Tuorein sisältö

Microsoft suunnittelee oman mobiilipelikaupan avaamista ensi vuonna

20.03.2023 klo 19.00 | Luettu: 953 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMicrosoftin pelipuolen johtaja Phil Spencer on kertonut teknologiajätin suunnittelevan ensi vuonna uuden mobiilipelikaupan avaamista, kun Euroopan Unionin suunniteltu digimarkkinasäädös mahdollisesti astuu voimaan maaliskuussa 2024 ja samalla pakottaa sekä Applen että Googlen avaamaan mobiilialustansa muiden toimijoiden pyörittämille sovelluskaupoille.

Financial Times -lehdelle antamassaan haastattelussa Spencer kertoo Microsoftin haluavan tuoda Xbox-sisältöjä omilta ja kolmannen osapuolten pelinkehittäjiltä kaikille mahdollisille alustoille, joille pelaajat niitä vain haluavat pelata mutta tällä hetkellä tämä ei ole vielä Microsoftin mukaan mahdollista mobiilialustoilla.

Spencerin mukaan työn alla oleva jättikauppa Activision Blizzard -pelijulkaisijasta paikkaisi toteutuessaan puutteita Microsoftin valikoimissa, varsinkin kun suosittujen Call of Duty Mobile ja Diablo Immortal -pelien lisäksi kauppaan kuuluu yksi mobiilipelimarkkinoiden merkittävimmistä tekijöistä Candy Crush -peleistä tunnetun pelinkehittäjä Kingin muodossa.

Microsoft on Spencerin mukaan todella valmistautumassa EU:n digimarkkinasäädöksen saapumiseen ja pelipomo kertoo muun muassa Game Pass -palvelun tuomisen mobiilialustoille olevan todella yksinkertaista.

Nähtäväksi tosin jää miten Microsoftin mobiilisuunnitelmien käy siinä tapauksessa, että Activision Blizzard kaupat kaatuvat mutta toistaiseksi ainakin useat lähteet ovat kertoneet EU:n valvontaviranomaisten olevan valmis näyttämään kaupoille vihreää valoa, vaikkakin lopullisen päätöksen takarajaa siirrettiinkin vielä lähes kuukaudella eteenpäin toukokuun 22. päivään.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Internet-äänestäjät ... Respawn avasi jo kol... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova