Tuorein sisältö

Persona 5 Strikers saapuu myös länteen - yllättyikö kukaan?

15.12.2020 klo 13.00 | Luettu: 1293 kertaa | Teksti: Miikka Lehtonen


Omega Forcella riittää nykyään kiirettä. Vuosien varrella kehitystiimi on noussut niin kutsuttujen musou-pelien ykkösnimeksi ja koska Koei-Tecmo on keksinyt tuottaa pelejä kaikista mahdollisista lisensseistä, Omega Forcen työt eivät ole loppumassa aivan kättelyssä.

Tuorein yrittäjä on Japanissa jo julkaistu Persona 5 Strikers, joka tulee vihdoin virallisesti myös länsimaihin. Joulukuun alussa virtuaalisessa esittelytilaisuudessa lehdistölle - V2.fi:lle muiden mukana - paljastettu salaisuus meni hieman pilalle, kun pelin virallinen julkaisutraileri paukahti viikkoa ennen vaitiolovelvollisuuden päättymistä linjoille, ja luonnollisesti julkaistiin uudelleen useilla muilla kanavilla alta aikayksikön. Nyt on kuitenkin vapaata riistaa paljastaa, että Persona 5 Strikers on tulossa myös Eurooppaan 23.2.2021.

Niin kutsutut musou-pelit ovat Dynasty Warriors -pelisarjan sukulaisia, joissa pelaajat kepittävät turpaan kirjaimellisesti tuhansia lantsareita, ottaen siinä välissä yhteen myös legendaaristen sankareiden kanssa. Alkujaan Kiinan historialliseen kolmen valtakunnan jaksoon sijoittuneet pelit ovat myöhemmin laajentaneet jos mihin suuntiin, ja äskettäin julkaistiin Hyrule Warriors: Age of Calamity -peli (V2.fi-arvio tulossa pian), joka pyrki yhdistämään Breath of the Wildin ja musou-meiningin, ilmeisesti sangen onnistuneesti.

Omega Forcen menestystä tuottaneeseen tyyliin myös Persona 5 Strikers yhdistelee vaikutteita sekä Persona 5:stä, että musou-peleistä. Lopputuloksena on kokemus, joka muistuttaa kovasti Persona 5:n luolastoseikkailuja, mutta taistelut tapahtuvat musou-hengessä pätkimällä pataan vihollisia toiminnallisemmin.

Lehdistölle järjestetty esittelytilaisuus sai pelin näyttämään kiintoisalta, mutta kysymyksiäkin vielä jäi. Persona 5:n todella upea audiovisuaalinen tyyli on kyllä vangittu ja mukana on tuttuja hahmoja, mutta mitä ilmeisimmin se Persona-pelien sosiaalinen puoli – sosiaalisten suhteiden syventäminen tiiimikavereihin – on jäänyt vähintään vähemmälle huomiolle, ellei kokonaan pelistä pois.

Niinpä jää vielä nähtäväksi, mihin Persona 5 Strikers lopulta asettuu sillä musou – Persona 5 -spektrillä. Tämähän kuitenkin selviää viimeistään 23.2.2021, jolloin Persona 5 Strikers ilmestyy PlayStation 4:n ohella Nintendo Switchille ja PC:lle.V2.fi | Miikka Lehtonen
< Fortnitea viilattiin... Capcomille tehdyn ti... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova