Tuorein sisältö

Pelinkehittäjä teki karhunpalveluksen jälkipolville ja remasteroi legendaarisen kamalat Zelda-pelit

29.11.2020 klo 11.00 | Luettu: 1772 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenNintendon julkaisema The Legend of Zelda on yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista pelisarjoista, mutta sen historiaan mahtuu kaksi häpeätahraa, nimittäin Philipsin CD-i-laitteelle julkaistut Animation Magic -firman tekemät Link: The Faces of Evil ja Zelda: The Wand of Gamelon -pelit. Nyt harrastelijakehittäjä Dopply on tehnyt tavallaan kulttuuriteon remasteroimalla nämä pelit helposti pelattavaksi Windows- ja Linux-koneilla.Nykyään Nintendo on tunnettu siitä, että se valvoo tarkasti hahmojensa käyttöä, mutta villillä 90-luvulla asiat olivat hieman toisin ja sen vuoksi saimmekin nauttia ilahduttavan kamalasta Super Mario Bros. -elokuvasta sekä useammasta CD-i-laitteelle julkaistuista peleistä, joihin Link: The Faces of Evil ja Zelda: The Wand of Gamelon myös kuuluvat.

Pelit jäivät alkuperäisten julkaisujensa jälkeen vuosiksi unohduksiin, sillä CD-i-laite floppasi pahasti, mutta internetin avustuksella tietoisuus peleistä nousi entistä suurempaan kukoistukseensa kammottavan animaation, myötähäpeää herättävän ääninäyttelyn sekä tuskallisen pelattavuutensa vuoksi.

Peleihin tehty remasterointi helpottaa hieman niiden vaikeustasoa antamalla pelaajalle loputtomat continuet, sisältämällä tekstitykset sekä hieman siistityt sprite-grafiikat. Aivan yksi yhteen uudet remasteroidut versiot eivät alkuperäisten kanssa kuitenkaan ole, sillä Dopplyn mukaan pelit on tehty kokonaan uusiksi ja tämän vuoksi esimerkiksi vihollisten liikkeissä on hieman eroavaisuuksia.

Oman lyhyen pelikokeilun perusteella voi sanoa, että pelit ansaitsevat ehdottomasti maineensa. Ottaen huomioon CD-i-pelien ilmestyneen jopa kaksi vuotta erinomaisen The Legend of Zelda: A Link to the Past -pelin jälkeen, ne näyttävät suorastaan kammottavilta.

Nintendo-pelien historiasta CD-i:llä kiinnostuneiden kannattaa esimerkiksi tutustua YouTube-tekijä Matt McMusclesin What Happened? -videoon aiheesta. Jos taas rohkeutta löytyy enemmänkin ja pelejä haluaa kokeilla itse, niin ne voi ladata yllä olevan twiitin linkeistä.

Kannattaa tietenkin toimia nopeasti, sillä Nintendo on erittäin tunnettu siitä, että se sulkee lakimiesten avustuksella kaikki mahdolliset faniprojektit.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< V2.fi | Viikon laite... Huvittava bugi Assas... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova