Tuorein sisältö

Activision tipautti pommin ja sulki Versaillesin toimipisteensä, Riot sulki toimiston Australiassa

08.10.2020 klo 13.00 | Luettu: 1640 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Bloomberg kertoo Activision Blizzardin sulkeneen yllättäen Versaillesin toimipisteensäja näin jättänyt satoja pelialan työläistä ilman työpaikkaa. Ilmeisesti aikomuksena oli sijoittaa ainakin osa työntekijöistä Iso-Britannian puolelle, mutta korona ja Brexit ovat pistäneet kapuloita rattaisiin. Ranskan lakien mukaan työläisille olisi kuitenkin luvassa kohtuullisia korvauksia.

Activision Blizzard on ennenkin saanut kritiikkiä siitä, että studioita suljetaan ja työläisiä irtisanotaan, vaikka yritys tekee ennätystuloksia ja mm. sen toimitusjohtaja Bobby Kotick saa huimat bonukset vuosittain, huolimatta siitä ovatko osakkeenomistajat tyytyväisiä vai eivät (uutinen). Versaillesin toimipaikassa hoidettiin markkinointia, käyttäjätukea ja pelien lokalisointia.

Hieman vastaavia uutisia kuuluu myös Australiasta, kun Gamesindustry.biz uutisoi Riot Gamesin sulkeneen toimistonsa Sydneyssa seitsemän vuoden toiminnan jälkeen. Päätös liittyy esports-toiminnan karsimiseen kyseisessä maailmankolkassa: Oceanic Pro League lopetetaan, joten toimistolle ei ole enää tarvetta. Toimistossa työskenteli 10 työntekijää.


V2.fi | Manu Pärssinen
< PlayStation 5 purett... Nintendon puumajassa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova