Tuorein sisältö

JOKin pelivatkain 030 - Ant Attack ja kamalat 3D-muurahaiset (1983)

07.01.2021 klo 17.00 | Luettu: 1956 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Videopelien alkuaikoina elettiin vahvasti sivulta tai suoraan päältä kuvatuissa pikselimaailmoissa. Mutta miten jos pelejä tiirattaisiinkin FPS-näkökulmasta? Tai 3D:nä? Lintuperspektiivistä? Quicksilvan vuonna 1983 julkaisema Ant Attack on tiemmä ensimmäinen isometrinen peli, joka lisäksi kuvasi maailmaa kolmiulotteisesti ja tarjosi muitakin veikeitä ominaisuuksia.

Pelivatkain-videosarjassa sukelletaan hissukseen ja hyvin satunnaiseen tahtiin JOKin pelihistorian varrelta löytyviin peleihin, jotka lienevät valtaosin 8- ja 16-bittistä strategiaa, seikkailua ja simulaatiota. Toki retropelimatkan varrelle osua myös tunnetumpia yleisönsuosikkeja.
Pelivatkaimet pelataan ja tallennetaan livenä ilman sen kummempia leikkailuja, ellei jokin mene ihan katastrofaalisesti pieleen.


Suora linkki: https://youtu.be/YW8HTUZ99E0

Kaikki Pelivatkain-sarjan jaksot
Tilaa kanava tästä klikkaamalla
Onhan Retro Rewind jo tilattu?
https://retrorewind.fi/tilaa

Checkpoint TV esittää: JOKin Pelivatkain
(C) 2021 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

Ant Attack (1983)
Tekijä / julkaisija: Sandy White / Quicksilva
Alustat: Commodore 64, ZX Spectrum


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Bulletstorm-tekijöid... Microsoft halusi ost... >

Keskustelut (1 viestiä)

Antw

08.01.2021 klo 03.24

Kuumottavia nuo jatkuvasti pelaajahahnoa seuraavat, n. pienen sarvikuonon kokoiset muurahaizet, jotka eivät hetkeksikään luovuta, vaan tulevat niin iholle kuin suinkin. Eivät tosin osaa kiivetä edes matalahkon seinämän yli, josta "girl" tai "boy" kepeästi selviytyvät. Niin, ja jos nyt tarkkoja ollaan, niin hyönteiset eivät ikinä voisi kasvaa (radioaktiivisesta säteilystä huolimatta) läheskään näin suureksi. Syynä tähän on verenkiertojärjestelmän puuttuminen: happea ei vain riitä ympäri vartaloa tässä skaalassa käyttäen hyönteisille ominaisia ns. misc. putkistoja. Palatakseni peliin, se olisikin ollut mielenkiintoinen, jos ihmisen ja muurahaisen skaala olisi realistinen: pelihahmo näkyy normaalisti, mutta muurahaisia ei lainkaan. Tästä huolimatta kannessa hirveä hype.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova