Tuorein sisältö

Valve ja viisi pelijulkaisijaa saivat EU:lta lähes 8 miljoonan euron sakot Steam-pelien geoblokkaamisesta

20.01.2021 klo 20.00 | Luettu: 2778 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenEuroopan komissio on langettanut Valvelle ja viidelle pelijulkaisijalle 7,8 miljoonan euron sakot EU:n kilpailulainsäädännön rikkomisesta geoblokkaamalla Steam-pelien myyntiä.

Komission mukaan Valve sekä julkaisijat Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media ja ZeniMax ovat rajoittaneet PC-pelien myyntiä Euroopan talousalueella sijaitsevien maiden välillä ja täten rikkoneen yhteismarkkina-alueen kilpailulainsäädäntöä.

Kilpailulainsäädännöstä vastaavan Margrethe Vestager mukaan "Yritysten harrastama toiminta riistää eurooppalaisilta kuluttajilta kyvyn nauttia yhteisen digitaalisen markkina-alueen tarjoamasta mahdollisuudesta etsiä sopivin mahdollinen tarjous EU:n sisältä"

Julkaisijoiden sakkoja kevennettiin, sillä komission mukaan nämä tekivät yhteistyötä tutkimuksen kanssa mutta Valve ei komission mukaan yhteistyötä tehnyt ja täten se sai suhteessa isommat 1,535 miljoonan euron sakot. Julkaisijoiden sakkoluvut löytyvät EU komission julkaisemasta taulukosta.Eurogamer-sivustolle antamassaan lausunnossa Valve kuitenkin kiistää komission väitteet ja kertoo tehneensä seitsemän vuoden ajan yhteistyötä komission tutkimusten kanssa. Valve myös kertoo aikovansa valittaa päätöksestä.

Komission päätöksellä on kuitenkin potentiaalisesti isojakin vaikutuksia, sillä komission mukaan kuluttajilla on nyt mahdollisuus haastaa julkaisijat paikallisessa oikeudessa korvauksiin. Jos komission sakkopäätös jää voimaan, se tulee myös jatkossa toimimaan sitovana todisteena siitä, että julkaisijoiden toiminta on ollut laitonta.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Coheed and Cambria -... Elder Scrolls -fanil... >

Keskustelut (2 viestiä)

maker

20.01.2021 klo 20.37 4 tykkää tästä

steamuskoivaisia harmittaa kun ei pääse epiciä haukkumaan.
lainaa
joo

20.01.2021 klo 22.12 6 tykkää tästä

onneksi pikku makea varten on epic games joka antaa ilmasia pelejä köyhille ihan hyvää hyvyyttään
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova