Tuorein sisältö

Gamestop saa jatkossa osan kaikkien myymiensä Xbox-konsolien digitaalisista ostoista

17.10.2020 klo 11.00 | Luettu: 2064 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMicrosoft ja Gamestop ilmoittivat aiemmin tässä kuussa solmivansa uuden ainutlaatuisen yhteistyökumppanuuden, joka auttaa talousongelmista kärsinyttä peliliikeketjua sekä antaa Microsoftin eri tuotteille lisää näkyvyyttä fyysisissä liiketiloissa.

Nyt Ars Technica -sivusto on kuullut tarkempia yksityiskohtia Gamestop-sijoittajilta, siitä kuinka ennennäkemättömästä yhteistyökumppanuudesta firmojen välillä on kyse. Sijoittajien mukaan Gamestop-ketju tulee jatkossa saamaan pienen osan kaikista digitaalisista ostoista, jotka tehdään Gamestop-ketjun liikkeistä hankituilla Xbox-konsoleilla.

Ars Technican mukaan tämä digitaalisen myyntitulon jakosopimus pätisi niin kokonaisiin peleihin, DLC-lisäsisältöön kuin tilauksiin kuten Xbox Game Pass ja Xbox Live Gold. Siitä kuinka iso prosentti myyntitulosta menisi Gamestopille ei sivustolla tai sijoittajilla ollut vielä tietoa mutta erään talousanalyytikon mukaan osuus voi olla mitä tahansa 1-10 prosentin välillä.

Kyseinen sopimus kuulostaa erittäin tärkeältä Gamestop-ketjun tulevaisuuden kannalta, varsinkin kun ottaa huomioon sen, kuinka sekä Microsoft että Sony ovat tarjoamassa seuraavan sukupolven konsoleistaan levyasemattoman version, jotka suoraan rajaavat lähes tyystin pois liikkeissä tapahtuvan pelimyynnin. Lisäksi Microsoftin kannalta kyseinen sopimus on kannattava, sillä se varmasti ajaa peliketjun painottamaan voimakkaammin markkinoinnissaan ja myynnissään Xbox-laitteita asiakkaille.

Suomessa Microsoft presents Gamestop -liikkeitä tuskin tullaan näkemään, sillä aiemman ilmoituksensa mukaan liikeketju on sulkenut viimeisetkin suomalaiset Gamestop-liikkeet tämän vuoden aikana.

Lähde: The Verge

V2.fi | Mikko Seppänen
< Bungie lupaa Destiny... Kolme LucasArts-klas... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova