Tuorein sisältö

Amazon julkisti oman Luna-nimisen pilvipelauspalvelunsa

24.09.2020 klo 22.10 | Luettu: 1854 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPitkäaikaisen spekuloinnin jälkeen Amazon julkisti tänään vihdoinkin oman pilvipelauspalvelunsa nimeltään Luna. Alkuun Luna tulee olemaan saatavilla vain Yhdysvalloissa ja se käytettävissä PC-, Mac-, iOS- ja Amazonin Fire TV -alustoilla. Android tuen luvataan saapuvan joskus myöhemmin julkaisun jälkeen.

Tarkkaa julkaisupäivää tai lopullista hintaa palvelulle ei ole kerrottu mutta Amazon jakaa rajatusti early access -kutsuja Luna+ -tilaukseen, joka antaa toistaiseksi 5,99 dollarin hintaan pääsyn palvelun yli sadan pelin valikoimaan kahdella laitteella samanaikaisesti 1080p-tarkkuudella ja 60 kuvaruudun päivitysvauhdilla (4K tuen luvataan saapuvan myöhemmin). Julkaisussa pelivalikoimaan luvataan kuuluvan pelejä kuten Control, Resident Evil 7, The Surge 2, Yooka-Laylee, GRID ja Abzu.Luna+ -tilauksen lisäksi palveluun on myös tulossa myöhemmin Ubisoftin oma "pelikanava", jonka lisämaksusta tilaamalla saa pääsyn pelijulkaisijan uutuus peleihin kuten Assassins Creed Valhalla, Watch Dogs: Legion ja Far Cry 6.

Luna-palvelu tulee myös sisältämään Twitch-integraatiota, jonka avulla pelaajat voivat hypätä suoraan tuettuun peliin Amazonin omistamasta Twitchistä. Lisäksi Amazon julkaisee oman Alexa-virtuaaliavustajan kanssa yhteensopivan Luna Controllor -ohjaimen, joka lupaa sisäänrakennetun Wi-Fi-sovittimen avulla yhdistyvän suoraan pilvipelauspalveluun ja täten tarjoavan normaalia pienemmän ohjainviiveen. Oma sovitin myös mahdollistaa pelaamisen jatkamisen suoraan toisella laitteella ilman erillistä ohjaimen parittamista.Hintaa Luna Controller-ohjaimelle on palvelun early access -vaiheessa 49,99 dollaria mutta halutessaan palvelua voi kuitenkin käyttää hiirellä ja näppäimistöllä sekä Xbox One ja PlayStation 4 -ohjaimilla.

Uusi Luna-palvelu on vahva pelinavaus Amazonilta pilvipelauspalvelurintamalla ja sen voikin nähdä suoraan kilpailevan Google Stadian ja Microsoftin Xbox Game Passin pilvipelauspalveluiden kanssa. Palvelu pyörii Amazonin massiivisen AWS-alustan päällä, joka pyörittää tällä hetkellä yli 30 prosenttia kaikesta verkon pilvipalveluihin liittyvästä liikenteestä eli tekninen puoli palvelulla on varmasti hyvinkin hallussa.

Nähtäväksi siis jääkin kuinka hyvin ja millaisella aikataululla Amazon pystyy laajentamaan uutta Luna-palveluaan Yhdysvaltojen ulkopuolelle ja ennen kaikkea se, mikä muodostuu palvelun lopulliseksi hinnaksi. Toistaiseksi hintansa puolesta Luna-palvelu ja Xbox Game Pass saavat Google Stadian tulevaisuuden näkymät näyttämään ehkä hieman huonoilta.

Lähde: The Verge

V2.fi | Mikko Seppänen
< Rakenna unelmiesi hu... Blizzard-perustaja a... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

Cubisti

25.09.2020 klo 20.03

Mitenköhän tämä Luna toimii iOS ympäristössä kun Game Pass ei ole mahdollinen Applen sääntöjen johdosta?
lainaa
grandpa_c

Moderaattori

Rekisteröitynyt 04.05.2019

25.09.2020 klo 20.32

Cubisti kirjoitti:
Mitenköhän tämä Luna toimii iOS ympäristössä kun Game Pass ei ole mahdollinen Applen sääntöjen johdosta?


Hyvä kysymys, eilen en löytänyt tästä vielä tarkempia tietoja mutta tänään selvisi, että Amazon aikoo yksinkertaisesti kiertää Applen säännöt ja palvelu tulee erillisen App Storesta löytyvän sovelluksen sijaan pyörimään www-selaimen kautta.

Endgadget kirjoitti asiasta laajemmin Luna-pomon haastattelun yhteydessä: https://www.engadget.com/luna-amazon-cloud-gaming-intervie

On kyllä mielenkiintoista nähdä aikooko Microsoft ja Google seurata Amazonin esimerkkiä ja yksinkertaisesti jättää App Storen tällä tavoin välistä pois.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova