Tuorein sisältö

Embracer-pomo vahvisti jättävänsä yhtiön - ja perustavansa uuden

06.11.2023 klo 22.00 | Luettu: 1084 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Taloudellisiin vaikeuksiin ajautuneen holdingyhtiö Embracer Groupin operatiivinen johtaja Egil Strunke vahvistaa jättäneensä yhtiön viime viikolla. Kesäkuussa Embracer ilmoitti Saber Interactiven toimitusjohtaja Matthew Karchin ottavan väliaikaisesti operatiivisen johtajan työt harteilleen, joten Strunke ei ole toiminut tehtävässä aktiivisesti enää muutamaan kuukauteen.

“Jätin Embracer Groupin operatiivisen johtajan tehtävät viime viikolla ja tunteeni ovat sekavat tämän maailmanlaajuisen, Ruotsin Karlstadista lähtöisin olevan ilmiömäisen yhtiön jäädessä taakseni”, kirjoitti Strunke tänään. “Olen kiitollinen mahdollisuudesta työskennellä ainutlaatuisen toimitusjohtaja Lars Wingeforsin ja muiden mahtaviden kollegoideni kanssa ja sen vuoksi myös lähteminen on surullista. Toisaalta olen innoissani tulevaisuuden mahdollisuuksista, sillä perustan ja rakennan seuraavaksi oman yhtiöni, Strunke Gamesin.”

Strunke on työskennellyt Embracerilla kahdessa jaksossa, vuosina 2011–2014 ja 2019–2023. Vaikean viiimeisen vuotensa yhtiössä hän mainitsi myös. “Vaikka viimeinen vuosi on ollut raskas, uskon markkinamuutosten ja teollisuudenalan vahvistumisen myötä Embracerin selviävän nykytilanteesta entistä vahvempana. Edessä heillä odottaa pitkä, valoisa tulevaisuus.”

Embracer on sulkenut viimeisen vuoden aikana useita allaan toimineita studioita ja lopettanut peliprojekteja lopullisesti. Sen lisäksi pelinkehittäjiä on irtisanottu massoittain. Syyksi tilanteeseen on paljastunut Embracerin taloudellinen varomattomuus ja suuren Saudi-Arabialaisen rahoittajatahon vetäytyminen suunnitellusta sopimuksesta.

Lähde: VGC

V2.fi | Anne Kukkura
< Microsoftin työnteki... Twiittaaminen konsol... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova