Tuorein sisältö

Sony-pomo: 99 prosenttia PS4-peleistä toimii myös PlayStation 5:llä mutta suoraa tukea vanhemmille PlayStation-peleille ei tule löytymään

18.09.2020 klo 20.00 | Luettu: 4076 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSony Interactive Entertaimentin toimitusjohtaja Jim Ryan antoi keskiviikkona lähetetyn PlayStation 5 Showcase -esityksen jälkeen haastattelun japanilaiselle Famitsu-lehdelle, jossa pleikka-pomo kertoi tulevasta PlayStation 5 -konsolista.

Haastattelun anti on muuten pääasiassa vanhastaan tuttua mutta pelilehdelle antamassaan haastattelussa Ryan vahvistaa, että vaikka tuleva PS5-konsoli tulee olemaan taaksepäin yhteensopiva 99 prosentin PlayStation 4 -peleistä kanssa, niin Sony ei ole onnistunut toteuttamaan yhteensopivuutta PS1-, PS2- tai PS3-pelien kanssa.

Taaksepäin yhteensopivuuden puute voi olla pettymys pitkäaikaisilla pleikkafaneille mutta ei ole sen puute on tuskin kuitenkaan yllätys, sillä PlayStation 4 ei enää ollut yhteensopiva aiempien PlayStation-konsolien pelien kanssa. Sen sijaan osa vanhemmista pleikkapeleistä on ollut ostettavissa digitaalisesti PS Storesta ja osa löytyy myös osana PS Now -striimauspalvelua ja näin kuvittelisi olevan jatkossa myös tulevalla PS5-konsolilla.

Lähde: Gamesradar

V2.fi | Mikko Seppänen
< Xbox Series X- ja Se... Rayman sekä Beyond G... >

Keskustelut (3 viestiä)

Jahel

18.09.2020 klo 20.31

Teknisesti ainakin PS1 ja PS2 pelit saisi toimimaan emuloinnilla, mutta eivät halua tehdä sitä, koska silloin niitä pelejä ei voida myydä uudestaan digitaalisena. No onneksi sentäs PS4 pelit toimii.
lainaa
Vierailija

21.09.2020 klo 09.19

Kuka enää pelaa noin vanhoja pelejä? Uutta tulee koko ajan niin ettei niitäkään tahdo ehtiä.
Surullisia uutisia kaikille, PS5 ei tule tukemaan Commodore 64 -pelejä.
lainaa
Nordhog

25.09.2020 klo 17.42

Omasta hyllystä löytyy kaikkien sukupolvien pleikkapelejä. Olishan se ollut hienoa, jos samalla konsolilla olis voinut pistää pelaten mitä vaan ps1:stä ps5:een. "Kaikenkattava konsoli". Mutta joo, olihan se epätodennäköistä.

"Kuka enää pelaa noin vanhoja pelejä?" Yllättävän monikin, veikkaisin. Kyllä varsinkin vanhoja suosikkejaan välillä fiilistelis mielellään ja tällainen "emulaatiokone" olisi madalluttanut kynnystä kaivaa vanhoja pelejä esille pelattavaksi.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova