt niitä haluaisi facebookiin. Hulluutta. Onneksi olen Vive-käyttäjä.
lainaa
kauhistus

20.08.2020 klo 09.29 1 tykkää tästä

eihän tämä mikään hirveä asia ole mutta kun on kyseessä pakko niin ihmiset närkästyy siitä eniten.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova