Tuorein sisältö

Huhu: Resident Evil 4 Remaken julkaisu myöhästyy kun Capcom vaihtaa kehitystiimiä

24.01.2021 klo 17.30 | Luettu: 1169 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenViime vuonna julkisuuteen tihkui ensimmäiset tiedot Resident Evil 4 -pelin uusioversiosta, joka olisi ollut jo parin vuoden ajan työn alla entisistä PlatinumGames-kehittäjistä koostuvalla M-Two-pelinstudiolla ja jolla olisi jopa alkuperäisen pelin luoneen Shinji Mikamin siunaus.

Nyt remaken olemassaolosta alun perinkin uutisoinut Videogame Chronicles -sivusto on saanut lähteiltään uutta tietoa projektin nykytilasta ja näiden mukaan Capcom ei ole ollut tyytyväinen pelin kehityssuunnasta. Tämän seurauksena M-Twon roolia remaken kehityksessä on pienennetty ja pelinkehityksen on ottanut vetääkseen Capcomin oma Division 1 -tiimi.

Capcomin ja M-Twon eroavat visiot Resident Evil 4 Remaken suhteen tulivat esille viime vuoden lopussa tehdyssä väliraportissa, jonka jälkeen pelijulkaisija päätti ottaa projektin suoraan hallintaansa. VGC:n lähteet uskovat kiistojen lähteenä olleen M-Twon pelinkehittäjien halu pitää tiukemmin kiinni alkuperäisen Resident Evil 4:n juonesta ja tapahtumista, varsinkin kun viime vuonna julkaistu Resident Evil 3 Remake jätti useita alkuperäisen pelin kohtia uusioversiosta pois.

Capcomin tuotantotiimin visiona taas olisi uusioversio, joka ottaa inspiraatiota alkuperäisestä pelistä mutta olisi uusi tulkinta pelin tarinasta, tapahtumapaikoista ja pelimekaniikoista. Tällöin peli muistuttaisi alkuperäistä mutta voisi toteuttaa asioita uudella tavalla, aivan kuten kehuttu Resident Evil 2 Remake teki Mr. X -hahmon kohdalla.

Pelisivuston lähteet kertovat, että vastuussa olevan kehitystiimin vaihtuminen tulee tarkoittamaan sitä, että Resident Evil 4 Remaken kehitys tullaan nyt osittain käynnistämään uudestaan alusta ja täten pelin julkaisu voi siirtyä alkuperäisestä jopa vuodella eteenpäin aina vuoteen 2023.

Capcom on julkaissut Resident Evil 4 -pelin jo useampaan kertaan HD-remasteroituna, joten on ymmärrettävää miksi pelijulkaisija haluaa pelin Remaken olevan uusi tulkinta pelistä. Varsinkin kun Resident Evil 2 ja 3 Remaket olivat myyntimenestyksiä vaikka, kolmannen osan uusioversio ei saanutkaan aivan niin positiivista vastaanottoa kuin toisen osan.

Virallisesti Capcom ei toki ole vieläkään vahvistanut Resident Evil 4 Remaken olemassaoloa tai suostunut kommentoimaan pelin viivästykseen liittyviä huhuja.

Lähde: Videogame Chronicles

V2.fi | Mikko Seppänen
< Löydetty Ocarina of ... Assassin's Creed Val... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova