Tuorein sisältö

Tunnettu modaaja onnistui vihdoinkin saamaan selville Nier: Automatan viimeisen salaisuuden

04.01.2021 klo 22.00 | Luettu: 1622 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelaajilta kesti lähes neljä vuotta löytää vuonna 2017 ilmestyneen kehutun Nier: Automata -roolipelin viimeinen salaisuus, jonka olemassaolosta pelin ohjaaja Yoko Taro vihjasi jo muutama vuosi sitten.

Lopulta salaisuuden kaivoi esille P.T. ja Bloodborne -pelien modaamisesta sekä datakaivelusta tuttu Lance McDonald, joka kertoi käyttäneensä pelin pelaamiseen ja sen tutkimiseen satoja tunteja. Viimeiseksi salaisuudeksi osoittautui ihka oikea perinteinen huijauskoodi, jolla pelaaja voi pelin ensimmäisen pomotaistelun jälkeen hypätä suoraan pelin oikeaan loppuun, joka perinteisesti pelaamalla vaatisi pelin läpipeluuta kolmeen kertaan.Huijauskoodia voi kokeilla kohtuullisen helposti itse mutta sen voi tehdä vain yhdessä kohtaa peliä. Pelaajan tarvitsee ensimmäisen pomotaistelun ja sitä seuraavan 9S:n käytävän keskustelun jälkeen mennä seisomaan kahden tynnyreistä muodostuvan kolmion väliin sekä siinä seistessä syöttää seuraava yhdistelmä R2-nappia pohjassa: ristiohjaimella ylös, alas, ylös, oikea, vasen, neliö, ympyrä, kolmio ja risti.

Pelihahmon paikalla pitäminen on voi olla hieman haastavaa koodia syöttäessä, joten McDonald suosittelee pikavalikon avaamista kosketusalustan vasemmasta reunasta ja koodin syöttämistä sen ollessa auki. Koodin syöttäminen ja oikean lopun avaaminen antaa pelaajalle pääsyn Chapter Select, Debug Mode, Debug Room ja Trophy Shop -valintoihin sekä antaa mahdollisuuden poistaa pelin tallennukset ja näin avata pelin piilotettu alkuruutu.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana huijauskoodi on itseasiassa sama mikä löytyy pelinkehittäjä PlatinumGamesin aiemmasta Bayonetta 2 -pelistä ja se muodostaa ohjaimella pelistudion logon. Tämän tiedon McDonald sai itsekin tietää vasta Okep -nimiseltä Twitter-käyttäjältä ja se olisi modaajan mukaan säästänyt merkittävästi aikaa.

Lisää tietoa viimeisen salaisuuden löytämisestä ja siihen käytetystä ajasta McDonald kertoo alta löytyvällä YouTube-videolla, joka on ehdottomasti katsomisen arvoinen.Lähteet: Kotaku, Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Koei Tecmon jouluna ... Epic Games osti koko... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova