Tuorein sisältö

Apple taipui - ottaa joiltain pelinkehittäjiltä pienemmän siivun jatkossa

19.11.2020 klo 11.00 | Luettu: 414 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Apple käy App Storen tiimoilta oikeustaisteluita monellakin rintamalla ja ehkäpä yleinen painostus on johtanut nyt ainakin tähän: The Verge kertoo, että ensi vuodesta alkaen Apple ottaa App Store -myynneistä joiltain sovelluskehittäjiltä vain 15% siivun normaalin 30% sijaan.

Ehtoja kuitenkin on. Systeemiä kutsutaan nimellä App Store Small Business Program ja jotta etua pääsisi hyödyntämään, pitää yrityksen tienata myynneillään alle miljoona dollaria vuodessa. Kyseessä on silti reilu enemmistö niistä 28 miljoonasta sovelluskehittäjästä, jotka App Storessa teoksiaan myyvät. Mikäli miljoonan raja ylittyy, omenafirman palanen muuttuu heti 30%:ksi.

"Julkistimme ASSBP:n auttaaksemme pienyrittäjiä kirjoittamaan App Storen seuraavan luovuuden ja vaurauden luvun sekä tekemään sellaisia sovelluksia, joita käyttäjät rakastavat", kertoi Tim Cook.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Jatkossa Fortnite-pe... The Game Awards lähe... >

Keskustelut (2 viestiä)

jördis

19.11.2020 klo 11.14 3 tykkää tästä

hienoa että painostus auttoi ettei apple liikaa ahnehdi vaikka ahneutta viellä piisaa.
lainaa
destev

20.11.2020 klo 15.30

Progressiivinen "vero" olisi huomattavasti reilumpi, kuin tiukka 100% korotus. Jos tienaa 999999$ ei tarvitse maksaa Applelle läheskään yhtä paljon kuin jos tienaa dollarin tai pari enemmän.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova